Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród niby nowoczesny ale... 16:38, 18 wrz 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Na początek warzywniaczek...

Witam serdecznie jak zobaczyłam ten przepiękny warzywniak to przybiegłam zapytać w jakiej odległości od płotu są skrzynie i co za iglak się tam mieści? Ile jest tam metrów?
U mnie zaplanowane jest podobne rozwiązanie płot świerk serbski iścieżka i skrzynie ? Nie wiem tylko czy 2 m to nie za wąsko jednak.
W kamiennym kręgu od początku 16:32, 18 wrz 2014

Do góry
Pięknie Aniu uwielbiam te bordo kolorki Pozdrawiam serdecznie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:23, 18 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Hortensje Silver Dollar

Ale piękne, warte grzechu
Przedwiośnie ogrodu..:) 16:20, 18 wrz 2014

Do góry
martika napisał(a)
Jeszcze ML, są cudowne, na pewno zjajde jeszcze je posadze gdzies indziej:

pięknie
Ogrodomania Oli 16:18, 18 wrz 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:17, 18 wrz 2014

Do góry
Mnie ona się podoba, zwłaszcza, jak ja zmrozi, wtedy ma fioletowe liście i gałązki, cudo! ale jednocześnie denerwuje mnie ten luz, jaki ma, ale może niech nie wszystko będzie takie wymiziane? u mnie ziemia żyzna, ona i tak rośnie na najbardziej suchym miejscu, wiąz wypija stamtąd całą wodę, ale po deszczu leci z dachu i jakoś wszystko daje radę, w upały po prostu lejemy wodę...u mnie można kopać i kopać, a ziemia czarna i tłusta
Agnieszko, fajnie, że dobierasz rośliny do warunków, trytomy uwielbiam, sadź jak najwięcej, bo u siebie mam pod ambrowcem, w tym miejscu sam żużel, nie wiem, co poprzednicy tam robili
buziaki
i dla zainteresowanych, stan werbeny, ciemna już na nasiona, inne jeszcze kwitną
ale zostawiam do mrozów, i tak pełno nowych sadzonek, to co deszcz przygniótł, ukorzeniło się samo....ona jest jednak inwazyjna

o tu, położona i się ukorzeniłą i idzie kępa
Ogrodomania Oli 16:17, 18 wrz 2014

Do góry
Miejsko & sielsko 16:15, 18 wrz 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Ewa dzis przywieźli mi kominek ale jestem uchachana .Dziękuję ślicznie jeszcze raz za namiary
Lecę do ogródka,troszkę się na niego pogapię a potem zmykam na rabaty

Byłam Anulka i podziwiałam, jak nie znajdziesz instrukcji daj znać
Ranczo Edy 16:12, 18 wrz 2014

Do góry
a róża poszła tu...lawenda jest przed nią połowę przycięłam ale zastanawiam się czy dosyć stare liście nie zwiędły tylko młode przyrosty ale stoi jak trzeba Te dwa kamolce co przy kratce leżą wykopałam ...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:12, 18 wrz 2014

Do góry

Cudne!!! Jaka to odmiana? Green coś tam?
Jurajski Ogród 16:10, 18 wrz 2014

Do góry
Jagódko, też tak jeszcze odczuwam, że lato w pełni i powiem szczerze, że jeszcze jesieni nie widzę (poza brzózkami, które liście gubiły już od czerwca, ale one tak mają, łapie je zaraza i szybko gubią liście, w przeciwieństwie do buków)

Irenko,

Dla Was pracowita pszczółka na róży James Galway Dzisiaj poczułam piękny zapach tej róży, jednak pachnie, tylko może tak bardziej subtelnie.

reszta fotek wieczorem

Ogrodomania Oli 16:08, 18 wrz 2014

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 16:07, 18 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ja bym posadzila te serby tak jak tu - na samym środku i wypuscilabym je wyżej niż tuje. A po obu stronach Serbów dalabym tuje i juz choin nie. Choiny na drugi bok ogrodzenia, jeśli jest taka możliwość.
Ogrodomania Oli 15:57, 18 wrz 2014

Do góry
Beatko, rozplenica kwitnie, ale słabiutko, i tak jest zawsze, po prostu jej uroda raczej tkwi w pokroju i liściach a nie w kwiatach.
Poniżej zdjecia tej rozplenicy. Pozdrawiam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:50, 18 wrz 2014

Do góry
grazyna napisał(a)

Pamiętam Irenko Twoje "psioczenie" na tę różyczkę gdy ja już byłam nią zachwycona Mam ją u siebie 3 rok i dała czadu na czas wesela
Obok niej mam Pomponelę (też boska)oraz Elmshorn, który kwitnie do czasu opadów śniegu

Zrobiłaś swój ogród zjawiskowy a teraz te piękne wrzosy dokupiłaś i w cenie takiej jak ja lubię

Fajnie, że pamiętasz, bo znowu Karola nie pamięta i nawet chciałam jej oddać te róże a teraz je lubię
masz mnóstwo róż, ja już więcej populacji nie zwiększam, jest ich sporo, spisują się, chyba kończę z nasadzeniami, nie ogarnę tego
tak, cena i wybór fajny, ale wykupili i dalej mi brakuje, czekam na dostawę
to teraz okolice buków trikolor
listki stare i młode, widać różnicę w wybarwieniach; dał M. długi palik, będziemy w górę go prowadzić, ale od razu tnę go w stożek, tak po kawałku

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 15:45, 18 wrz 2014

Do góry
Dzięki Madzia
Ja synową już mam wybraną ale kto wie, może kiedyś urzadze jakiś casting
Moje dzisiejsze skromne zakupki

Potrzebuje co najmniej drugie tyle białych lub blado-rozowych. W LM jest duży wybór, muszę tam się udać.
edit: czy sadząc cebule w koszykach trzeba je ciasno tam wkładać czy jak się chce?
Zaczątek ogrodu 15:40, 18 wrz 2014

Do góry
Toszka serdecznie dziękuje Wielki ukłon

Ranczo Edy 15:36, 18 wrz 2014

Do góry
Dziewczynki jemy banany by wspomagać róże Ha ha Odpozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki Hanuś Irenko Jolu Bogdziu Moniko Super że jesteście
Wczoraj zamiast wykopywać marchewkę zabrałam się za róże i na dziś na marchewkę nie mam siły pewnie na sobotę żeby tylko jeszcze pogoda była
Samo wsadzanie nie było męczące tylko te kopanie dwa razy musiałam bo tam gdzie zaplanowałam to oczywiście wielgachne kamolce i te co dałam radę to leżą sobie teraz na słoneczku a reszta w ziemi niestety
Ale nie ma co biadolić bo zadowolniona jestem z efektu i już nie będzie mnie to męczyć o ....

tak było tam jest róża na końcu i ją zabrałam i jest teraz tak

Na miejsce róży wsadziłam cyprysika także są dwa i po między nich klonik sobie rośnie
To tylko początek...drogi do marzeń 15:32, 18 wrz 2014

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 15:31, 18 wrz 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Ty, Jola,a mi tak wyszło w Garden Puzzle..

Czyli na rysunku obcja trzecia ostatni swierk to mój stary .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies