Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 11:03, 07 mar 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Mirelko! Terapia uspokajająca mówisz.... to i mi takiej potrzeba! Ale moja stipa jeszcze mała z terapią mus poczekać

Aga nigdy bym nie przypuszczała, że pikowanie tych małych pypci tak na mnie uspokajająco podziała Zupełnie niepotrzebnie z taką niechęcią do tego podchodziłam
Ogród Mirelli 10:57, 07 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Dobrze Ci to poszło...teraz kolej na mnie.Ile czasu potrzebowała aby osiągnąć tą wielkość ??

Ewo moja stipa miała trochę ponad miesiąc i się zaczynała dzielić, więc akurat dobra do pikowania
Ogród Mirelli 10:41, 07 mar 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Mirelko stipy będziesz miała pełen ogród! Też ją uwielbiam Pięknie wygląda również zimą, przynajmniej mi się mega podoba!
Widziałam u siebie trochę siewek jesienią ciekawe czy przetrwały? Bardzo bym chciała, bo wysiew i pikowanie to u mnie średnio widzę, a też chętnie bym zastipowała ogród

Wiunia może Twoja stipa przetrwała
Pierwszy raz będę miała stipę i liczę na fajny efekt
Jak mi zostanie sadzonek to chętnie się z Tobą podzielę
Ogród Mirelli 10:38, 07 mar 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Jak się tak na nie teraz patrzę to też się zastanawiam czy dadzą radę,pożyjemy zobaczymy

Amelia może będzie ok, na przyszłość będzie wiadomo czy sadzić po jednym czy nie. A czy Twoja stipa dzieli się?
Pogubiłam się po drodze... 08:22, 07 mar 2016

Do góry
jona napisał(a)
Szaleństwo stipowe . Ładnie wygląda tak równiutko popikowana
Stipa zimowała u mnie (co prawda zimy ostatnio lekkie były), bez okrywania. Wiosną wyskubywałam suche źdźbła. W tym roku nie wiem czy przezimowała, bo wydaje się być sucha. Świeżą też mam posianą
Joasiu dziękuje miałaś szczęście że w tamtym roku dala radę, moja tez w tym roku sucha
Ogródek Iwony 07:57, 07 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Niestety, trudne to ogrodowiczkowanie - praktyka często nijak się ma do teorii
U mnie zauważyłam, ze stipy w doniczkach na schodach są zielone u nasady. Czyżby wbrew wszelkim naukom jednak w doniczkach przetrwały zimę?!
Miłej niedzieli, Iwonko

Beatko, trudne. Albo ...wymagające doświadczenia. My się go uczymy.
Stipa być może stała w zaciszu. Mróz jej nie zaszkodził. U ciebie stipa zawsze pokazuje się z tej dobrej strony. Ja w tym roku stipę będę miała drugi sezon. Będzie to okazja na porównanie na żywo stipy dwuletniej i rocznej. Wierzę na słowo, ze roczna jest ładniejsza, dlatego wysiewałam troszkę. Ale na niektórych rabatach przytnę dwuletnią i zobaczę, jak będzie się zachowywać

Beatko, kiedy swoją planujesz ciąć?
Ogród Mirelli 06:30, 07 mar 2016

Do góry
Ni miam cierpliwości ani do siania, ani do pikowania, tym bardziej podziwiam akcje "stipa"
Pogubiłam się po drodze... 23:33, 06 mar 2016

Do góry
Szaleństwo stipowe . Ładnie wygląda tak równiutko popikowana
Stipa zimowała u mnie (co prawda zimy ostatnio lekkie były), bez okrywania. Wiosną wyskubywałam suche źdźbła. W tym roku nie wiem czy przezimowała, bo wydaje się być sucha. Świeżą też mam posianą
Ogród Mirelli 22:42, 06 mar 2016

Do góry
Mirelko! Terapia uspokajająca mówisz.... to i mi takiej potrzeba! Ale moja stipa jeszcze mała z terapią mus poczekać
Mirkowy ogród (początki) 22:29, 06 mar 2016

Do góry
kitek81 napisał(a)
u mnie stipa też już wykiełkowała, tylko fotki jeszcze nie zrobiłam
Kasiu Ja stipę siałam z własnych nasionek będę mieć mnóstwo sadzonek.Dziś wysiałam carex branze zobaczymy jak wykiełkuje.Jest trochę wyższa od tej turzycy włosistej z niej nie mam nasion bo nie kwitła.Liczę że w tym roku zakwitnie.
Mała Eleczka 22:22, 06 mar 2016

Do góry
U mnie stipa marnie wykiełkowała, musiałam dosiewać.
Mam jednak w ogrodzie sporo podrośniętych siewek, z zeszłego roku, a pewnie kolejne jeszcze wyjdą.
Siałaś pomidory? Ja w tym roku przez wyjazdy dopiero 3 tygodnie temu, ale nadrobią.
Prawie - jak ogród 22:04, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
U Iwonki przeczytałam, że stipa na schodach ma zielone źdźbła - przetrwała zimę? To by był numer

Pewna na 100% nie jestem, ale wygląda na żywą... Potrzebowałam doniczek na stokrotki i chciałam te sucholce wyrzucić już, a tu niespodzianka. Na razie przerzuciłam do starych osłonek i przycięłam. ZObaczymy, czy odrośnie
Mirkowy ogród (początki) 21:51, 06 mar 2016

Do góry
u mnie stipa też już wykiełkowała, tylko fotki jeszcze nie zrobiłam
Życie w wiejskim ogrodzie 21:41, 06 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jestem kochani,
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna odciągnęła mnie od komputera i zawiodła do ogrodu

Od wczorajszego popołudnia ruszyłem w tango z sekatorem, szpadlem i grabkami
Ogrom prac wykonałem ale mając na uwadze swoje zdrowie i zmienną pogodę nie szaleję bardzo

Zdjęć nie posiadam żadnych bo ręce innymi sprawami miałem zajęte ale donoszę iż wszystkie róże, krzaczory ozdobne i hortensje przycięte Trawiszcza ruszają z kopyta Część przycięta a reszta wyczesana Została tylko stipa z którą sam nie wiem co zrobić Może żyje a może nie ? Przytnę jak pogoda się wyklaruje

Narzekałem że moje krokusy strajkują Dziś się im przyjrzałem i nawet dostrzegłem jakieś zalążki kwiecia Uff ... będzie chyba coś z nich

Zacząłem przerabiać jedną rabatę która od dwóch sezonów mi nie leży Jak nie teraz to kiedy ? Marzec to dobry czas na przesadzanie Będzie bukszpanowo, w końcu obecność na tym forum zobowiązuje
Muszę kupić 6 ładnych kul ale nie mam dobrego źródła Do kopanych bukszpanów się zraziłem więc muszą być w doniczkach i najlepiej niedrogie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę rychłej wiosny

No, nieźle poszalałeś

U mnie jeszcze za zimno. Krokusy nie kwitną, więc nie zabieram się jeszcze za cięcie
Ogrodowy song 21:08, 06 mar 2016

Do góry
gusiarz napisał(a)
Ładnie wzeszły u ciebie trawki. Moja stipa jakaś taka pokładająca się... jak ją potem pikować, to nie wiem . Na szczęście posiane pomidorki i papryki wschodzą całkiem dobrze. A że mam w łazience ogrzewanie podłogowe to pomyślałam, że wykorzystam miejsce na kilka doniczek - i rzeczywiście nasiona kiełkują jak szalone .
Śliczne masz hiacyntki ... lubię tę zieleń na wiosnę

Edit:
Trawki o które pytałaś u mnie to kostrzewy

Byłam i doczytałam,że kostrzewy...aranżacja świetna a dużo nie trzeba;trawki robią całą robotę
Stipę mam po raz pierwszy..wszystkie nasiona traw i kwiatów to u mnie parapetowa nowość czytałam,że stipę po kilka kępek należy brać do wysadzenia.
Warzywka i reszta u Ciebie mają świetne warunki.
Ogrodowy song 20:52, 06 mar 2016

Do góry
Ładnie wzeszły u ciebie trawki. Moja stipa jakaś taka pokładająca się... jak ją potem pikować, to nie wiem . Na szczęście posiane pomidorki i papryki wschodzą całkiem dobrze. A że mam w łazience ogrzewanie podłogowe to pomyślałam, że wykorzystam miejsce na kilka doniczek - i rzeczywiście nasiona kiełkują jak szalone .
Śliczne masz hiacyntki ... lubię tę zieleń na wiosnę

Edit:
Trawki o które pytałaś u mnie to kostrzewy
Asi ogródek pod świerkami 20:10, 06 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

Pięknie Ci to porosło Moja stipa to jeszcze maleństwo w porównani z Twoją plantacją

Cenne rady Toszki poczytałam, nie miałam pojęcia, ze ten pieniek taki ważny... Człowiek się ciągle czegoś uczy. I ten wywar do zakwaszania mnie zaciekawił, lecę sprawdzić o co dokładniej z nim chodzi.

Piękna masz stipe, moja to bidulka przy Twojej.
Prawie - jak ogród 17:17, 06 mar 2016

Do góry
U Iwonki przeczytałam, że stipa na schodach ma zielone źdźbła - przetrwała zimę? To by był numer
Życie w wiejskim ogrodzie 17:07, 06 mar 2016

Do góry
Jestem kochani,
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna odciągnęła mnie od komputera i zawiodła do ogrodu

Od wczorajszego popołudnia ruszyłem w tango z sekatorem, szpadlem i grabkami
Ogrom prac wykonałem ale mając na uwadze swoje zdrowie i zmienną pogodę nie szaleję bardzo

Zdjęć nie posiadam żadnych bo ręce innymi sprawami miałem zajęte ale donoszę iż wszystkie róże, krzaczory ozdobne i hortensje przycięte Trawiszcza ruszają z kopyta Część przycięta a reszta wyczesana Została tylko stipa z którą sam nie wiem co zrobić Może żyje a może nie ? Przytnę jak pogoda się wyklaruje

Narzekałem że moje krokusy strajkują Dziś się im przyjrzałem i nawet dostrzegłem jakieś zalążki kwiecia Uff ... będzie chyba coś z nich

Zacząłem przerabiać jedną rabatę która od dwóch sezonów mi nie leży Jak nie teraz to kiedy ? Marzec to dobry czas na przesadzanie Będzie bukszpanowo, w końcu obecność na tym forum zobowiązuje
Muszę kupić 6 ładnych kul ale nie mam dobrego źródła Do kopanych bukszpanów się zraziłem więc muszą być w doniczkach i najlepiej niedrogie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę rychłej wiosny

Do raju daleko - u Ewy 16:58, 06 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Stipa ci równiutko wzeszła.
Ewa, jaki masz opis na lewkonii?

Godecje kiedyś miałam, dawno temu. Ładnie na rabacie wyglądała

Iwonko, nie wiem, czy uwierzysz, ale wsadziłam gdzieś nasionka i nie mogę znaleźć. Chciałam zrobić zdjęcia tylne opakowania, żeby dopytać się znaczenia symboli i guzik...nie mogę znaleźć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies