Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

AgnieszkaW 12:41, 09 lis 2014

Marzenko, śliczna ta jesień u Ciebie, a psiaki takie...dystyngowane, super wpasowały się w Twój ogród. Pozdrówka
Milka 14:55, 10 lis 2014

marzena napisał(a)
Milka, dla Ciebie jeszcze raz przebarwiona metasekwoja oraz taras z posianą niedawno trawą - ładnie się zieleni

i moje psy, ktore jak to często bywa, towarzyszą mi w ogrodzie...

tu widać, jak metasekwoja traci liście

Dzięki
wspaniałe widoki, jaja ona gęsta i ten pień, taki też pomarańczowy kolor...u mnie też już gubi igły...
wspaniałe to miejsce z nową trawką i żywopłotem z bukszpanu, eleganckie....cały ogród ma charakter parkowy, jest dojrzały, olbrzymi i ciekawy że piękny, to wiesz
zazdroszczę grzecznych psów, ja mam nieustannie z moją pod górkę

na tę jesień nie możesz narzekać, tak długo ciepło i ładnie
Malgosik 15:20, 10 lis 2014

ładne kolory daje ta metasekwoja
teraz zobaczyłam że znałam już wcześniej Twój zielony taras z innego wątku
marzena 18:45, 10 lis 2014

Zawitko i Haniu,Agnieszko pozdrawiam
Marzena, no pewnie masz rację z tymi 'kombinacjami alpejskimi' .... w każdym razie w tym roku nie było u mnie 'spektakularnych' zmian, po prostu nie wyrabiam i niech sobie rośliny swobodnie rosną, pracy codziennej i tak mam mnostwo...
Irenko, no nie wiem...czy zasłużyłam na te słowa... a psy rzeczywiscie dość grzeczne, nie narzekam
Malgosik, Irenko no obserwuję metasekwoję i jej zmiany, niby podobnie sie zachowuje co roku, ale jednak temperatura, wiatr, wilgotność podłoża różnie wpływają na jej wybarwienie, stąd trochę fotek jej robię...
a taras z trawy to pomysł M i oprócz niskiego żywopłotu bukszpanowego wokół muru nie ma tam żadnych innych roślin
monteverde 18:49, 10 lis 2014

Milka napisał(a)

Dzięki
wspaniałe widoki, jaja ona gęsta i ten pień, taki też pomarańczowy kolor...u mnie też już gubi igły...
wspaniałe to miejsce z nową trawką i żywopłotem z bukszpanu, eleganckie....cały ogród ma charakter parkowy, jest dojrzały, olbrzymi i ciekawy że piękny, to wiesz
zazdroszczę grzecznych psów, ja mam nieustannie z moją pod górkę

na tę jesień nie możesz narzekać, tak długo ciepło i ładnie

Marzenko nie raz pisałam, że mieszkasz w pięknym miejscu, czy te rh po prawej stronie ladnie kwitną i obficie? pozdrawiam
marzena 19:07, 10 lis 2014

Aniu, no pewnie , miejsce jest piękne, tylko zycie nie zawsze tu łatwe...
a rh kwitną zawsze ładnie pod tą osłoną sosen i jodeł ...( majowe fotki)

Bogdzia 21:05, 10 lis 2014

Wiosennie się zrobiło za sprawą rh, miło na nie popatrzec. Pozdrówka zostawiam.
marzena 23:45, 11 lis 2014

tak Bogdziu, muszę ten wiosenny klimat zmienić na aktualny

u mnie coraz bardziej pusto, liście na trawniku - więc trochę grabię, powycinałam wiele bylin, kolorów nie ma wiele...

i wybarwiony berberys...
Milka 14:04, 12 lis 2014

Nadal pięknie a rozchodniki w tej wersji zachwycają swoje część wycięłam i dałam sobie zewnątrz i cieszą

za rzadko te swoje rh pokazujesz, olbrzymie i piękne okazy, faktycznie im tam warunki pasują
W pełni zasłużone każde słowo pochwałyo wazonu na ze
alinak 22:55, 12 lis 2014

Ech kwitnące rh...już niedługo . wiesz ile nam ziąbu odpadło przez tę piękną jesień. ani się obejrzymy i wiosna .
dla mnie twój ogród zawsze był magiczny przez ten krajobraz . teraz sobie jeszcze widoki z Bieszczad przypominam ...mmmmm. wiem że u ciebie pogórze ...ale widoki lasów mieszanych wszędzie zachwycające