Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 16:21, 19 lis 2014

Hej,
na ostatnią chwilę jest mały wybór miejsc, no i po prostu jest drożej. Gruzji jeszcze nie rozpracowałam. Jak kupię bilety, to się tym zajmę Na pewno pojedziemy w okolice Batumi ale nie do samego miasta, raczej na południe od niego, w stronę granicy z Turcją. Poszukam jakiegoś miłego pensjonatu z wyżywieniem lub bez. W Kutaisi zaplanujemy kilka dni, żeby zobaczyć jaskinie niedaleko i coś tam jeszcze było... no i Vardzię, skalne miasto, ale nie wiem czy nam się uda bo kawałek dalej...
popcorn 17:47, 19 lis 2014

Zrobiłam dzisiaj 9 kolejnych kopczyków i zrobiło się na tyle ciemno, że nie dało się pracować dalej. 15 zrobionych, zostało nieco ponad 35... może w sobotę, jeśli pogoda pozwoli...
Kończyłam w deszczu. Nie pada mocno, ale pomału i jednostajnie - przemacza wszystko
Tess 17:50, 19 lis 2014

W sobotę mają być już minusowe temperatury w nocy.

Do Gruzji się wybierasz?
popcorn 17:52, 19 lis 2014

No nie mów to w życiu nie zdążę z kopczykami, chyba że urlop wezmę albo wstanę o 4tej rano
Do Gruzji w sierpniu - taki mamy plan, z sąsiadami
Madzenka 20:41, 19 lis 2014

popcarol napisał(a)
Marzenko, bilety do parku zakupione, wydrukowane. Ciekawe po jakim kursie mi zejdzie z karty... Fajnie będzie!
Plan jest następujący:
Przylatujemy, podpisujemy umowę wynajmu auta, jedziemy nim do mieszkania, padamy na twarz Wyspani wstajemy w środku tamtejszej nocy (zmiana czasu) i od razu jedziemy zwiedzać największą i najdalej położoną atrakcję - Chichen Itza. 200km w jedną stronę. Otwarte od 8mej rano, zamierzam być pierwszym zwiedzającym hihi - to nasza 15ta więc raczej zdążymy spokojnie Zwiedzamy, wracamy przez kolonialne miasto Valladolid, gdzie zwiedzamy i jemy obiadokolację (na nasze warunki czasowe).

W Cancun może jeszcze się rozejrzymy i wracamy do domu, znowu padając na twarz hihi. Kolejne 2 dni plażujemy przyzwyczajając się do różnicy czasu i kolejnego, 4go już dnia mamy cały dzień w Xcaret kupiony. Potem zostaje niecałe 1,5 tygodnia na Tulum, Coba, Playa del Carmen i Cancun oraz drugi dzień gratis parku Xcaret (do wykorzystania do 7 dni po pierwszej wizycie). Fajnie będzie! Teraz czekam tylko na przewodnik i mapę, dokształcać się będę znowu końcem stycznia, bo pewnie dużo zapomnę

Czarnogóra podobno bardzo się rozwinęła i już jest mniej autentycznie niż kilkanaście lat temu. Ale trzeba zobaczyć W takim razie miejscowość z ładną plażą sobie znajdę. Ale to plan za dwa lata, bo w te wakacje zaplanowałam już Gruzję...

Wszystko swietnie zaplanowane! Chichen Itza obowiazkowa' bo przeciez to piramidy. Myslalam, że tam od temepratury i wilgotnosci wyzione ducha

Ale powiem Ci w tajemnicy, ze z Meksyku najlepiej wspominam xcaret. Zacznijcie od splywu pontonami to bajkowe, błekitne miejsce z kolrowymi papugami wszelkimi zwierzakami.

A z Tulum muszisz nam wyslac taka fotkę . Z krzywą palemką

Wieczorem wypij za mnie mojito

Olili 22:13, 19 lis 2014

macham
gardney 23:20, 19 lis 2014

o boshh jakie widoki czemu ja takie na necie oglądam i ja macham za Izą bractwo machających

edit: napisałam bractwo macających to poprawiam
popcorn 08:03, 20 lis 2014

Madżen, byłaś! Super! Dzięki za foty W Chichen Itza planuję być na 8mą rano (od razu za ciosem po podróży, będziemy wstawać 7h przed resztą to może nie będzie tak gorąco A potem już, na wybrzeżu, będzie cud
W takim razie cieszę się że Xcaret to dobry wybór, mało opinii w necie (PL, bo obcojęzycznych sporo). 2 dni, cieszę się Kartkę przyślę

Iza, macham!

Magda, macających?? hihi

miłego dnia!

Dzisiaj z bazarku nici, bo M w DE i nie było komu prócz mnie Młodej odprowadzić na autobus do szkoły. No i i 7mej ciemno było jeszcze, więc wstawanie rano to jakieś wyzwanie ostatnio...

Jutro piątek!
Anita1978 08:06, 20 lis 2014

popcarol napisał(a)
No nie mów to w życiu nie zdążę z kopczykami, chyba że urlop wezmę albo wstanę o 4tej rano
Do Gruzji w sierpniu - taki mamy plan, z sąsiadami

Z kopczykami nie musisz sie tak spieszyć- roże sie zahartują! Ja robię w przyszły wekend dopiero- z braku czasu w ten....
Anita1978 08:07, 20 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Wszystko swietnie zaplanowane! Chichen Itza obowiazkowa' bo przeciez to piramidy. Myslalam, że tam od temepratury i wilgotnosci wyzione ducha

Ale powiem Ci w tajemnicy, ze z Meksyku najlepiej wspominam xcaret. Zacznijcie od splywu pontonami to bajkowe, błekitne miejsce z kolrowymi papugami wszelkimi zwierzakami.

A z Tulum muszisz nam wyslac taka fotkę . Z krzywą palemką

Wieczorem wypij za mnie mojito

Ale superowo! Ja chcem tam być! Teraz!
P.s. Z mojito w ręku!