a czy jeśli nawozimy ziemię w celu wyrównania terenu i potem w miejscu nawiezienia powstanie rabatka, to też dobrze będzie podsypać wierzchnią warstwę ziemi piaskiem? Rabata będzie z iglakami i tujami w roli głównej - jeszcze myślę nad doborem roślin (jakby znalazł się chętny do doradzenia, to zapraszam ) tak, żeby wszystkie miały podobne wymagania, skoro już mam szansę przywieźć sobie dokładnie takiej ziemi, jaką będę potrzebowała pod konkretną rabatkę.
Obecnie jesteśmy na etapie rozsuwania warstwy "spodniej", nie badałam jaka to, ale chyba dość gliniasta. Z wierzchu będzie torfowa.
Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo
No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem
Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??
przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!
Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?
Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.
no widełki powinni znać...ale narzędzie, które zakupiłam w sklepie Ogrodowiska ... nie znali!
ach, jak sobie używali to coś do kancików, powinien być cytat
to się stroję na środę i.. powiem, nie powiem ...
Zrób mu takie prostokątne proste nasadzenia coś na tę modłę
Danusiu, jak miło, że usiłujesz mnie z doła wyciągnąć
Fajny projekcik, zdaje się, że fragment oryginalnego projektu ogrodu Gabik, prawda?
Rabata przed tarasem
Piękny ogród i piękna rabata, ale u mnie nie ma kwadratu ani prostokąta - to jest taki trójką połączony z półokręgiem
Więc w przedogródku proste linie odpadają.
Bardziej pasujące są takie, jak ostatnia rabatka w ogródku Beaty (butterfly ) w wątku Marzenia i plany vs. rzeczywistość:
To ujęcie ogrodu Ani pozostawię w mej pamięci na długo Jest urocze
Aż uwierzyłam, że mam ładnie
Szkoda, że spotkanie jednak nie było ze 2 tygdonie wcześniej....było bardziej kolorowo...... nawet tydzień wcześniej, ale nie ma co gdybać......... cały sezon u mnie coś kwitnie
Anka uważaj bo już wsiadam do samochodu z paskiem!!!! Znów zaczynasz???
Powiedz lepiej Daniusi co ja zrobię z tymi świerkami srebrymi...? rosną jak szalone
Trochę jeszcze zdjęc z wczesnego lata co to je zrobiłam a czasu wrzucić nie miałam:
To ujęcie ogrodu Ani pozostawię w mej pamięci na długo Jest urocze
Zostałą się jeszcze jedna książak z konkursów których .. w rezultacie nie było..... pomyślałam, że dam jakomuś czyje zdjęcie mi się spodoba najbardziej........... przejrzałam jeszcze raz fotki.. i sorki....... nie wybrałam finalisty, bo nie mam tylu książek.....
Aż uwierzyłam, że mam ładnie
Szkoda, że spotkanie jednak nie było ze 2 tygdonie wcześniej....było bardziej kolorowo...... nawet tydzień wcześniej, ale nie ma co gdybać......... cały sezon u mnie coś kwitnie
Fajnie Wam, ja nie mam komu po nocy pokazywać, ale jak wróciłam kiedyś w nocy z wakacji to patrzyłam czy roślin w donicach syn mi nie zasuszył
Danusiu, tak to jest właśnie z tymi wyjazdami. Dziś wróciła moja siostra i od razu zrobiła sie taka zła, że hej, bo po 2 tygodniach nie poznała swojego ogrodu - połowa uschła i wszystko zachwaszczone. Ale jak ją znam, to pewnie przesadziła. Muszę sie wybrać na inspekcję