Agnieszka- dumam co odpowiada "wysokość pow.50cm, lubi słonecznie, mokro/wilgotno i lekko gliniasto..." i łan i wytrzyma w towarzystwie werbeny.
Z bodziszków polecałabym bodziszka czerwonego ale odmiana Alba.. jest wyższa niż Max frei .. ale to ma max do 0,5m. Inne bodziszki są albo niskie, albo nie ten kolor, albo nie lubią towarzystwa, albo nie lubią gliniastej ziemi. Mam białego bodziszka wysokiego.. byłby taki akurat.. ale nazwy nie znam
To bodziszek czerwony
Z werbneną mógłby fajnie wyglądać krwawnik kichawiec, ale on kwitnie od czerwca i na glinie będzie rósł wysoki.. i wymaga ograniczników, bo się rozłazi. I mogłabym ci go rozsadzonkować, bo dziś wyciepałam go dużo, zajął mi w krótkim czasie pół rabaty. Ale jest fajny. Może jakby dać dużo piachu to nie bujałby na metr..
Maj czerwiec to może orliki... potem się robią brzydsze, ale w werbenie zginą.. a kwitną bardzo wcześnie, na słoneczku kwitną długo. Niestety trzeba ścinać kwiatostany bo się rozsiewa.
Rdestu pomieszanego z werbeną nie widzę jakoś razem.. nie te kolory.. i to nie to.. nie pasi mi. I rdest najfajniej kwitnie wtedy co werbena.
Kocimiętka - kwitnie bardzo wcześnie, da radę z werbeną. tylko po kwitnieniu trzeba przyciąć bo ci się rozsieje tak jak orliki

Ale jak chcesz mieć łan to nie ma problemu.... na rabacie.. ale to posieje się i dalej z wiatrem.
Wiązówka bulwkowa, ale ona kwitnie chyba w czerwcu (dzwonek skupiony, ale to też czerwiec i chyba pokrój nie pasuje)
Siedzę bez dostępu do swoich fotek... jutro jeszcze pomyślę.
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.