Kochani, wiem, że zaniedbuję ten wątek, ale czasu mi nie wystarcza na jeden, a cóż dopiero na dwa
Sezon w ogrodzie nad Rozlewiskiem zakończyłam. I to już w październiku.
Wiem, że za wcześnie, ale tak się w tym roku złożyło, niestety.
Oprócz powiększenia rabatki hortensjowej niewiele więcej jesienią zrobiłam.
Przy siatce posadziłam dwa clematisy Summer Snow, liczę na delikatną przesłonę utkaną z lisci i gwiazgkowych kwatuszków.
Posadziłam długaśną obwódkę z żurawek. Nie wiem, co z niej zostanie, bo jesienią uaktywnił się kret i jakies inne podziemnie zyjące stworzonka, które akurat w tym miejscu zrobiły sobie scieżkę i harcują.
Zrobiłam tez hostowisko, bo mi się żal moich host zrobiło, co od dwóch sezonów w donicach siedziały.
Pokażę później, nie mam obecnie pod ręką zdjęć.
Mam kupę planów nasadzeniowych na przyszły rok. Co z tego zrealizuję - zobaczymy. Pewnie się jeszcze do wiosny te plany zmienia

Strasznie podoba mi sie rabata Magnolii, jaką pokazała Skromnej Dance. Ale ona (ta rabata) jednostronna jest, a ja chciałabym żeby z dwóch stron ładnie sie prezentowała.
Dziękuję, że zaglądacie

Postaram się zdjęcia wrzucić (ogrodu mam mało, ale Bug cudny muszę Wam pokazać).
Aniu, nie zbierałam. Nawet nie mam pojęcia, czy pod brzózkami pojawiły się koźlaki.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.