Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 21:22, 09 paź 2014

Do góry
Kwitnie boltonia od Dzidki.

i jeszcze ogród

Ogrodowe przygody 21:19, 09 paź 2014

Do góry
na szczęście wszystko będzie ok na razie ładnie się goi.

Z ogrodowych nowości zamówiłam 3 piwonie:
Neon
Jan van Leeuwen
Koningin Wilhelmina
jak wszystko dobrze pójdzie będę je miała na poniedziałek.
na razie mam 1 szt. która po raz pierwszy kwitła.
3 sadzonki z królika na razie mają po łodyżce i 1 od rodziców dopiero co posadzoną.
Przypomnienie z wiosny

Ogród to życie 21:19, 09 paź 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
A to miejsce aż prosi o róże , ale jakie, oto jest pytanie?

Też widziałabym tam róże - będą się pięknie komponować z drewnianą werandą. Czy dobrze pamiętam, że to miejsce przy wjeździe, które dodatkowo upodobał sobie Twój psiak A jaką szerokość ma planowana rabatka, bo tak sobie myślę, że warto by zaplanować od razu wszystkie nasadzenia w tym miejscu i wyznaczyć kształt rabaty. Masz już jakieś różane plany?
Królowa śliczna
Pozdrawiam Aniu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:18, 09 paź 2014

Do góry
Proszę was o poradę jak zasłonić skrzynki, żeby były w razie czego do otwarcia, ale zasłonięte. Pas przy domu jest na 60cm. Jest to wystawa południowo-zachodnia. Generalnie gorąco. Na trawie będzie przejście, można zwęzić. Może macie jakieś doświadczenia? Mi do głowy przychodzą różne zwariowane pomysły, ale nie wiem czy się sprawdzą np. wisteria wokół, a na skrzynce rama na zawiasach z lustrem, niby, że okno. Dajcie swoje pomysły.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:18, 09 paź 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
i jeszcze to i owo ...

Miłego dnia!
pięknie to wszystko się rozrosło i wygląda
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:17, 09 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
WItajcie

Ja tu się wyleczyć próbuję z choróbska i Ty mi tu takie widoki?...no jak możesz?...mi najbardziej pasuje zestaw Alnwick Rose z William Shakespeare, ale czy te fotki nie kłąmią z kolorami?..szukam , cały czas szukam...do wiosny mam czas

Pozdrówka
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:17, 09 paź 2014

Do góry
już czekam na wiosnę )

dobrze, że róże jeszcze tłoczą...

Pozdrawiam
Liriope (Liriope muscari) 21:16, 09 paź 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Moje liriope ma malutkie kwiatostany. Może po 3 cm mają. Dzisiaj wypatrzyłem.

Loosiuu napisał(a)
Moje 'Big Blue'

To są te "malutkie" kwiatostany hę? Super okaz! ☺
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:15, 09 paź 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 21:15, 09 paź 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Bogdziu, na tym właśnie polega urok ogrodu, w każdym roku jest inaczej, ale w każdym pięknie

U mnie zaczyna byc monotonnie bo w kazdym roku podobnie. Mam ciasno i duże rośliny i własciwie prawie zadnych możliwości zmian, ale i siły już nie te co kiedyś więc może tak własnie powinno byc?? Pozdrawiam Agnieszko.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:13, 09 paź 2014

Do góry

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 21:12, 09 paź 2014

Do góry
jesiennie
tak było na początku września

a teraz jest tak

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 21:11, 09 paź 2014

Do góry
Niedawno posadzone jarzmianki są pełne uroku nadal.

Nawet mucha nadziwić się nie może

Powiększając muchę na tym zdjęciu przypomniał mi się film pt."Mucha" oglądałam go dawno temu z przerażeniem. Kto pamięta?

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 09 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Niesamowite te Twoje trawy, najpiękniejsze jesienią...ale i tak ogród, choć taki wspaniały, nie przebije Muminka...

Buziolki Aniu
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 21:09, 09 paź 2014

Do góry
Pajęczyny babiego lata....chciało by się rzec chwilo trwaj i nie przestawaj. Kolory zauważalne w każdym kącie, soczysta zieleń, szelest liści, szum traw. Zwyczajna kawa w ogrodzie a dająca tyle energii i optymizmu po całym dniu.

Rododendronowy ogród II. 21:07, 09 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wróciłem się do krainy króla Midasa - jesień w Twoim ogrodzie jest niesamowita - właściwie każda pora roku jest Pozdrawiam serdecznie

Sebus Twoje słowa to komplement dla mnie --wielki. Dziękuje. Kraina Midasa coraz bliżej . Buki powinny do niedzieli się przebarwic ale klony kiepsko w tym roku się starają , chyba za mokro miały i teraz nie moga się zdecydowac. Aktualnie wyglada to tak:

Pszczelarnia 21:05, 09 paź 2014

Do góry
Czytam, że sadzenie roślin powinno polegać na tym, że jeden gatunek podkreśla kolorystycznie drugi. Tutaj zwykła jarzębina i miskanty Morninglight - mają tę samą zieleń w sobie ale mimo to podoba mi się to monotonne zestawienie. Dodam tylko, że planuję im dosdzić świecznice Brunette (już 1 rośnie koło nich, więcej w szkółce nie było). To dobry duet na wysokie towarzystwo.
Zastanawiam się co dać jako niższe piętro. Na razie są żurawki zielono-białe. Ale wydaje mi się, że jest duża dysproporcja wysokości miskantów do żurawek. Więc zastanawiam się jeszcze nad piętrem pośrednim, hortensją 'Bobo'.

To jest rabata w trakcie przeróbek/tworzenia:
Zółte turzyce muszą stąd pójść. Więcej miskantów ML, świecznic, piętra pośredniego.Zostanie też poszerzona.

Mały miejski ogród Ewy 21:04, 09 paź 2014

Do góry
Trawa posiana, pierwsze nasadzenia i przymiarki do kolejnych.

Nie spodziewałam się że to będzie takie trudne. Niby miałam mnóstwo pomysłów ale nie wiedziałam jak to zebrać w całość.

Sąsiad "ukochał" nas betonowym płotem i postanowiliśmy z nim żyć. Już na samym początku posadziłam bluszcz z nadzieją że szybko ruszy. Teraz po ponad dwóch latach już go miejscami widać, ale do zielonej ściany jeszcze daleko.
Drzewulcowo 21:02, 09 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A co to ByśkonikCórcia śliczna

Byśkonik to Myszka Miki, ale jak powstało to słowo rzecz nieodgadniona

Dzisiaj z Nastusią budowałyśmy karmnik dla ptaków; tzn. mama wbijała śrubki a Nastusia podawała gwoździe Jutro wrzucę fotkę, bo schnie po malowaniu.

I trochę jesieni wieczorową porą. Kolejny piękny, jesienny dzień...

Ogrodowe przygody 21:01, 09 paź 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
zamiast w rosarium wylądowałam na izbie przyjęć z dzieckiem więc z ogrodowych planów nici
na szczęście rana nie była szyta tylko ściągnięta takimi plastrami
pocieszam się trochę i oglądam zdjęcia z maja
pozdrawiam

Róże mogą poczekać, ważne, żeby malutka czuła się dobrze. Życzę jej zdrówka, a Tobie trochę spokoju, bo na pewno kosztowało Cię to sporo nerwów.
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies