Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 21:16, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Goryczka śliczna .. i widzę że też koło brązowej trawki
A ta róża jest zdrowiutka i pięknie kwitnie Zaprzecza stereotypom
Bogdzia 21:18, 04 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Goryczka śliczna .. i widzę że też koło brązowej trawki
A ta róża jest zdrowiutka i pięknie kwitnie Zaprzecza stereotypom

Niestety też łapie czarna plamistośc.Z goryczki bardzo się cieszę, buziki za nią.
Mariusz 21:19, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Mariusz Twoje róze widziałam są śliczne a moje maja tylko kwiaty ładne a to duza różnica.Spróbuje w nowym roku nie żałowac im chemii ale czy to dobre wyjście jesli brac pod uwage ogród jako całosc , rośliny i zwierzęta????Wiadomo ze nie.

A gdzież tam dobre, ostatnio unikam jak ognia, czasem sporadycznie jak już patrzeć nie mogę, moje nie pisane metody, ale profilaktyki - mimo iż o niej pisałem jako o niezbędnej w wyglądzie róż - w ogóle nie stosuję, dzieci mam w ogrodzie, wystarczający powód. Bogdziu, myślę, że nie wszystko musi być błyszczące, tak jak nie każdy człowiek piękny, nudno by było, jak w krainie Barbie.
Pozdrawiam i miłego wieczoru
Bogdzia 21:28, 04 lis 2014

Mariusz napisał(a)

A gdzież tam dobre, ostatnio unikam jak ognia, czasem sporadycznie jak już patrzeć nie mogę, moje nie pisane metody, ale profilaktyki - mimo iż o niej pisałem jako o niezbędnej w wyglądzie róż - w ogóle nie stosuję, dzieci mam w ogrodzie, wystarczający powód. Bogdziu, myślę, że nie wszystko musi być błyszczące, tak jak nie każdy człowiek piękny, nudno by było, jak w krainie Barbie.
Pozdrawiam i miłego wieczoru

To prawda ze jak w krainie Barbie dobrze to określiłeś, moze i masz racje????Miłej środy i pieknej.
mira 21:33, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

.

Bogdziu goryczki teraz kwitną? czy to drugie kwitnienie? a co to za róża
a jeśli chodzi o liliowce to jak masz już podpisane bo coś wspominalaś to by cudnie było, patrzyłam na tą Igrid różę i piszą że jest krótkowieczna

pozdrawiam
Bogdzia 21:43, 04 lis 2014

mira napisał(a)

Bogdziu goryczki teraz kwitną? czy to drugie kwitnienie? a co to za róża
a jeśli chodzi o liliowce to jak masz już podpisane bo coś wspominalaś to by cudnie było, patrzyłam na tą Igrid różę i piszą że jest krótkowieczna

pozdrawiam

To taka późna goryczka , dostałam ja w tym roku, piekna jest.Miruś mam podpisane chyba 30 odmian a kilkanaście bez nazw ale wstawię jutro jeśli chcesz bo dziś już oczy mi wysiadaja. Jutro wieczorem bo w dzień jestem w Łodzi.
Madzenka 22:05, 04 lis 2014

Niesamowity widok masz przez okno. Dobrze, że jesień nas jednak w tym roku nie zawiodła
barbara_kraj... 23:54, 04 lis 2014

Bogdzia napisał(a)
Kilka dzisiejszych zdjec

Rewelacja! Złotą jesień widzę, choć miało jej nie być.

A ta goryczka niech się szybko rozrasta, bo ode mnie do Ciebie niezbyt daleko, w każdym razie bliżej jak do Rzeszowa
weronika77 00:29, 05 lis 2014

Bogdziu Twoje róże i goryczki piękne. Moje goryczki wiosenne od Ciebie teraz też kwitną. Buziaki.
anabuko1 08:20, 05 lis 2014

Ogród jesienny ,piękny wcale nie wygląda listopadowa.Minie się jeszcze różnymi kolorkami,I oby tak jak najdłużej
Goryczki, róże ślicznie wygląda.Fajnie, jak jeszcze coś ma kolorki i o tej porze roku kwitnie,prawda ??