Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

Mariusz 06:11, 01 lis 2014

Dzisiejsza tematyka adekwatna do obchodzonego przez nas święta
Wodospady urocze, nie sposób pominąć pięknych przebarwień, ptaków, pola dyniowego. Wystawka miodu przy drodze robi duże wrażenie, takie swojskie
Pozdrawiam Robercie
hanka_andrus 06:59, 01 lis 2014

Dzięki Robercie za piękne zdjęcia. Rzeczywiście inaczej niż u nas.Tu widać oszczędność. Nie marnuje się grosza na wystroje. Co nie znaczy,że o swych przodkach się nie pamięta.
Mnie osobiście też podobałby się taki zadbany trawniczek z kolorowym klonem.
Pozdrawiam i życzę wypoczynku, bo to jest podstawa bytu. Na okrągło "orać" nie musisz.
Klamber 20:20, 01 lis 2014

Witam wszystkich w Świąteczny dzień. Najpierw pokaże jak się zdobi domy na Halloween, jedno zdjęcie rozjaśniłem żeby pokazać wielkiego kocura który kręcił głową w lewo i prawo.

Dalsze fotki już z następnego wodospadu który nazywa się Tews. Jest bardzo wysoki ma 42 m i niebieścił mi się w kadrze. Bardzo malowniczo położony a je cudne kolory dodawały piękna całemu otoczeniu. Kanion ma kształt litery Y jedną nogę tworzy Tews a drugą Webster. I dalej łącza się w jeden strumień. Kanion przepiękny cały zarośnięty gąszczem drzew przeważnie liściastych ale i cedrów było i daglezji. Mógłbym stamtąd nie wychodzić. Z jednego wodospadu na skraju przepaści prowadzi droga którą jechałem rowerem. Widoki nie ziemskie. Droga prowadziła z jednej nogi Y do drugiej. Pozdrówka.

Klamber 20:29, 01 lis 2014

Mariusz, tu też się tak handluje na drodze jak u nas Dzisiejsze widoki na pewno ci si bardziej spodobają. A następne będą jeszcze ładniejsze, zapraszam Cię.
Haniu, dziś pokazałem następny wodospad dużo większy od tamtego. Muszę Cię poprawić 16 m to budynek 6 piętrowy. W tym przepaść była już ogromna aż strach było patrzeć. Okolica bardzo mi się podobała, jak i sam wodospad, razem to wszystko dawało przepiękny widok i ta barwa liści nie do opisania. Pozdrówka. Mam nadzieje że nie zmarzłaś dziś na cmentarzu. W razie co to się na pewno rozgrzejesz tymi widokami

Ewkakonewka 20:41, 01 lis 2014

Ach te klony
Bogdzia 21:05, 01 lis 2014

Wodospady w jesiennej szacie sa przecudne. Takich widoków nigdy dosyc.Pozdrówka.
bartek_luberda 21:30, 01 lis 2014

Piękne fotki u nas cieplutko z 16 stopni było a na cmentarzu szaleństwo ze zniczami
hanka_andrus 22:09, 01 lis 2014

Było plusowo, więc nie zmarzłam.Odwiedziłam bliskich swoich, i bliskich znajomych, pozapalałam im swiatełka, a teraz duszyczki się grzeją.
Bo łuna nad cmentarzami nie jedna!
Po powrocie bigos, i czerwony barszczyk, a na rogrzewkę, profilaktycznie kieliszek pigwówki.
Jutro Dzień Zaduszny- pamiętajcie o poratowanie kogoś potrzebującego.
mira 23:16, 01 lis 2014

Robert niesamowite są Twoje opisy i zdjęcia jak i wyprawy. Nacieszyłam oczy kolorami klonów które uwielbiam i żałuję że nie ma ich tak wiele u nas.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Klamber 04:31, 03 lis 2014

Witajcie. U mnie zimno, dziś tylko 2 stopnie było, dobrze że śniegiem nie sypnęło. W domu mam gorąco, więc latam na golasa i co jakiś czas paciuje wapnem resztki wysypki. Na razie spokojnie jest, ale to dziwna choroba, więc może jeszcze zaatakować. Mam jednak nadzieję że mój organizm w końcu wygra z tym dziadostwem. Zostałem w domu i robię wreszcie porządki. Wyspałem się solidnie, to może trząchnę robotą Od tygodnia już nie suszę prania w suszarce, ino w pokoju na sznurku, jest tak gorąco że pościel schnie pół dnia a przy okazji lepsze powietrze jest i 1,50% zostaje w kieszeni Jutro ma być cieplej, to może wyskoczę na wycieczkę. Jeszcze jest końcówka jesieni, teraz najładniejsze są klony które miały latem bordowe liście, one teraz zrobiły się najpierw pomarańczowe a potem żółte. Jutro zapowiadają słońce a później cały tydzień ciepły, to świetnie, bo w czwartek cały dzień grabiłem liście, jest tyle towaru że mój kompost na pewno zwiększy rozmiary cztero-krotnie albo i więcej. Teraz mieszam kompost z liśćmi żeby ich wiatr nie porwał, ten stary jest mokry i ciężki, naleje na to beczkę wody, to siądzie trochę. Zgrabiarka liście zbiera dosyć dokładnie, bez niej miałbym kupę roboty. Pokaże Wam jak grabi, oczywiście wszystko sfociłem. Wszystkie 7 fotek z mojej pracy.