Ewa, Ty zawsze pierwsza dziękuję Razem z Anią Modrą Sową zachęciłyście mnie do założenia wątku, a tu już sto prawie stron przeleciało Pszczółka śliczna
Pozdrawiam cieplutko
Jak tak bardzo chcesz mieć róże wzdłuż ganku, to tyko okrywowe może takie jakie ja mam, one nie chorują, ścinasz jak przekwitną, zawsze jakieś inne gałązki kwitną i tak ta różyczka kwitnie bezustannie, mogłabyś ją jeszcze podsadzić bordowym rozchodnikiem, lub dąbrówką i miałabyś kolorową śieżkę, albo żywopłot z niskiego berberyska np. admiration.
tak wyglądają moje różyczki
a np. tutaj je znajdziesz http://rozaria.pl/roze-okrywowe-lovely-fairy
Magda - pomyśl, czy rzeczywiście chcesz żywopłot liściasty, czy jednak wolisz całoroczną przesłonę od ulicy? Obeliski moim zdaniem, żeby wyglądały ładnie, muszą być posadzone jako odrębne drezwa, w odpowiednich odstępach. Wtedy za nimi powstanie dziura... Danusia pewnie doradziła takie ustawienie, jak w ogrodzie z lustrem. Widziałaś foty z drugiej części? Wrzucam Tobie buki z tamtego ogrodu:
Bardzo ciekawy wątek fajnie jest zobaczyć zmiany jakie nastąpiły w naszych ogodach. To i ja przedstawię metamorfozę mojego ogrodu.
tak było rok temu
po
wiesz to ona urośnie i to szybko, ja bym ją włączyła do rabaty, bo potem będzie pół metra przejścia pomiędzy nią a rabatą, a jak ja włączysz takim językiem w rabatę to możesz tam zrobić fajne nasadzenia i zasłonisz te odpowietrzniki(?) i nie będzie ich widać od wejscia. Tak naprędce maznęłam o co mi chodzi
I specjalnie dla Przemka zdjęcie posadzonych w sobotę cisów i brzózek, ale robione pod słońce i w deszczu w związku z czym nie można było wyjść i dobrze się ustawić, może później wstawię lepszej jakości
Dzisiaj bardzo deszczowy taras
a na nim 3 hortensje ogrodowe, które mocno przyciełam w zeszłym roku jesienią w związku z czym kwiatków praktycznie 0. No cóż jeszcze wiele ogrodowych wpadek przedemną, ale roślinki zdrowe, liście mają piękne zielone
I znowu nowa koncepcja - ta znowu wydaje mi się lepsza od poprzedniej ale nie wiem czy w dobrym kierunku idę. Help!
Uświadomił mnie Luki ile kosztuje rohan obelisk i spadłam na ziemię
Zresztą ta poprzednia zbytnio zdewastowała projekt Danusi. Popcarol zapraszam po radę, chętnie posłucham co o tym myślisz.
3 metry to dość dużo, poniżej na zdjęciu wiaderko stoi 2 od serbów, (tylko proszę nie patrzeć na te chwastowisko i na to przyjdzie kolejka ) a za płotem widać jak rosną sosny i są to młode drzewa
wątek Kasi już znalazłam zaraz się wczytam, ok będę Cię wywoływać w razie potrzeby, dziękuję