Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:19, 01 wrz 2014

Do góry
Hanuś energiczna babeczko Pozdrawiam serdecznie u mnie ślicznie przylało czekam na bąblów pójście do szkoły i się odstresuję w drapaniu naszej ziemi
cynia jaskiniowiec dla ciebie

Z czym posadzić tuje 'Smaragd' 15:19, 01 wrz 2014

Do góry
Witam serdecznie wszystkich. To jest mój pierwszy wpis, ale czuję sie jakbym Was już znał bardzo dobrze. Śledzę już kilka miesięcy forum i co tu dużo pisać - wielka skarbnica wiedzy, jestem pod ogromnym wrażeniem.
A realizacje Pani Danusi dech zapierają.
Dlatego proszę o poradę w sprawie mojego żywopłotu a w zasadzie zmian jakie chcę dokonać. Żywopłot z ligustru który jest na zdjęciu przy płocie po prawej stronie chcę zastąpić tujami smaragd. Niestety muszą zostać narazie świerki. Docelowo chcę świerki usunąć ponieważ bardzo cieniują dom, rosną za blisko i bardzo się rozrosły. Od strony domu korony ich są rzadkie i przeschnięte. Teraz myślę o podcinaniu dolnych gałęzi tak żeby zostawić miejsce dla rozwoju tui. I pytanie, czy to ma sens. Czy smaragdy zniosą takie towarzystwo i będą rosły. Muszę odgrodzić się od ruchliwej drogi.
Proszę o poradę

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:15, 01 wrz 2014

Do góry
Gdzieś na końcu świata... 15:05, 01 wrz 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ewcia, Pszczółko obiecane grzybki raczej już przetworzone hehehe jeszcze mam zamrożone next time zrobię sweet focie z grzybobrania Buziaki

Ooo ale fajnie i ile suszonych- uwielbiam sosiki mniam....
Gdzieś na końcu świata... 15:01, 01 wrz 2014

Do góry
Ewcia, Pszczółko obiecane grzybki raczej już przetworzone hehehe jeszcze mam zamrożone next time zrobię sweet focie z grzybobrania Buziaki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:59, 01 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:55, 01 wrz 2014

Do góry
Jakaś inna ta werbena na pierwszym obrazku, liściasta jakaś?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:53, 01 wrz 2014

Do góry
Niedzielny spacer po ogrodzie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:50, 01 wrz 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
A szuwarkowe klimaty obłędne

...żabki kumkają

Jeszcze hortensjowo

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:45, 01 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:42, 01 wrz 2014

Do góry
Mojego chaosu ciąg dalszy

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:41, 01 wrz 2014

Do góry
to teraz Trizonia
urocza, maleńka wysepka w zatoce korynckiej
kilkanascie domkow, jeden sklepik (koszmarnie drogi) ale blisko lądu i wszyscy pływali lódkami po zakupy na kontynent
po jedej stronie w zatoczce niewielka marina, ale wystarczylo przejsc 50m i juz sie bylo w zatoczce po drugiej stronie gdzie bylo kąpielisko miejskie i kilka uroczych knajpek
klimat sielankowy, zakochalam sie w tym miejscu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:39, 01 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Jak to z ogrodu??? Gdzie masz ten las ??

Kasiu mam takich pare brzózek kiedyś przeniesionych z ojcowizny mojej tesciowej i chyba były wykopane razem z grzybnią. A pod modrzewiem rosną maślaki. Na tym zdjęciu widać miejsce pod brzozą gdzie one rosną . A za brzozą jest modrzew.

A to są zbiory w latach ubiegłych

Pozdrawiam Kasiu.
U BusyBee w ogródku... 14:38, 01 wrz 2014

Do góry
Zarzucam Wam mój problem, może ktoś coś podpowie...

Wykopałam z tej rabaty kilka roślin, bo jest na niej bałagan i chcę ją zupełnie zmienić. Reszta roślin prawdopodobnie też wyleci, zostanie na pewno tylko drzewo na środku- to buk kolumnowy dawyck gold. Planuję tu różankę, ale to dopiero na następną wiosnę. Teraz problem jest z nasadzeniem czegoś z tyłu- wzdłuż płotu. CXhcę to zrobic jesienią... Były tu kiedyś tuje, ale zjadły je pędraki Chciałabym posadzić coś , co szybko zasłoni mi płot tworząc jednocześnie tło dla róż. Myślałam o żywopłocie z pęcherznicy diablo. Jedna rośnie z prawej i jest i tak do przesadzenia, mam jeszcze 2 inne. Długość tej przerwy to 2.5 m.

Jakieś pomysły?? Może iglaki? Sama już nie wiem...
Pragnę nadmienić,że jestem z tych niecierpliwych i nie mogę czekać kilka lat na efekt- już prędzej kupię większe rośliny...
ogrodoweimpresjejolki 14:36, 01 wrz 2014
Do góry

Dziś bukiet róż i myśli codzienne...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:29, 01 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Jak zawsze pięknie w Twoim ogrodzie... pospacerowałam i nacieszyłam oczy widokami prawie już jesiennymi. Pozdrawiam serdecznie

Ja cieszę oczy ostatnimi różami

rabatowe zachwycają...u mnie Lovely Feiry

i pnąca Dortmund drugi raz zakwitła

Serdecznie Agnieszko
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 14:26, 01 wrz 2014

Do góry
Jesień się zbliża wiec posadziłem trawy, trochę gunera ładnie rośnie, reszta egzotyków daje radę juki też ładnie urosły..... pozdrawiam i kilka fotek na dziś

Ogród na glinie 14:13, 01 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Park Zdrojowy w Głuchołazach - ... daje do myślenia, czy kuracjusze dobrze się tam czują?
Ciekawe ławeczki pokazałaś.

Witaj

Ja akurat kuracjuszem nie byłam więc nie wiem.
Ale w parku można się "leczyć" zimną wodą .
Brodzi się jak bocian w specjalnych basenikach, potem rozgrzewa stopy. Podobnie z kończynami górnymi.

W Jeseniku mają dużo więcej tych baseników.

tu baseniki

i nawet bicze wodne można wziąć - woda ze strumienia
wrrr, nie weszłabym
Ogrod Malgosi samosi 14:10, 01 wrz 2014

Do góry
Moje wrzosowisko, robione telefonem więc jakość kiepska ale aktualnie brak słońca

Miejsko & sielsko 14:06, 01 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Szok! Niesamowite co wyczarowaliście w jeden rok jak zdążyłam się zorientować, natrzaskałaś już 400 stron więc ciężko mi wszystko ogarnąć. Tytuł miejsko&sielsko super trafiony, podwyższone rabaty prezentują się pięknie, po odręcznym projekcie wnioskuję, że to wszystko sama wymyśliłaś, więc tym bardziej gratuluję. Efekt jest super!!!!!!!!!! Oryginalnie inaczej pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies