Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa symfonia 20:45, 20 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj na działkę wjechał ciężki sprzęt, czyli mała koparka z kierowcą wiedzącym o co chodzi Nie spadł ani jeden liść. Suczydełko pilnowało oficjalnie czyli oszczekało jak dzika, a ja tak tylko ukradkiem zerkałam i co jakiś czas rzucałam: Tomek czy widzisz tę różę, itd. A Tomek :

Odprowadzenie rynien wstępnie opanowane. Nastepnym etapem będzie rozprowadzenie częściowo po działce.

Tutaj już po robocie

W kamiennym kręgu od początku 20:43, 20 wrz 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Ślicznie jest.

Dzięki Iwonko
Jeszcze kilka dzisiejszych ujęć moich rabatek
Pozdrawiam

Kwitnące skarpy 20:42, 20 wrz 2014

Do góry

Cudniaste dyńki Z Twoich nasion? Ja dziś dostałam od siostry całą masę takich dyńkowych piękności Pięknie zdobią.

Zakątek z fioletową ławeczką 20:41, 20 wrz 2014

Do góry
Skierniewice I cudne dekoracje

W kamiennym kręgu od początku 20:39, 20 wrz 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu dekoracje jesienne piękne
gratuluję połowy tysiączka
pozdrowionka

Aniu, dziękuję bardzo....marcinki piękne
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:36, 20 wrz 2014

Do góry
Kasiu, witam, i powiem Tobie w zaufaniu, że nie mam powodów, by wynajdywać u innych jakieś niedociągnięcia. Sama mam, tak jak mi zdrowie pozwala, to co będę się wymądrzać. Piszę o tym co robię, bo to żaden sekret. W ogrodzie jestem jak na widelcu, wszyscy widzą, czy siedzę, czy leżę. Ogród to nie łazienka- sterylnie w nim nie musi być, ani też kuchnia, gdzie wszystko musi być wg przepisu.
Przynajmniej w moim- mój ogród planu się nie trzyma. Raz sieję aksamitki, innym razem ostróżki, a jeszcze w kolejnym roku buraki i koper. I musi być tak , jak mi odpowiada.
Równie dobrze mogłabym tu nie zaglądać, ale już sie do niektórych przywiązałam, i traktuję jak dobrych znajomych. a jak tu o znajomych nie pamiętać i ich nie wspierać?
Stąd serdeczność, uważanie, szacunek i czytanie ze zrozumieniem wątków do których zaglądam.
Miło mi, że tak mnie odbierasz, i wzajemnie, bardzo Ciebie lubię. I mam nadzieję, że to się nie zmieni. Taki obrałam kurs moja krypą.

Miłego wieczoru

Moja "przyziemna" :) pasja 20:31, 20 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
W mrocznej poświacie. Uwielbiam srebrną mgiełkę tworzoną przez ML .

A wyobraź sobie tu trawnik soczyście zielony obok!!!! Miodzio!!!
W kamiennym kręgu od początku 20:27, 20 wrz 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Aniu jak fajnie poogladac tak piekny ogród u Ciebie mimo budowy równie pięknego domu fotki prześliczne ,wrzosy o przepięknych kolorach a wkomponowanie dyń iście artystyczne garatki z okazji 500-tki pozdrówka i miłego wieczoru
,buziaki

Jagódko, dziękuję bardzo.....cudny masz trawnik, taki soczysty.....u mnie susza i budowa zniszczyły trawę prawie doszczętnie
W kamiennym kręgu od początku 20:23, 20 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Przeleciałaś piątą setkę, gratuluję, takich dyniusi jeszcze nie widziałam

Całuski

Adatko, dziękuję....dyniusie wyrosły z jednego nasionka, ale odpłaciły się ilością....wszędzie je rozkładam, bo i mnie się podobają

Wilcza Góra 20:22, 20 wrz 2014

Do góry
jutro jadę po świeże dynie... trochę zamrożę na zimowe zupy, a trochę ugotuję...już za nimi tęsknię...

...jesień już zagościła w moich ogrodowych progach, a w domowych?
...też już zagościła...ma kolor wina....
świeże astry (do środka wianka) przyniosłam z ogrodu...ale się zrobiło miło...

...a wieczorem...bardzo nastrojowo....

Doświadczenia brak:( 20:22, 20 wrz 2014

Do góry
Ewik napisał(a)
Dzieje sie u ciebie , pomysł fajny , czekam na efekty Co do traw to uwielbiam

Dzieje się, ale bardzo powoli. Gdyby tak mieć luźne jakieś 50 tysi zadziało by się szybciej, bo chęci są ogromne. Co do traw to właśnie skończyłam rabatę z praire fire.

Wiosną będą na niej kwitły czosnki i szafirki.

A na tarasie jesiennie. Dynie wyhodowany własnoręcznie hehe.

W kamiennym kręgu od początku 20:16, 20 wrz 2014

Do góry
chojna napisał(a)
Aniu jak pięknie u Ciebie
Pozdrawiam

Coina miło mi, że odwiedziłaś mój ogród

Dla Ciebie mam energetyczne begonie

W kamiennym kręgu od początku 20:13, 20 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Motylki i dynie cudne i takie energetyczne a ogród piękny , chwilami dostojny. Pozdrówka serdeczne.

Bogdziu, jak miło, że znalazłaś czas i do mnie wpadłaś....gdzie mi tam do dostojeństwa....tak sobie kombinuję....raz z lepszym a raz z gorszym skutkiem....dobrze, że roślinki przesadzamie dość dobrze znoszą
Pozdrawiam Cię moimi petuniami

Jurajski Ogród 20:13, 20 wrz 2014

Do góry
Srebrzysta poświata, jest cudowna

Masz tutaj m. ML., seslerię lub kostrzewę siną, tylko jaką? nie wiem i trzmielinkę czy się mylę?

Rozplenice dają czadu
U BusyBee w ogródku... 20:09, 20 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Wklejam u siebie zdjęcia z przecudnego ogrodu Wieloszki...tak mnie urzekły te szczepione świerki nidiformis, że muszę ich poszukać do swego przedogródka...Podobno przyrastają dość szybko i nie przemarzają....może byłyby alternatywą do cisów na kiju, które są dla mnie za drogie...
Nidiformis wiosenny i jesienny...czyż nie cudny...?

Może ktoś z odwiedzających wie, gdzie można takie świerki kupić......

Cudne te świerki, a co to czerwone pod nimi? U Szmitów na pewno można kupić
W kamiennym kręgu od początku 20:07, 20 wrz 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Gratulacje na połowę tysiąca, ogród cudo

Joluś wielkie dzięki....susza u mnie niemiłosierna, aż strach patrzeć:
Dla Ciebie też mam kilka fotek z wieczornego spacerku

(
Jurajski Ogród 20:04, 20 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Renatko, z jednej strony juki są podsadzone rozplenicami, dalej cisami i z drugiej strony cisów rosną funkie. Z drugiej strony juk wysiały się kocimiętki (w pionie w murku) i tam nawet pasują, więc je zostawiam

Tu od strony miejsca na ognisko

A tu z drugiej strony

Agatko, malutkie dinusie? No pewnie różnej maści i pokroju, np małe i troszkę większe jaszczurki, zaskrońce, padalce, motyle, ptaki, owady - te pożyteczne i te mniej pożyteczne, bobry i takie tam jeszcze inne...

Ewo, lubię wrzosy, ale najbardziej w donicach w srebrnej obwódce z kocanki

Dziękuję CI bardzo. Świetne miejsce na wypoczynek dla kotków również. Pozdrawiam
Wizytówka po zmianach -Ogród złudzeń 20:03, 20 wrz 2014

Do góry
Październik to czas kolorowych liści...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:02, 20 wrz 2014

Do góry
Zdecydowanie najbardziej kolorowe liście ma czeremcha (ta w środku) - ona zdobywa 1 miejsce w liście najszybciej przebarwiającvych się drzew

A z bylin najwcześniej wybarwił się na czerwono wiesiołek (z prawej)

W kamiennym kręgu od początku 20:01, 20 wrz 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Aneczko dzięki że byłaś u mnie w tym moim ogromnym smutku Przejrzałam Twoje fotki upadłe dzbany ,budujący się domek ,dyniaczki poukładane , cudne kolory jesieni ,i 500setę --gratki Nie dziwię się że doba za krótka .Całuski i trzymaj się dzielnie

Halinko, wiem co to smutek....i wiem też jak ważny jest wtedy kontakt z życzliwymi ludźmi...trzymaj sie dzielnie
Pozdrawiam Cię moim upadłym dzbanem i macierzanką co się w nim na dobre zadomowiła....już nie mogę się doczekać, kiedy zakryje ziemię

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies