Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z lustrem 13:22, 07 wrz 2014

Do góry
Tak jakoś wychodzi.. Dziękuję, ale czy on wyjdzie cudownie? Może za dwa lata jak się wszystko rozrośnie. Staram się aby rośliny były doskonałej jakości.

Przesadziłam ze starego ogrodu dwie hortensje z przejścia, ale z powodu bardzo dużego słoneczka, pomimo cieniowania plandeką, niestety więdną, chyba przechowam do wiosny a tutaj wsadzę ładne, szkoda psuć widoki, jeśli robi się ogród na zamówienie.

Zraszałam, podlewałam, ale hortensje za duże są. Wykopałam, posadzę na wiosnę, a tutaj myślę co posadzić
Ogród do kwadratu 13:08, 07 wrz 2014

Do góry
Marzenko, Nieszko - jakąś bieżącą fotkę wrzucę... ale ogród zarósł bardzo z powodu naszych wakacyjnych wojaży. Chyba września mi braknie by wszystko ogarnąć

Aganiu... dobrze, że pokazuję ogród tylko wycinkami... reszta nie nadaje się do prezentacji I dla Ciebie duży buziak

Jola... widzę, że masz zacięcie.... aż zerknę co ja wyprawiałam na stronie 50-tej
Drzewka w szpalerze mam... ale na efet jaki zacytowałaś będę chyba wieki czekać. Muszę nauczyć się szczepić... nie wszystkie gałązki rosną tam gdzie bym sobie tego życzyła

Ewuniu... ech trochę chorób się przyplątało... rokrocznie chorują mi magnolki - mają taki paskudny szary nalot... to chyba szara pleśń..., róże złapały po tych deszczach czarną plamistość.... reszta chyba ok...

Jagoo - miśki raz prawie wypuściły kwiaty... ale już był październik i nie zdążyły do końca poszaleć ... chyba je wolę bez kwiatów... Mszyc na serbach na szczęście nie mam, ale dzięki za info

Marzenko - Gracki uwielbiam, ML lubię... każdy z nich ma inne zadanie - ML rozjaśnią ciemniejsze tło, a Gracki same są tłem... pięknie się zielenią

Zakochana w ogrodach 13:03, 07 wrz 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Iwonko u Ciebie trzeba byc codziennie bo tu zmiany zachodzą galopem ogród pieknieje ,nasadzenia super
Iwonka co to za trawka taka zielona na pierwszej fotce ????
pozdrówka ,miłej niedzieli:0
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:54, 07 wrz 2014

Do góry
Dziś pogoda ładna siedzę w ogrodzie i słucham kaskady szumu i ptaków co śpiewają i zapachu datur, a dla Was kilka i fotek pozdrawiam niedzielnie

Mój nowy stary ogród 12:53, 07 wrz 2014

Do góry
A to jest druga strona , nigdy nie pokazywana. Robi się kostka i podjazd

Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 12:42, 07 wrz 2014
Do góry
do pieńka to mi sie trudno przyczepic jednak

zwłaszcza ze rezuduje u mnie prezes krzywych pieńków - Mariken-Zdobyczny ..juz mu dokupiłam rozplenice do towarzystwa

pokażę jesze jak wyglada u mnie "niewidzialny zasuszony grujecznik" w szerszym widoku

Co się stało kwiatom ... 12:36, 07 wrz 2014

Do góry
A w ogrodzie wesoły nastrój, letni klimacik, gorąco i po raz pierwszy od dłuższego czasu nigdzie nie pędzę, rozsiadłam się na leżaczku i chwytam chwilę
Krakusie, Aniu, Agnieszko miło że zaglądacie do mniemimo nudy panującej.

rybki i kurczaczki uwędzone wczoraj.

Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:35, 07 wrz 2014

Do góry
Jesień u mnie w kolorze różu
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 12:18, 07 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza jakie decyzje rózane?

Madżenko no trudna sprawa z tymi różami ... natenczas ustaliłam, że rabata z austinką staje się różanką i tam ma porcelanowy róż przechodzić w burgund ... a wszystko to sczochrane lekkimi źdżbłami wysokiej trawki ... z odrobiną bylin dla urozmaicenia tonacji ... z odrobiną bukszpanu dla dostojności i w dywanie niskich trawek ... tonacja różana jak tu http://www.pinterest.com/pin/437975132484606166/

porcelanowy róż widzę - wstępne typy:

'The Alnwick Rose'

'Queen of Sweden'

'Geoff Hamilton'
'Heritage'
'Scepter'd Isle'

na bank ''Jubilee Celebration' wczoraj mnie oczarowała niezwykłym odcieniem przybrudzonego różu i mnóstwem paków ...

nie może zabraknąć 'Queen of Sweden'... układ płatków ... urok ... kolor ta róża jest prześliczna ... moja 'Scepter'd Isle' jest do niej bardzo podobna ... mam do niej jednak malutkie zastrzeżenie w kwestii długości kwitnienia (bo tej długości to ona prawie nie ma ) i trwałości kwiatu - świetna na sypanie płatkami a ja kcem całość nie w detalu

burgundu ... będę szukała w krzaczkach:

'Munstead Wood'

'Ascot '

'Route 66'
"Heathcliff"

wczoraj widziałam kłącza piwonii w pieknym burgundzie i je zaproszę na tę rabatę

do Leonardo dojdzie Leonardo i chyba zostawię go z w mocnej plamie z samym sobą bo ta róża mnie opętała i daje jej rabatę na wyłączność

muszę gdzieś ulokować Pomponellę we własnym tłumie

a ciemne kąty będą mi rozjaśniać róże od subtelnego żółtego do śmietanowej bieli

to zarys i plan do którego jeszcze muszę dokopać się w annałach rosomones wiedzy o moich ulubienicach ... poznać nowe ... wybrać ...

mam jakąś wizję, w której są róże mające się uzupełniać i tworzyć obraz ... a także niezależną jeden gatunek ma być "bohaterem w swoim domu "
Wilcza Góra 12:16, 07 wrz 2014

Do góry
mój ogrodowy "ZŁOTY KSIĄŻE"
spotkaliśmy się pewnego popołudnia przy kompoście
...nie pogadaliśmy...ale w oczy sobie popatrzyliśmy
zajrzyjcie i Wy

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:16, 07 wrz 2014

Do góry
Kasia niestety susza wciąż trwa

Ania jak widać ślady bytności młodszych wnuków

odwrócony znak zakazu ?

przemija uroda w nas...... Hanabi Rose w dwóch wersjach

Mała Eleczka 12:13, 07 wrz 2014

Do góry
Dużo zdjęć nie mam.
Masakrę zrobiłam z ogródka. Obym nie żałowała później

Tutaj widać jeszcze pozostałości zawijaska.

Lece dalej ogarniać chaos
Wilcza Góra 12:04, 07 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Co za zdjęcie i magia tego miejsca, jęęęęęęęęęęęęęęzor mi wisi , a gały wyszły co by dojrzeć brzózki i bukietówki ) i jeszcze prawdziwka..................ja tak kcem........pięknie

ja sobie tę fotką zostawię na wiekopomną pamiątkę...mogę?... tylko przyślij mi na pw bez ograniczeń rozmiarowych jak się zgodzisz obraz sobie strzelę, kofam brzózki i Wilczą a Auuuuuuuuuuuuuu...wyję do księżyca, który spełnia marzenia

miłej niedzieli

Marzena2007 napisał(a)
Brzozy i hortensje... Nigdy bym nie pomyślała że mogą tworzyć taki idealny duet!

Kochane moje...
jak zaczynaliśmy przygodę z ogrodem to trochę mi zajęło, zdecydowanie i wymyślenie tego "mariażu" - nie było łatwo "ożenić": dzikie, naturalistyczne miejsce, jakim jest nasz lasek brzozowy... z wymyślonym w głowie ogrodem...postawiałam na zieleń i biel i konsekwentnie żaden inny kolor się w tej lokalizacji nie pojawia...cieszę się, że się udało
ja lasek też kocham...jakże inaczej...co Wilczki lubią najbardziej, no co ???
Ogródek Iwony 11:55, 07 wrz 2014

Do góry
Kwitnie nadal Bonica:

Znowu zakwitła New Dawn:
Ogródek Iwony 11:53, 07 wrz 2014

Do góry
Grujecznik japoński - Cercidiphyllum japonicum 11:51, 07 wrz 2014
Do góry
może na zdjeciu nie dokładnie widać, pieniek w moim pojeciu nie jest krzywy bo ma jakiś 1m wysokości a całe drzewko z 3/5 gałazkami ma jakies 1,5m jest niewiele wyższy od werbeny ale urosnie (dałam za niego całe 12 zł, jakbym kupiła duze drzewo za kila setek i taki by mi egzemplarz przypadł to nie było by miłe a tak dam mu szanse w przyszłym roku ..jak taki numer mi wywinie i nie doczekam czerwonych liści to cos innego sie tam wstawi)

sadzony był jak wszystkie moje roslinki na domowym komposcie i liski wypuszczał dopiero i były piekne wiosna (kupiłam go w marcu ) a w połowie sierpia cos mu sie zaczeło dziać ( nie przesadzałam po 100 razy tylko raz (wyjątkowo ))

zrobiłam zdjecia lisci z bliska

Ogródek Iwony 11:45, 07 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
To czekam jutro na zdjęcia jak Wam poszło..czy kamyki czy kora ...

Jest kora i kamyczki. Nie moglismy dojść do porozumienia,więc połączyliśmy oba. Nie jest tak pieknie, jak u Any, ale to jest nasze.

Tak było:
CZERWIEC 2013:

CZERWIEC 2014:

WRZESIEŃ 2014 ( W TRAKCIE PRAC):

WCZORAJ:

Pod tą częścią zniszczonej trawy podejrzewamy opuchlaki. Zdejmowałam wczoraj kawałek, trawa nie trzyma się ziemi. Tam, gdzie wycinałam, było kilka egzemplarzy. Trawa do zdjęcia, przekopania i wymiany
Mirkowy ogród (początki) 11:29, 07 wrz 2014

Do góry
Lubię jej czerwone koszyczki do tej pory jeszcze się trzymają aż szkoda mi ciąć
U BusyBee w ogródku... 11:28, 07 wrz 2014

Do góry
U nas dziś lato!!
Wyszłam na taras na kawkę i cyknęłam kilka fotek
Zgodnie z sugestią Ewy i nie tylko- posadziłam żurawki i bardzo mi się podoba
Za coelerią ( kostrewa ) mam trochę miejsca i chcę tam dać różowy przetacznik. Mam tylko 1 , który dostałam w gratisie, a potrzeba z 5. Zamówię...

Praire fire pięknie rudzieje...

Ogród pod trzema dębami 11:26, 07 wrz 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)

A miesiąc temu

Jaka to odmiana jeżówek? Piękna jest.

W ogóle to chciałbym oficjalnie się przyznać do regularnych wizyt w Twoim ogrodzie. Uwielbiam geometryczne rabaty. Do tego trawy, hortensje , graby. Cudnie jest.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies