Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:20, 05 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Biały rozchodnik cudny U nas w szkółce jest różowy i taki z ciemnymi listkamiMuszę sobie go kupić

Rozchodniki uwielbiam są bezproblemowe i w zasadzie od wiosny już są ładne - ten biały zaszalałam i w kupie posadziłam 4 spore sadzonki - chyba pierwszy raz że nie jedną sadzonkę :

Miniaturowy ogródek 00:17, 05 wrz 2014

Do góry
A ja zmieniam:

i zmieniam:

I zmieniam, a żwirek na placyk czeka umyty:

Miniaturowy ogródek 00:13, 05 wrz 2014

Do góry

Hortensje już pokazują, co potrafią:

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:11, 05 wrz 2014

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Witaj Mirko, spędziłam dziś trochę czasu w Twoim ogrodzie i zachwyciła mnie Twoja rabata bylinowa. Czy powstała spontanicznie czy długo myślałaś nad układem roślin? Jak by nie było - efekt świetny.

Przemiła wizyta - muszę i do Ciebie się wybrać i pamiętam że rok wysyłam Ci zdjęcia

Cieszę sie że rabata się podoba choć ma naprawdę wiele do zrobienia i zmian - myślałam nad nią

w ub roku na wiosnę wszystko co było na niej wykopałam i nawiozłam kompostu i podwyższyłam - co miałam rozmnożyłam czyli głównie kocimiętkę i liliowca i werbenę i nachyłka.

Chciałam żeby rabata była niebiesko- biało- żółta i to nie udalo się do końca a ,że dobrze bo więcej kolorów daje lepszy efekt

17.08 - kable bo stale pompujemy wodę z przeciwnej strony ogrodu - nawet mi się nie chce o tym pisać

17.07

27.06

14.05

18.04

i na razie koniec - jutro na tej rabacie pracuję
bo po letnim lenistwie czas na solidną prace w ogrodzie - na razie sprzątam po lecie i dumam nad cebulami - krokusy będę zamawiać sporo tylko gdzie? sama nie wiem

pozdrawiam

Miniaturowy ogródek 00:09, 05 wrz 2014

Do góry

Pod lustrem część już wymieniona:

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:07, 05 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

a sadziec ?

ja mam taki o purpurowych liściach

Kawałek dalej mam sadźca ale tego niskiego.. i tak jest za wysoki do kompozycji.. pasuje coś ciut wyższe... ale trop dobry..
Jest za krzewuszkami

Miniaturowy ogródek 00:05, 05 wrz 2014

Do góry

Miniaturowy ogródek 00:02, 05 wrz 2014

Do góry
I powrót do miniaturowego - 22 czerwca:

Zapowiedź buszu:

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:01, 05 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Cynie sie wysiewa wprost do gruntu ? Sa bezproblemowe ?
Bo piękne i bardzo żałuje ze o nich zapomniałam w tym roku

można bezpośrednio do ziemi ale ja zawsze wysiewam w domu do kuwety i potem pikuję a potem już do ogródka
Zakątek z fioletową ławeczką 00:01, 05 wrz 2014

Do góry
Uwielbiam hortensjeBukietowe mam tylko 2 szt, drzewiaste też 2 szt, no i ogrodowe 4 szt (ale nie kwitną)
Na pewno będzie ich więcej

Fajnie się przebarwiają
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:57, 04 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I jakieś foto... krzewuszka MOneta trudny orzech do kompozycji.. szałwia do niej pasuje... jedna strona dobrana, jeszcze plecki.. liczyłam na tojesć purpurową.. ale chyba niewypał... dam tojeści czas do przyszłego roku..

a sadziec ?

ja mam taki o purpurowych lisciach
Miniaturowy ogródek 23:56, 04 wrz 2014

Do góry
Na chwilę przenosimy się w okolice.
Danusia kiedyś pisała u siebie, że w pobliżu widziała topiary z brzóz.
Oto topiary - ja sama nie wiem, co o tym myślę.
Ładnie są przycięte, ale jednak to zniewolone brzozy.
Jestem ciekawa, co o tym sądzicie.

A tu często mijana rabatka z tawułami i berberysami. Dwa lata temu były jeszcze wierzby hakuro, ale się zestarzały i wyleciały.
Tu nie mam wątpliwości - to świetny pomysł na przedpłocie: Tanio, mało wymagające rośliny i efektownie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:52, 04 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Zgadza sięPowracają wszystkie stare kwiaty
Spokojnej nocy życzę:

Dobranoc... już otworzyłam zakładkę i do Ciebie przyjdę z poranną kawą

I drugie tłoczenie Poszarskeigo..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:51, 04 wrz 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aniu - edytowałam pierwszego posta na tej stronie. Doczytaj proszę i... dziękuję

I pomyśleć, że w zeszłym roku nasiona werbeny dostałam od Danusi naszej w kopercie, wszystkie nasionka już jej wyszły i dostałam coś jeszcze z resztek .. a teraz werbenę rozesłałam w setkach, a może i więcej Szczerze dane.. i dobrze sie nimi zaopiekowałam..
Tak samo jest ze mną..szczerze dałam.. a reszta to już Twoja zasługa. Pisałam co zrobić by zakwitły wcześniej i na 100% nie zginęły na wypadek mroźnej zimy.. aczkolwiek wątpię by nic sie nie wysiało nawet jak zima będzie mroźna.. Przy mroźnej zimie werbeny Ci padną w gruncie. Ale nasionka podlegają stratyfikacji, wiec przeżyją
Ja i tak troche sadzonek wykopię do domu Nie wyobrażam sobie ogrodu bez werbeny.. jest cudna Foto jej uroku nie oddaje ..

I jakieś foto... krzewuszka MOneta trudny orzech do kompozycji.. szałwia do niej pasuje... jedna strona dobrana, jeszcze plecki.. liczyłam na tojesć purpurową.. ale chyba niewypał... dam tojeści czas do przyszłego roku..

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:48, 04 wrz 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
też zajrzałam, zobaczyć, co słychać

a fajnie muszę i ja do Ciebie zakukać ale nie dziś

dziś frezja która stale kwitnie choc krótko trzyma kwiaty

Miniaturowy ogródek 23:48, 04 wrz 2014

Do góry

Hortensje dobrze się zapowiadają:

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:47, 04 wrz 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Ja chce zdjecia cos sie opuszczasz a tak wogule cos długo cie nie ma na wątku latasz tam i wewtem po wątkach a u siebie cie nie ma hi hi hi

uff ale reprymenda - chyba się wytłumaczyłam - polatała po watkach a teraz jestem u siebie li tylko - lubię zaglądać na wątki bo szukam inspiracji i motywacji jak mi się nie chce pracować w ogrodzie - u Ciebie zawsze znajduję

ogród mi zalało i mi się odechciało

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:43, 04 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jak się nazywa Twoja ulubiona hosta? Czy to Stiletto? Floksów też mi nigdy dość. Kupuję ciągle, bo wydaje mi się, że takich jeszcze nie mam. I tak robi sie wsiowo-kolorowo.

Piękna bylinówka. Jesienne rabaty bylinowe lubię najbardziej.

Tak moja ulubiona to Stiletto, właśnie rożmnażam i zastanawiam się czy nie mam wogóle za dużo host, teraz są fatalne ale w maju zmienię zdanie choć po uganianiu się za ślimakami - sama nie wiem

a tu ta hosta - już nieaktualne jest rozchodnik Matrona a obok ma towarzystwo selseii

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:43, 04 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Pamiętam te kosmosy u mojej babci Ja też miałam je kiedyś na rabacie, rozsiewały się same, a ja skutecznie je wyrywałam I już nie mam Teraz mam kosmos czekoladowy

Widzę renesans starych roślin Projektanci na nowo odkrywają ich piękno .. a ja sie cieszę, że mam modne rośliny od lat

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:39, 04 wrz 2014

Do góry
Ja też widzę werbenę... i też ciągle ubolewam, że na forum po zmniejszeniu prawie nic na foto nie widać U Ciebie wypatrzyłam inne foto werbeny... z różą Pomponellą

Jak możesz zgarnąć z większą bryłką ziemi , to możesz te co nie kwitną i nie mają pąków przesadzić teraz Ja przesadzam teraz siewki.. trochę mogą klapnąć, ale sie podniosą Latem w upały przesadziłam i kwitnące, ponad metr wysokosci.. zwiędły i się pozbierały.. do tej pory kwitną... ale takie to już ryzyko, lepiej wiosną.

Fotki sie kończą... z lawend powtarza dość dobrze tylko kupiona u Pana Bylinowego ....ta po lewej... reszta sie leni

Zimowity znów mi zarosły.... nie mam gdzie już ich przesadzić Przecież trawki nie wyciepię... to ta co rok temu o tej porze przesadzałam i od razu padła. W tym sie pozbierała i jest jak nówka niechodzonka. A zimowitów mam w sporo miejscach.. i w każdym trzeba szukać pomiędzy czymś

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies