Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

monteverde 11:10, 19 lis 2014

Miłego dnia Miła u mnie śnieg na dachach leży ale mało, na ziemi już stopniał
Bogdzia 11:44, 19 lis 2014

EPODLAS napisał(a)
Irenko kochana, poleż sobie czasami na tym hamaku co planujesz kupić Uśmiechnęłam się sama do siebie jak przeczytałam że tylko oram i oram w ogrodzie. Ale w tym jest dużo prawdy, ja też już postanowiłam że tak będę planować ogród, żeby było mniej orania a więcej odpoczywania. Ogród nie powinien być obozem pracy!!!!!

Też tak myślałam ale okazało się że najbardziej męczacy jest odpoczynek. Nie wytrzymuję na tarasie dłuzej niz potrzebuje mój kręgosłup by się odkształcic do pionu i nie wim co można robic nic nie robiąc , to strasznie nudne.Pozdrówka.
Zielona 16:19, 19 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

nie wim co można robic nic nie robiąc , to strasznie nudne

Doskonały tekst!
kasiek 19:42, 19 lis 2014

Milka napisał(a)

Tych japońskich nie ruszam, ale jedna ciut chorowita była, nie wiem czemu, bo nawet po zmianie miejsca słaba, to ją cięłam

a ja do loga Miłkowo sprawiłam sobie poduchy na fotele teraz tylko fotele przemalować, na jaki kolor? i dokupić jeszcze 2
drewno jeszcze raz będzie malowane, och ile tej roboty jeszcze

O rany ale bajka!
Świetna rzecz na mało ogrodową aurę!
Masz niesamowicie klimatyczne dodatki - super!
Madzenka 07:04, 20 lis 2014

Piekne te lampy. Jakie kolory chcesz dodać?
eda 08:16, 20 lis 2014

Irenko pięknie jak zawsze i napis świetny Lampa fajoska widzęże berberysek przycięty zastanawiam się czy jeszcze mogę ciachnąć czy lepiej do wiosny poczekać ja mam przy siatce tak do siatki bym przycięła bo trochę wychodzi Buziaki i miłego na dziś
lojalna_ 08:18, 20 lis 2014

Pomyslowe i sliczne zawchwycam sie ciagle tym otoczeniem i klimatem, który u Ciebie panuje
AgnieszkaW 09:04, 20 lis 2014

tu są 2 cisy, poducha i poducho stożek oraz 2 jakieś złote jałowce, którym powoli formę nadaję, stożek z jasnego bukszpanu, to co łyse, wycięte do ziemi byliny

tu szerzej, z jasnotą i bylinami w sezonie jest łądnie, ale może lepiej byliny wywalić i tylko różne kolory zielone, złote i czasami jakas trawka...o hakone Albaaurea tu też rośnie
mam czas na dumanie... i czekam na podpowiedzi i pomoc

Irenko, prosiłaś mnie o radę to lecę z tym koksem: jakoś nie pasują mi obok siebie niskie sosny/kosodrzewiny, jałowce i te stożki cisowe, i jeszcze byliny. Za dużo tam się dzieje. Trzeba by to uporządkować i iść albo w stożki i do tego płaski dywan z roślin typu jasnota, niskie złociste trawy, np. hakone, ale wtedy bez tych jałowcow, niskich sosenek/kosodrzewin i bez bylin. Druga opcja to zostawić kosodrzewiny/sosenki, jałowce, niskie płożące, dodać plamy złotej hakone, bez bylin (chyba, ze niziutkie), ale wywalić wszystkie stożki cisowo-bukszpanowe. Chyba lepsza ta pierwsza wersja, bo bardziej porzadkuje. Nie wiem, czy cokolwiek pomogłam, bo to tylko takie moje luźne przemyślenia. Buziaki
monteverde 09:47, 20 lis 2014

kasiek napisał(a)

O rany ale bajka!
Świetna rzecz na mało ogrodową aurę!
Masz niesamowicie klimatyczne dodatki - super!

Fajna poducha z"ciesz się ogrodem" a fotel bujany?pozdrówka
iwonaal 21:17, 20 lis 2014

Irenko ślicznie, nie widać jesieni.