Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:31, 20 lis 2014

Tess napisał(a)
Mata wiklinowa, nie bambusowa. Chyba że myślisz o czym innym.

Tak, masz rację, mata wiklinowa Mam nadzieję, że na tą matę bluszcz łatwiej wejdzie
Tess napisał(a)

Masz na myśli dekiel przed tym na którym narysowałam donicę, ten bliżej wejścia?
Jeśli tak, to możesz go spokojnie zostawić. Widać go, owszem, ale nie będzie przyciągał uwagi, jeśli wchodzących/wychodzących będą witać/żegnać piękne roślinki.

Dekle są dwa, bo szambo dwukomorowe. To w kostce faktycznie, musi tak być. Latem postawiłam tam na jakiś czas donicę z jednorocznymi kwiatami, tylko u mnie jeszcze nie ma ładnych donic, więc to następna rzecz, o której muszę pomyśleć. Na dodatek dostaliśmy prezent w postaci donicy w zupelnie innym stylu, niż ja myślałam. Nie wiem teraz, jak rozwiązać problem. Choć patrzyłam na Danusiowe Donice, takie by pasowały u mnie. Tylko nie wiem, gdzie takie dostać i czy na takie mnie stać
Dekiel na rabatce przykryłam korą. Jak będą kulki przed i za , to nawet nie będzie się to rzucać w oczy
Moja donica - prezent:
eda 22:34, 20 lis 2014

Śliczne trawy takie delikatne
Iwk4 22:48, 20 lis 2014

eda napisał(a)
Śliczne trawy takie delikatne

To stipa. Podobała mi się w ogrodzie Joasi. Nawet wysłała mi sadzonki pocztą. Latem przy 40 stopniach list z sadzonkami szedł TYDZIEŃ Trawki nie przeżyły przez naszą kochaną pocztę, choć dalej są utknięte przy kuleczkach bukszpanowych . M jak zobaczył w szkółce stipę, to bez zastanowienia 5 sadzonek mi kupił. Potem biegałam z nimi po ogrodzie i wsadzałam tam, gdzie się pustawo robiło. Teraz, jak wychodzę z domu, patrzę na trawki i wspominam moje stipowe początki

eda 22:50, 20 lis 2014

Stipa acha warto ją mieć jak fontanna rośnie śliczna
Iwk4 22:55, 20 lis 2014

Ta większa trawka na rabacie to mój miskant morning light. W tym roku go kupiłam, to jeszcze mały. Ale dziewczyny piszą, ze do 1,5 rośnie
eda 23:01, 20 lis 2014

Acha to już zbieractwo fajnie ja też trochę nawtykałam zobaczymy co z tego będzie tylko z nazwami to krucho u mnie no i w szkółce jako trawa kupiłam takie ciemne ,pampasową to mam sianą zobaczymy czy przetrwa
Iwk4 23:05, 20 lis 2014

Ja też ciekawa jestem, czy stipa przetrwa. Lubi wymarzać, a nasionek na mojej nie widzę. Sama czasami się wysiewa i dziewczyny na wiosnę mają nowe sadzonki
eda 23:11, 20 lis 2014

A zawiązujesz ją na zimę bo ja trochę popytałam i właśnie tak robią żeby woda sie do środka nie dostała i zamarzła
Iwk4 23:20, 20 lis 2014

Tak, miskanty będę wiązać. Mam nadzieję, że w sobotę znajdę czas, jak będzie widno. Już chyba pora. U nas -1.
bdan 07:57, 21 lis 2014

Też myślę, że pomału chyba trawki wiązać trzeba. Choć u nas jeszcze przymrozków nie było.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies