Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:11, 04 wrz 2014

Do góry
Urywek dzisiejszych prac ogrodowych ....

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:10, 04 wrz 2014

Do góry
Witam w piękny słoneczny dzień

Dla zainteresowanych maszyna do ściągania darni .... Można wypożyczyć i nie męczyć się łopatą ....

Życie w wiejskim ogrodzie 11:07, 04 wrz 2014

Do góry
takkk dużo różnych rzeczy słyszałam na temat sławnego fletu..
Kosolkowa Pasja 10:59, 04 wrz 2014

Do góry
Lions Rose ładna zdrowa róża możesz kupowaćale dla mnie piękniejsza jest Kronprincess Mary

a tu Lions
Dla odmiany czas na zmiany... 10:48, 04 wrz 2014

Do góry
beta napisał(a)

Z przyjemnością pospacerowałem po Twoich włościach Ogród od wiosny bardzo się zmienił Nowe rabaty zachwycają

Perowskia jest piękna i kwitnie do późnej jesieni Koniecznie muszę ją nabyć na moja niebieska rabatę

Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:43, 04 wrz 2014

Do góry
U mnie piękne słońce, trochę silny wiatr ale idzie wytrzymać, chyba znowu do ogrodu pójdę, tyle teraz roboty w nim
Przed chwila dostałam brakującą różę, porządnie wszystkie były zapakowane no i ładne krzaczki to trochę z mojej winy bo zamawiałam na raty no ale jest i się cieszę
Życie w wiejskim ogrodzie 10:40, 04 wrz 2014

Do góry
ma to swoje plusy
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:40, 04 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Żurawka - Heuchera 10:38, 04 wrz 2014

Do góry

Żurawkowi eksperci czy wicie co to może być za odmiana żurawki?

U BusyBee w ogródku... 10:34, 04 wrz 2014

Do góry

obok na lewo tej rabaty są takie nasadzenia:
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:26, 04 wrz 2014

Do góry
viva napisał(a)
Aniu, Twoje jarzmianki teraz tak kwitną?
Moc kwiatów u Ciebie

Tak teraz tak kwitną zdjęcia robię codziennie
Kosolkowa Pasja 10:22, 04 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Muszę jeszcze o czymś Wam powiedzieć. O tym, że mnie wczoraj olśniło! I że poczułam się jak blondynka z dowcipów, lub, zeby nie urazić blondynek, to nie wiem - jak burmistrz Wąchocka? Od jakiego czasu wałkujemy temat przygotowania ziemi, kompostu i oborników? No dość długo. Truję mężowi że ma w końcu iśc do sąsiadów po obornik krowi. Jednak oni mają taki "na bieżąco". A tymczasem... Mój tatuś ma konia od iks-lat,trzyma go u znajomych, z innymi końmi. I wczoraj zadzwoniłam do niego co robią z obornikiem.. Tata mówi - no leży na chałdach, niektóre maja po 3 lata... No i co Wy na to? M. bierze przyczepkę lada dzień i zasuwa. Oj, ja mądra...

Olu.
Może już Ci się znudziły moje posty odnośnie wzbogacania gleby w ogrodzie ale uwierz mi, że ja naprawdę chcę zarówno Tobie jak i innym mniej doświadczonym ogrodnikom zaoszczędzić w przyszłości niepotrzebnych kłopotów związanych z pielęgnacją ogrodu.
Przypatrz się jeszcze raz tej fotce.

To jest jałowa, nieurodzajna gleba pozbawiona składników mineralnych i substancji organicznych. Dopiero zaczynasz swoją pasję związaną z ogrodnictwem, a już się zastanawiasz dlaczego wsadzona w taką ziemię magnolia od dwóch lat nie ma żadnych przyrostów i nie kwitnie. Nie obraź się, ale Twój trawnik też pozostawia dużo do życzenia. Przy Twoich możliwościach i chęci posiadania w niedalekiej przyszłości pięknego ogrodu musisz uzbroić się w cierpliwość i robić wszystko w odpowiedniej kolejności. Ja wiem, że już byś chciała cieszyć się z buszu w swoim ogrodzie, ale nie tędy droga. Na przykładzie swojego czteroletniego trawnika pokażę Ci jak duże znaczenie ma odpowiednie przygotowanie podłoża. To jest trawnik który rośnie na przekompostowanym oborniku zmieszanym z kompostem i nigdy nie był nawożony sztucznymi nawozami. Tak wygląda trawnik który jest nawożony tylko organicznie.

Ja na Twoim miejscu Olu zwiózłbym całą stertę tego końskiego obornika i wpakowałbym wszystko do ogrodu. W przyszłym roku założył nowy trawnik i dopiero na końcu zajmowałbym się roślinami. Oczywiście jest to tylko moja odpowiedź na pytanie ,,Co Wy na to?" i nie musisz się Olu niczym sugerować.

Ogród z tatarakiem w tle 10:20, 04 wrz 2014

Do góry
katarzynkak napisał(a)
Kochani, doradźcie proszę jakie drzewko wsadzić w miejsce tej wierzby.
Fajnie, bo jest akurat wprost pergoli.

Może kolon?

Ja proponuję czerwony klon palmowy.
Ewentualnie klon tatarski.
Albo zamiast sadzić drzewo daj na końcu lustro.Efekt będzie piorunujący
Ogród ogrodniczki 10:09, 04 wrz 2014

Do góry
Murek dalej w trakcie,a ja poszerzyłam odrobinę schodki ale nie jest to efekt końcowy.
Czeka mnie jeszcze sporo pracy.Efekty na pewno pokażę.
Chętnie skorzystam z waszych uwag.

Ogród ogrodniczki 10:07, 04 wrz 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 10:05, 04 wrz 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 10:02, 04 wrz 2014

Do góry
Lato ma się ku końcowi.
Poranki i wieczory chłodne...
U mnie na rabatkach zrobiło się kolorowo,to pociecha na cała resztę.
Oto kilka zdjęć z dzisiejszego ranka.

Kosolkowa Pasja 09:53, 04 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Muszę jeszcze o czymś Wam powiedzieć. O tym, że mnie wczoraj olśniło! I że poczułam się jak blondynka z dowcipów, lub, zeby nie urazić blondynek, to nie wiem - jak burmistrz Wąchocka? Od jakiego czasu wałkujemy temat przygotowania ziemi, kompostu i oborników? No dość długo. Truję mężowi że ma w końcu iśc do sąsiadów po obornik krowi. Jednak oni mają taki "na bieżąco". A tymczasem... Mój tatuś ma konia od iks-lat,trzyma go u znajomych, z innymi końmi. I wczoraj zadzwoniłam do niego co robią z obornikiem.. Tata mówi - no leży na chałdach, niektóre maja po 3 lata... No i co Wy na to? M. bierze przyczepkę lada dzień i zasuwa. Oj, ja mądra...

hehehe no to masz najlepsiejszy obornik fajnie, że Cię olśniło lepiej poźno niż wcale
Mój nowy stary ogród 09:43, 04 wrz 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Cebulowo na razie skromnie

Cudniste z Benexu ??
Paleciaki...czyli nasze meble z palet :P 09:42, 04 wrz 2014

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Wrzucam fotel, oparcie jest rozkładane do pozycji leżącej

Widziałam Twój fotel u Ciebie w wątku, ale teraz z poduchami wygląda świetnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies