Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Margarete 23:00, 15 lis 2014

Ja też czekam, budzik ustawiony.....pilot na nocnym stoliku.........i......będzie sie działo.....
Na pewno pięknie pokażą twój ogród i ciebie samą Aniu
Buziaki dla Kazka bo to i jego zasługa trochę
Teraz musze sie cofnąc bo na bieżąco nie jestem, a i zaległe graulacje na 3000 !!!!

Mala_Mi 23:08, 15 lis 2014

Agnieszka- dumam co odpowiada "wysokość pow.50cm, lubi słonecznie, mokro/wilgotno i lekko gliniasto..." i łan i wytrzyma w towarzystwie werbeny.
Z bodziszków polecałabym bodziszka czerwonego ale odmiana Alba.. jest wyższa niż Max frei .. ale to ma max do 0,5m. Inne bodziszki są albo niskie, albo nie ten kolor, albo nie lubią towarzystwa, albo nie lubią gliniastej ziemi. Mam białego bodziszka wysokiego.. byłby taki akurat.. ale nazwy nie znam
To bodziszek czerwony

Z werbneną mógłby fajnie wyglądać krwawnik kichawiec, ale on kwitnie od czerwca i na glinie będzie rósł wysoki.. i wymaga ograniczników, bo się rozłazi. I mogłabym ci go rozsadzonkować, bo dziś wyciepałam go dużo, zajął mi w krótkim czasie pół rabaty. Ale jest fajny. Może jakby dać dużo piachu to nie bujałby na metr..

Maj czerwiec to może orliki... potem się robią brzydsze, ale w werbenie zginą.. a kwitną bardzo wcześnie, na słoneczku kwitną długo. Niestety trzeba ścinać kwiatostany bo się rozsiewa.
Rdestu pomieszanego z werbeną nie widzę jakoś razem.. nie te kolory.. i to nie to.. nie pasi mi. I rdest najfajniej kwitnie wtedy co werbena.
Kocimiętka - kwitnie bardzo wcześnie, da radę z werbeną. tylko po kwitnieniu trzeba przyciąć bo ci się rozsieje tak jak orliki Ale jak chcesz mieć łan to nie ma problemu.... na rabacie.. ale to posieje się i dalej z wiatrem.
Wiązówka bulwkowa, ale ona kwitnie chyba w czerwcu (dzwonek skupiony, ale to też czerwiec i chyba pokrój nie pasuje)

Siedzę bez dostępu do swoich fotek... jutro jeszcze pomyślę.
elzbieta_g 23:17, 15 lis 2014

Wielkie Gratki na 3000 choć spóźnione bo mój wpis już na 3003 stronie
opis odcinka przeczytałam i doczekać się nie mogę jutrzejszej emisji
Wieloszka 23:19, 15 lis 2014

Boszszsze!!! Ania, toż to cała litania zaraz będzie! I Ty tak wszystko z pamięci??? Przekopiowałam sobie, bo tu się jutro będzie działo, a taka wiedza nie może zginąć
Napisałam, że jest tam trochę gliniasto, bo jak szykowałam to miejsce pod różne byliny, to sporo piachu sypnęłam i przejechałam glebogryzarką, więc już nie ma samej gliny.
Ten krwawnik mi się podoba! A kocimiętkę mam na rabacie obok - nie wysiewa się wszędzie. Aniu, a masz bodziszka wspaniałego? Bo jest wyższy od innych (Justyna mi go podpowiada).
Margarete 23:28, 15 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Muszę zjeść snickersa..... Z braku laku odszperałam batonik Pawełek zostawiony przez Łodzianki....... przyda się.

I ja nie stresuje się ogrodem, bo jest jaki jest... nie ma ogrodu który dla każdego będzie się podobał, bo ile ludzi tyle gustów, a o gustach się nie dyskutuje. Ogród ma mi się podobać i ja mam się w nim dobrze czuć.. i mam w nosie co kto o tym sądzi.
Ale nie jest mi już obojętne co kto sądzi o mnie .. bo idiotką nie chcę zostać.. a ja wiem, że potrafię walnąć jakiś idiotyczny tekst... tak mimo woli również.

Batonik zjadłam... chyba poszło w cycki... mam nadzieję..

O matko jeszcze sie uchował.........to on już sie zestarzał ten batonik.......kiedy to było........żeby ci tylko nie zaszkodził
A tak nawiasem mówiąc jak szykuje sie na oglądanie Twojego odcinka Maji to odzyły cudowne wspomnienia z wizyty u was.......i ten twój busz, i widok z tarsu na Rzeszów i okolice, i piękna śmieciuchowa róża obok tarasu, o oczku i trawach nie wspominając, i smak naleweczek, i szmpan na sniadanie którgo resztki wcieramy pod oczy jak to damy, i szalona wyprawa wieczorna na starówke, i pan "fotograF" przez duże F, i Nikita co to wojaków za fajke trzymała, i ciebie na koniku muminkowym wspominam........... i wasze serdeczne, troskliwe podejście do psa, i uśmiechnięte wszystkie nasze dziewczyny z Wami i Madzią...i swoją potłuczoną i posiniaczoną dooopę też ......ależ było fajnie
Margarete 23:29, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
Muszę dać znac moim siostrom i teściowej aby Cię jutro oglądały. Będę się chwalić m że znam tę bombę energetyczna

Pijemy dzisiaj z okazji 3 tys czy jutro z okazji Maji?

Madziarzeszow 06:31, 16 lis 2014

Aniu siedzę i czekam , od 5 nie śpię tylko czuwam
Milka 07:08, 16 lis 2014

Śpisz, chyba nie, ja piję 2 kawkę i czekam przy tv, będzie super!!
gaby3003 07:30, 16 lis 2014

witaj ...
CZEKAM CZEKAM,.. to juz minuty.....
serdeczne gratulacje na 4ty tysiaczek....
Mirella 07:48, 16 lis 2014

Siedzę w szlafroczku, popijam kawę i czekam, jeszcze kilka minut.
Pozdrawiam cieplutko