Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:55, 04 wrz 2014

Do góry
Kasik napisał(a)

Mojemu migdałkowi powiedziałam NIE jeszcze wiosną to było przed tym jak Marzenka dała hasło- czy to się liczy?

Eksmisję dostał na tył ogrodu i się zbuntował- nie przeżył.

Tyle jest fajnych roślin, że dla migdałka szkoda miejsca

To wszystko też miał omieć eksmisję na amen... bo marzło.. i ostatnie 2 zimy były łaskawe.. rozrosło sie to strasznie... ognik i berberysy Juliany (czy jakos tak) ..ale taki dziki kąt dla zwierzątek jest potrzebny.. póki nie umarzną niech rosną
Piwonia na pierwszym planie ma około metra

Żwirowa rabata 22:55, 04 wrz 2014

Do góry
Witam ponownie. Oto rzut mojej działki z propozycją rabaty w dolnym rogu działki.

Część już przygotowujemy pod nasadzenia, żeby poprzesadzać rośliny z rabaty pod domem. Na urodziny dostałam szpadelek do darni- działa rzeczywiście fantastycznie. Wypróbowuję sposób z kartonami i skoszoną trawą, mam nadzieję, że ułatwi mi to dalsze prace.
Jeśli chodzi o rabatę pod domem: najbardziej podoba nam się kosodrzewina na pniu, chciałabym, żeby tam została, może w towarzystwie jeszcze dwóch, niekoniecznie na pniu. Przed nimi kilka jałowców blue star, a za lub obok trawy red baron- to będzie ten owal po lewej. Dalej na środku tuja zielono-żółta w towrzystwie średniego głaza; owal po prawej- zostałby ten zakręcony krzew x3, kilka żółtych berberysów, a przed nimi bordowe żurawki. Co o tym myślicie?
Obwódka z kostki granitowej już gotowa, czekam na wolny dzień, przesadzam roślinki i sypię żwirek. Będę wdzięczna za każdą opinię.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:50, 04 wrz 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Już po urlopie? Krótko ale intensywnie odpoczywasz Teraz to się będzie działo w Twoim ogrodzie. Zwiedzanie nowych miejsc daje nowe możliwości i inspiruje do innego spojrzenia na swoje dokonania Pozdrawiam.

Ja tak, mąż niestety nie więc pewnie jeszcze gdzieś pojedziemy .
Tak w ogrodzie sie dzieje bo od poniedziałku idę jak burza centymetr po centymetrze mając w oczach Twoje nieskazitelne centymetry
Nic nie zwiedzałam, leżałam i patrzyłam na morze i dumałam

to dalej trochę egzotyki warzywnej

nawodnienie zkrzynek

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 04 wrz 2014

Do góry
Aniu.
Przyszłam z podziękowaniami
Wiem, że nie masz czasu na bieganie po wszystkich wątkach, więc na chwilę wkleję u Ciebie. Dostałam "jajcarską" paczkę, z której wyjęłam każdą najmniejszą siewkę. Posadziłam nawet te 2-centymetrowe. Miały w tym roku tylko zawiązać rozetki, a zakwitnąć za rok. Zaskoczyły. Dzisiaj wyglądają tak:

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:44, 04 wrz 2014

Do góry
W ramach promocji zdrowej żywności czyli jedzenia warzyw /chodziło o edukację dzieci/ na kempingu został zaaranżowany taki warzywnik - fajny ?

Ogród przydomowy - Hosty 22:41, 04 wrz 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:40, 04 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Aniu, masz fajowy rozwar, taki kropkowany

Ano mam
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:39, 04 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Aniu, gdybyś chciała się pozbyć rozwarów i kocimiętek to ja moge się nimi zoopiekowac.

Niestety już w paczki się nie bawię... z różnych względów...
Przede wszystkim są z wielką bryła korzeniowa, a to waży.. i waga to koszt przesyłki.. skórka za wyprawkę..
Po drugie wyciepuję, ale chętni stoją już w kolejce Wyciepuję ze skalniaka bo wszytko sie tłoczy i ciśnie, mus zrobić luzik..
staram sie nigdy nie wyrzucać dobrych roślin... bo mi żal.. to taki moje dzieci.. nawet jak niechciane.... migdałek choruje nadal.. wiec musi umrzeć, bo pacjenta leczyć nie będę..

Dawno nie pokazywałam mojej francji-elegancji (dobra decyzja z tego typu rabatą przed wejściem).. ale tu cały czas jednakowo... fajnie i łądnie, tylko niezmiennie tak samo.. wiec ile razy mam to samo pokazywać?

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:34, 04 wrz 2014

Do góry
koleusy dalej

bluszczowe dywany

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:33, 04 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Ps. Napastnice i jeżówki, od Ciebie Aniu, dobrze rosną

Marteczko.. cieszę się bardzo Że poszły w dobre ręce

Alejki dziś nie fociłam, to dla Ciebie kałuża

Klonik przeżył łagodną zimę... troszkę cie zahartował.. może tym razem nie padnie .. taki klonik nad wodą to jest to

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:31, 04 wrz 2014

Do góry
a teraz niecierpki i begonie również z ciepełka nad Adriatykiem

mam 2 niecierpki w donicach i rosną kiepsko, chyba mają za mało światla tak sobie myślę

niecierpki i begonie królowały w kompozycjach

koleusy pięknie skomponowane i słuszynch rozmiarów

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:31, 04 wrz 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 04 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Migdałkom mówimy NIE w ogrodzie

Musi być NIE bo jak posadzić kolejne róże???

A to moje bonice.. chyba muszę je ciut niżej ciąć, bo są wysokie.. za wysokie..

od prawa do lewe i od lewa do prawa..

Specjalnie dla Pszczółki posadziłam astry.. które raczyły dopiero zakwitnąć.. i w innym kolorze niż miał być.. ale chyba pasi.. zestaw kolorystyczny jak u Ciebie z różami

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 04 wrz 2014

Do góry
Gosiu u siotry to działka nadal czeka na koparke i wywrotki z ziemią i czy w tym roku się doczeka to nie wiem donice tarasowe częściowo obsadzone, ale pokaże, ak już większośc materiału przybędzie, a na chwile obecną ogród powstaje w komputerze.
Wiele widąc nie będzie i nazw nie są naniesione, ale tak dla lekkiego zobrazowania. (wersja nadal robocza)
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 22:29, 04 wrz 2014

Do góry
tabliczkaznapisem_ucze_sie napisał(a)
A po spacerku kilka fotek...
Front - no cóż, uwielbiam te Vanilki. Z kolei na wiosnę trzy niepasujące zurawki będziemy przeprowadzać

Marto, co to za trawka na tej raqbacie?
Super wyszło, a żurawki fajnie wyglądają
Ogród u stóp klasztoru 22:28, 04 wrz 2014

Do góry
na dobranoc czuprynki traw .rozplenica i ostnica , malepartus

Ogród Loczka 22:26, 04 wrz 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Łukaszu, czy to jest ambrowiec? A jeżeli tak, to jaki?

Tak. Ambrowiec Amerykański. Już się pięknie przebarwia.
Ogródek Anity 22:26, 04 wrz 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
]

Co to za cudenko?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:26, 04 wrz 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Fajna jest Będę próbować

I ma ładny kolor Taki intensywny róż.. ale nie róz.. ogólnie każdy kto przychodzi zachwycą sie tą różą

Ostróżki złapały drugie tłoczenie (też nie to co pierwsze...) Tym razem szybko ścięłam i zdążyły zakwitnąć jak trzeba

Ogród w Tarnowie 22:24, 04 wrz 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Richie ... i nie wiem co napisać ... aż mnie zamurowało . Ogród jest bardzo efektowny.A jak już tu zajrzałam, to chciałam ślad po sobie zostawić. Jeżeli pozwolisz zaznaczę Twój wątek i będę częściej zaglądała.
Trochę się wstydzę swojego ogrodu, ale jestem dopiero na etapie jego tworzenia. Daleka droga przede mną ...
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Asiu, dzięki że zajrzałaś i się podoba Pozwalam i zapraszam. Wszyscy kiedyś też zaczynali i dają radę i Ty też. Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies