Hehe, Basia widzę, że u tej samej sprzedającej roślinki kupowałyśmy, poznaję po doniczkach, opisach na nich, kijkach i wiązaniu taśmą malarską Ja też m.in. wielosiły kupiłam Chyba ze trzy zamówienia mam od niej, bo bardzo ładne zdrowe sadzonki i do tego porządnie przygotowane do wysyłki Ja swoje wczoraj posadziłam
Z serii -kolejny dzień całodniowej pracy ogrodowe
doprowadziłam do ładu bok domu i na koniec uwieczniłam go na fotkach -jest to kawałeczek powiedzmy 12 metrowy ,a zrobiłam mu chyba z 30 zdjęć
pozanudzam więc znowu fotkami
wycięłam całą runiankę -w celu odmłodzenia i przycięłam klony ,bo już nie dało się spokojnie przechodzić po ścieżkach -cięcia dość drastyczne ,więc wrażliwe osoby mogą doznać szoku
obfociłam z każdej możliwej strony
Alicja dziękuję bardzo powiem Ci ,że już powoli odczuwam przesyt pracami ogrodowymi -dziś bok domu doprowadziłam do ładu -w takim tempie ,to potrzebuję jeszcze z 10 wolnych dni ,aby skończyć
Aga niestety ta walka z chwastami ,to jakaś niekończąca się historia fajnie mieć większy teren ,ale też ma to swoje minusy ja niestety jestem trochę pedantyczna i lubię mieć w ogrodzie porządek ( w domu nie musi być na tip top )
ze skrzypem to jest jakaś masakra -tak wyglądają u mnie nie zrobione rabaty -skrzyp panoszy się jak głupi ....
z warzywami nie ma ,aż tak wiele pracy -można gotowe sadzonki na ryneczku kupić ...ja w skrzyniach nie mam już -oprócz podlewania -za wiele pracy
może na początek spróbuj z małą skrzyneczką ,albo z warzywami w donicach -zobaczysz ,czy Ci się spodoba ...nie namawiam na siłę -to trzeba polubić ,żeby sprawiało przyjemność
albo faktycznie niech Twój eM się zajmie warzywkami