musiałam się po tą fote przemieścić do głównego centrum dowodzenia bo akurat chwilowo zostało zwolnienie tu miejsce,
ten żółty pasek krzaków to bęcherznica .
Witam serdecznie
Dzisiaj moja duża Córcia przesadziła mi przetaczniki z dżungli śmierdziuszkowej ( aksamitki). Przy okazji cyknęłam moją tegoroczną rozplenicę hameln
Małgosiu, też się zastanawiam nad trzmielinami. Ale w szkółce w tej chwili nie było wyboru, może wiosną będzie większy? Ponadto podoba mi się pomysł 3 trzmielin na nodze w donicy tej wyższej ( ale czy nie przemarznie?)
Przy wejściu na taras wtedy coś niższego. Muszę pomyśleć o kolorach ... Może niski berberys, np. bagatelle? Niżej posadziłam trzmielinę, musi się rozrosnąć, aby dała efekt dywanu.
Przy wejściu na taras zmieściłyby się najwyżej dwie. Rośnie tam jeszcze tawuła, która kwitnie wiosną na biało i smagliczka, kwitnąca na żółto.
Od strony wejścia na taras:
Od strony trawnika:
A trawa zaczyna kiełkować.
Agnieszko, odsłoniliśmy taras i nawet nam się tak podoba. Wiosną się zastanowimy, co zrobić ze słońcem, aby nam nie przygrzewało, kiedy siedzieć będziemy na tarasie. I my tez się zastanawiamy, czy duży parasol, który można przestawiać albo markiza może by wystarczyła?
Przed:
Po:
Jak miło Danusiu zobaczyć kolorowe dalie. To moja nowa miłość - od dwóch lat ( raczej powród do starej miłości, kiedyś z nasion wyhodowałam 50szt). W tym roku dostały nawet małą, ale własną rabatkę.Niestety deszcze spowodowały że leżą teraz malowniczo, ale i tak wyglądają uroczo.
Pozdrawiam Jasia