Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

adka 00:07, 07 sie 2012

Witam się po raz pierwszy Jestem oczarowana pani ogrodem, tak chyba musi wyglądać raj Po prostu zaczarowany ogród .
Cudnie,czyściutko i tak romantycznie z ławeczką,leżaczkami i ścianami wodnymi. Nie powinnam ogladać pani wątku o tej porze, bo mam kłopoty z zaśnięciem Przez Ogrodowisko zapomniałam ,że mam telewizor Serdecznie pozdrawiam, będę tu często zaglądać

Podpatrzyłam ogrodowiskową tradycję i zostawiam kwiatki .
Milka 00:29, 07 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo

No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem

Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??

przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!

Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?

Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.

no widełki powinni znać...ale narzędzie, które zakupiłam w sklepie Ogrodowiska ... nie znali!
ach, jak sobie używali to coś do kancików, powinien być cytat
to się stroję na środę i.. powiem, nie powiem ...
Milka 10:41, 07 sie 2012

Gardenarium napisał(a)

Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo

No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem

Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??

przymiarkę robię z tym tekstem, czy się odważę w środę, oto pytanie!

Napisz im na piśmie i pokaż na tablicy hehe Albo powiedz to bardzo miło i elegancko jak na damę przystało. Będą zaskoczeni? czy uciekną i nie wrócą, zakładamy się?

Takie widełki albo pazurki są potrzebne. Niektórzy ogrodnicy zapominają o pożytecznych narzędziach.

a i ja już je sobie zamawiam
Pszczelarnia 13:50, 07 sie 2012

Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie te widełki (zwane przeze mnie widelcem) zrewolucjonizowały pracę na rabatach przy odchwaszczaniu. Bardzo stabilne, głęboko penetrują glebę w poszukiwaniu chwastów i ich korzeni. W ogóle już nie używam haczki na rabatach. Mam też takie na dłuższym trzonku ale przyuczanie do ich wykorzystywania trwa.
agata_chrosc... 13:53, 07 sie 2012

Ewo, masz na myśli to narzędzie całkiem z prawej strony? Ten trójząb?
Ana 13:55, 07 sie 2012

też jestem ciekawa? bo u mnie momoentami cięzko jest plewić, np. w tojeści!
Gardenarium 13:59, 07 sie 2012

Dlatego je mamy, bo kiedyś Witek w jednym z ogrodów w Anglii obserwował ogrodnika, który nimi pielił i powiedział - o! To jest narzędzie do pielenia i pieli wyłącznie takimi widełkami.

Mam zamiar sprowadzić widełki z dłuższymi rękojeściami, Anglicy bardzo polecają, ale ja też nie mam wyobraźni czy są wygodne w użyciu.

Instagram Ogrodowiska
Ana 14:00, 07 sie 2012

Danusiu, a da się nimi 'pogrzebać" w tojeści??
Gardenarium 14:01, 07 sie 2012

Ewciu, poszło w kopercie bąbelkowej dziś

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:02, 07 sie 2012

Da się, podważasz i wyciągasz chwaściki.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies