Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku II

W moim małym ogródeczku II

Dorota321 19:13, 10 cze 2023

Kordina napisał(a)

Kupione, kupione, wisteria jak i pozostałe zdjęcia artystyczne
Dorotko zdradź jeszcze sekret jak Ci wychodzą kopułki z foremek w całości? Może chodzi o to, że robiłam je z samej galaretki przezroczystej? Nie chciały wyjść takie ładne i regularne czy smarujesz może wnętrze oliwą przed? A jak wyjęte z zamrażarki, to trzeba by jakąś godzinę przed chyba wyjąć. będę eksperymentować jeszcze. A wykorzystałaś może foremkę do pieczenia ciasteczek?
Dziękuję
Kopułki wyjmuję mocno zamarznięte i takie układam na deserze, lub monoporcjach. One na tym deserze muszą mieć czas na rozmarznięcie i dopiero później podaję do zjedzenia. Foremek niczym nie smaruję. Ciastek w tej foremce nie piekłam, ale pewnie kiedyś spróbuję wlać tam ucierane, lub biszkoptowe ciasto.

Kordina 19:25, 10 cze 2023

Dzięki kochana za odpowiedż zdrawiam
Joku 20:09, 10 cze 2023

Dorota321 napisał(a)

Ciasteczka na liściach buku? Kolory dobrane idealnie . Aż żal byłoby zjeść .
Na zdjęciach nie wyglądasz na ociężałą i zmęczoną. Lata temu mówiło się że po 5 latach od zakończenia leczenia człowieka wpisywali do zdrowych. Nie wiem czy to nadal obowiązuje ale dzisiejsze leczenie daje dużą szansę na powrót do zdrowia.
ewsyg 22:19, 10 cze 2023

Zachwyciłam się ogrodem, wypiekami i ozdobami.
Dorota321 16:30, 11 cze 2023

Kordina napisał(a)
Dzięki kochana za odpowiedż zdrawiam
Proszę bardzo

Dorota321 16:48, 11 cze 2023

Joku napisał(a)

Ciasteczka na liściach buku? Kolory dobrane idealnie . Aż żal byłoby zjeść .
Na zdjęciach nie wyglądasz na ociężałą i zmęczoną. Lata temu mówiło się że po 5 latach od zakończenia leczenia człowieka wpisywali do zdrowych. Nie wiem czy to nadal obowiązuje ale dzisiejsze leczenie daje dużą szansę na powrót do zdrowia.
Babeczki leżą na małym kloszu, a pod spodem jest wianek z buka trikolor.
U mnie sprawy zdrowotne są bardziej skomplikowane, bo podczas operacji zostały dwa kawałki raka złośliwego i dlatego musi być ciągłe leczenie. Leki onkologiczne są bardzo agresywne, ale te kawałki w ciągu 6 lat zmniejszyły się do takiego stopnia, że teraz traktowane są jako blizna. Żeby złośliwiec nie rósł, muszę brać leki i kontrolować w klinice co miesiąc. Jestem bardzo zdyscyplinowana, aby być ,,zdrowa,,. Rano ćwiczę pół godziny co dzień, później leki i posiłki zgodnie z harmonogramem. Lekarz mi powiedział, że jedna osoba na siedem ma tak dobre rokowania i wyniki w takim długim czasie, bo to już siódmy rok się leczę. Czasem bywa, że nie mam na nic sił, a czasem mnie nosi tak, że góry bym mogła przenosić i jak za dużo popracuję, to boleśnie to odchoruję. Wszystko muszę robić z umiarem.. Dzień nie podobny do dnia.

Dorota321 16:55, 11 cze 2023

ewsyg napisał(a)
Zachwyciłam się ogrodem, wypiekami i ozdobami.
Dziękuję, bardzo mi miło.

Basieksp 17:23, 11 cze 2023

Jak zawsze prześliczne masz dekoracje maki też pięknie ujęłaś, a kawa z kwiatami bzu urocza Dorotko mocno Ci kibicuję w leczeniu❤️ jesteś dzielną, silną no i bardzo pozytywną osobą, dlatego będzie wszystko ok
Kordina 18:28, 11 cze 2023

Dorota321 napisał(a)

Dorotko zachód kolekcjonerski (piszę tak, bo sama kolekcjonuję ) szczególnie nad wodą
Dzielna dziewczynka z Ciebie
Dorota321 20:18, 11 cze 2023

Basieksp napisał(a)

Jak zawsze prześliczne masz dekoracje maki też pięknie ujęłaś, a kawa z kwiatami bzu urocza Dorotko mocno Ci kibicuję w leczeniu❤️ jesteś dzielną, silną no i bardzo pozytywną osobą, dlatego będzie wszystko ok
Dziękuję ślicznie . Ja jestem niepoprawną optymistką i zawsze uważam, że na zamartwianie się zawsze będzie czas. Nie zamartwiam się na zapas, a ogród to taka moja odskocznia od wszystkiego.