Może jutro jakieś zrobię. Ale nie wiem czy jest co pokazać- jestem w końcu w Polsce i zacząłem przeróbki, to i bałaganu mam trochę. Część największej rabaty zniszczyli mi brukarze- poprowadzili sobie ścieżkę.
Mam obecnie kilka tylko zdjęć roślin które sprzedaję. Fotki przedstawiają stan sprzed ok tygodnia. Nie karćcie mnie za bałagan
Rene.
Nie podchodź do inversy z sekatorem. Zrób tak jak ana-art radzi, usiądź i patrz jak Ci rośnie.
Koniecznie zmień teraz palik. Kup 2m gruby kij bambusowy i gumowym przewodem solidnie go podwiąż przed zimą.
Priness Alexandra of Kent jest zachwycajaca. Na razie ma wiotkie pędy ale dajmy jej czas, mam nadzieję, że urośnie z niej dorodna ksieżniczka. Sadzona pod koniec lipca, kwitnie niestrudzenie. Dlatego szkoda mi ja przesadzać...ale doczytałam, że będzie wyższa od Red Leonarda
Dziewczyny nie przesadzajcie z porządkiem. Dzisiaj musiałam kadrować zdjęcia aby na zbliżeniach nie pokazywać chwastów!
A teraz prosze o poradę.
Na mojej rabacie różanej przy tarasie kuchennym dosadziłąm wiosną do bladoróżowych NN purpurowe róże, jezówki purpurowe, mam tam zawilce bladowóżowe i ciemniejsze oraz zawicle ML.
W drugiej cżesci rabaty na brzegu zaraz za bukszpanami i żurawiami georgia peach mam dwie tóże ASCOT (piękny malinowo-purpurowy kwait). posadizłam też Pricnces Alexandra of Kent oraz Red Leonard. czytałam gdzieś że te dwa kolory nie pasują... doradźcie czy Pricnes przedadzć na tyły a Red Leoanrdo posadzić pomiedzy ascot? Czyli na przedzie byłby czerwono malinowy a w głębi Pricness, czy całkiem ją wyadzić z tej rabaty?
Na ,,cyckach,, to już tak jest że się woda zbiera
Dziwna sprawa z tym drenażem u Ciebie Ta rura która ma odprowadzać wodę jest owinięta geowłókniną i obsypana tłuczniem lub żwirem? Jeśli nie to mogło dojść do zamulenia i zapchała się w środku glińskiem I jeszcze jedna sprawa czy na końcu tych rur są studzienki gdzie ma się gromadzić woda ?
Jak już jestem przy biustowej rabacie czy będziecie ją obsadzać tą porzeczką jak było w planach na początku ?
O jezuszeńku ..... chyba wzięłaś cały asortyment tulipanów
Aga ten pomarańcz mi tu jakoś nie pasuje Black & White to dla mnie wystarczająco dobre połączenie Ja ten mix widziałbym u Ciebie w kwadratach z katalpami i bukszpanową obwódką ale to tylko moje sugestie