Odnośnie różyczek srebrne listki ma rogownica kutnerowata i nadaje się w róże, tylko trzeba ją co jakiś czas odmładzać. Zamiast włókniny kwiatki bardzo miłe.
Odnośnie różyczek srebrne listki ma rogownica kutnerowata i nadaje się w róże, tylko trzeba ją co jakiś czas odmładzać. Zamiast włókniny kwiatki bardzo miłe.
Najlepiej sadzić 3 jednakowe różaneczniki nie 3 różne - nawet w ogrodzie.
A dlaczego Danusiu uważasz, że "na bank" nie beda kwitły?
Jednak czasem kwitną, znam nawet sporo takich miejsc gdzie kwitną - chociaż fakt, że ryzyko jest spore.
A z tym drugim stwierdzeniem też bym polemizowała. Cała wiosnę z okien mojej szkoły językowej oglądałam dom obsadzony różnymi odmianami rózaneczników, posadzonymi razem i wyglądał tak, że tylko pozazdrościć można. To wszystko zależy jaki efekt chce się osiągnąć i czy to ma być takie bardzo uporządkowane miejsce, czy nie.
Dziękuję Danusiu Wszystko rośnie jak na drożdźach oczywiście to co Ty posadziłaś Ostatnio u mnie kompletny brak czasu , ale mam już różankę za płotem i kreta w żwirowej cholernik zmieszał mi żwirek z ziemią i co teraz ? i nie mam czasu na zdjęcia hortensji może jutro zrobię , dopiero dzisiaj dotarłam do domku po prawie miesiącu nieobecności ale wszystko rośnie i szkód wielkich poza kretem niema
Witam Cię Aniu, piękny ogród staje się piękniejszy, po raz pierwszy jestem u Ciebie,słów mi brak na wyrażenie zachwytu, jak oglądam wasze ogrody, no to ja jestem w czarnej dziurze.
Aniu jaka nazwa tej pięknej kompaktowej szałwii, może wiesz , piękna, pozdrawiam
okropnie to wygląda - licze na Wasze sugestie co do zakrycia tego betonu. Myślałam o tawułach ''gold'' lub kosmosach. Z bukszpanów docelowo (nie wiem czy dożyję )mają być kolumny, które utworzą żywopłot.
Tutaj trzeba odkuć trochę tego betonu ( brukarzom należy się lanie za taką robotę )
i nasypać więcej ziemi.
Danusiu-dziekuję za wpis - Twoje rady są nieocenione
Niestetybrukarze spartolili robotę - przeklinam ich przy każdym koszeniu trawy. Nigdy nie wychodzi równy kant ze względu na różnicę poziomów: kostka-trawnik.
Czy dosypanie ziemi równa się z przsadzeniem bukszpanów? Jeśli tak, to czy jeszcze teraz mozna to robić? I co między nie wsadzić? Dosypanie ziemi nie wyrówna jednak poziomów całkowicie bo trawnik jest dużo wyżej niż murek..