Marcin89
19:43, 10 lis 2014
Wygląda mi na jakiś gatunek bodziszka

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Rozchodnik, ale jaki? - pokaż lepsze zdjęciaInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Danusiu nie mam lepszego zdjęcia ale latem miałzielono bordowe listki i kwitł na różowo a teraz przebarwił się na złoty kolor.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Niemiałam takiego rozchodnika,nie pomogę więc w rozpoznaniu..Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Chodzi o pokrój, bo on się jakoś płoży więc raczej to nie jest rozchodnik okazały, bo jego łodygi "stoją" na baczność.Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Poszukaj na stronie RHS - tu jest sporo rozchodnikówInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych
Rozchodnik kaukaski ma fioletowe liście i różowe kwiaty, ale nazwy nie pamiętamInformacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Rozpoznawanie roślin jednorocznych