Danuś a ta trawa Hakonechloa macra 'All Gold', to ekspansywna? bardzo mi sie podoba
Hakonechloa jest fontannowa i nie rozłazi się, ja mam
Tu biała to Cerex Evergold
A tu Carex elata Aurea
Wszystkie pasują do bukszpanów - topiarów.W swoim ogrodzie sadze wyłącznie trawy fontannowe, Holcus mollis już nie mam właśnie dlatego, że się rozłaziła
Danusiu, Tess, a fala bukszpanowa przed miskantami? Żeby coś im nóżki zasłaniało, bo jednak od ziemi nie wyglądają pieknie, no i żeby coś było w tym miejscu po ścięciu traw?
Danusiu, to ja Cię teraz pomęczę
Mam sto tysięcy pytań
Czy mogą być zamiast bukszpanowych, kule cisowe (bo dwie już mam). Jaką powinny mieć średnicę?
Jak gęsto trzeba sadzić żurawki i trawki (ile ich potrzeba do tego projektu)?
W poprzednim projekcie podobała mi się ta obwódka bukszpanowa wokół rabaty. Tu już byłoby za dużo?
Kule cisowe mogą być albo dwie cisowe i jedna bukszpanowa też ujdzie
Średnica hmm co najmniej pół metra, muszą być dość masywne, żeby je było widać, w tym cały urok kompozycji
Zurawki co 30 cm, trawki też tak mniej więcej.
Chyba obwódka w drugiej propozycji to za dużo, ale fala? kto wie? Np pomiędzy dwoma kolorami żurawek.
Danuś a ta trawa Hakonechloa macra 'All Gold', to ekspansywna? bardzo mi sie podoba
Hakonechloa jest fontannowa i nie rozłazi się, ja mam
A tu Carex elata Aurea
Wszystkie pasują do bukszpanów - topiarów.W swoim ogrodzie sadze wyłącznie trawy fontannowe, Holcus mollis już nie mam właśnie dlatego, że się rozłaziła