Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:03, 26 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Zdecydowałaś się na Gardenię?
jeszcze nie wiem...
Spotkanie Gardenia - luty 2015 22:02, 26 lut 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Właśnie wróciłem z targów, bo dzisiaj też byłem i co nie co mogę powiedzieć

Kawiarnia na piętrze w pawilonie 5

Jest trochę ciekawych stoisk, więc każdy będzie chyba zadowolony. Dużo drzew, bylin, małych traw... Ciekawe nowoczesne i praktyczne nowinki.
Trochę więcej wystawców niż wcześniej, a ustawienie chyba wygodniejsze niż poprzednio, jeżeli mogę tak to określić.

U wystawców raczej nie ma niczego do kupienia, bo głównie chodzi o oglądanie, ale dla zainteresowanych będzie kiermasz ogrodniczy. Dzisiaj był do południa. W większości cebule i byliny (w tych torebkach foliowych).

Ciekawe jest założenie konkursowe INSPIRACJE-ARANŻACJE. Powinno wzbudzić duże zainteresowanie
i żadnych fotek nie masz??????
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 26 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
red baron zimuje i rozrasta się, praire fire różnie, kilka mi wymarzło w ubiegłym roku a przecież tragedii nie było (fakt było parę dni poniżej 20 w nocy)

szkoda, łudziłam się, że może da radę - u mnie bronzita, bronco i frosted curles dają radę kolejną zimę . Mam za duży ogródek do zapełnienia żeby bawić się na razie w rośliny, które mogą wypaść po zimie - a tak by mi Praire fire pasowało.... echh
Ogródek Iwony 21:22, 26 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Lawendę naleźy ciąć w półkole na 10-cm - koniecznie na półokrągło nie płasko. W sieci jest sporo rysunków jak to robić
oczywiście że w półkule mój greźdoł pokazywał wysokość raczej
Ogródek Iwony 21:00, 26 lut 2015

Do góry
w tamtym roku Alinka z ogrodu pod klasztorek kazała ciąć lawende nisko, tak ściełam i była piękna, ale na lawende to jeszcze zdecydowanie za wsześnie

idz do niej i podpytasz jeszcze
Moja codzienność - ogród Oli 20:57, 26 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
jak miałam plan na przedpłociu zrobć berberysy z trawami to mnie straszyli rdzą traw. którą mogą wywoływać berberysy

o masz... pod grabami mam berberysy a resztę ma wypełnić sesleria jesienna
Moja codzienność - ogród Oli 20:55, 26 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
też bym poszła w trawy nie w berberysy raczej

Ana trawy będą na pewno
Moja codzienność - ogród Oli 20:50, 26 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

No to tym bardziej ale po raz enty powtarzam ze rozumiem cheć nowego gatunku
jak miałam plan na przedpłociu zrobć berberysy z trawami to mnie straszyli rdzą traw. którą mogą wywoływać berberysy
Moja codzienność - ogród Oli 20:49, 26 lut 2015

Do góry
Borbetka napisał(a)
Trochę się pogubiłam w tej dyskusji, ale poszłabym w kierunku traw Ola, nie kłujaków, bo i jeżówki tam są i doczytałam, że Red baron. Za dużo koloru będzie. Ogród ma proste linie, a trawy dadzą mu lekkości. Tak w ogóle masz dużą potrzebę poszerzania tej rabaty? Zdjęcie zawsze trochę przekłamuje, ale widzę że tam wszystko ma swoje miejsce do rozrostu i jak się rozbuja będzie jeszcze bardziej super niż jest teraz.
też bym poszła w trawy nie w berberysy raczej
Ogródek Iwony 20:45, 26 lut 2015

Do góry
wow pięknie, wiosennie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:11, 26 lut 2015

Do góry
jadwiszka napisał(a)
Ana a carex prairie fire zimuje Ci bez problemu? Kusi mnie on, kusi i chyba w tym roku nabędę, tak samo jak więcej Red barona zdecydowanie potrzebuję Pięknie masz !
red baron zimuje i rozrasta się, praire fire różnie, kilka mi wymarzło w ubiegłym roku a przecież tragedii nie było (fakt było parę dni poniżej 20 w nocy)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:09, 26 lut 2015

Do góry
adom1206 napisał(a)
Ania a kiedy ty te patyczaki z hortensji obcinaz?już teraz czy czekaz aż mrozów nie będzie?
ja jestem powściągliwa w cięciu, tzn intuicyjnie tnę wtedy gdy jest troszeczkę cieplej, chociaż dziewczyny już cięły. Ja raczej poczekam chyba do przyszłego weekendu.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:19, 26 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
hortensja to limelight gdzieś w okolicach sierpnia jest w takim kolorze

Ah, piękna jest.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:06, 26 lut 2015

Do góry
Edit napisał(a)
Anetko, wyczytałam, że rozdajesz patyczki hortensjowe i zauważyłam, że cieszą się powodzeniem. Powiedz mi proszę, czy można je teraz ukorzenić? jak się to robi? Czy takie zdrewniałe należy włożyć w ukorzeniacz? Może i ja spróbuję jak obetnę swoje. Dzięki
Hej
w sumie to prosty sposób i NIC nie kosztuje, albo się uda albo nie
dobrze dać w ukorzeniacz do zdrewniałych i bezpośrednio do ziemi, dobrze gdzies w zacisznym miejscu, ziemia powinna być wilgotna, by mogły się ukorzenić. Mi w ubiegłym roku ukorzeniło się kilkanaście sztuk, dziewczynom również.
Powodzenia!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:13, 26 lut 2015

Do góry
elaela napisał(a)
Witaj Ana, jestem tu nowa...to znaczy nowa oficjalnie, bo od roku jestem "podglądaczem" Oczywiście obejrzałam Twój wątek w całości i jestem zachwycona. Marzę o tym, aby stworzyć u siebie coś tak pięknego. Jeśli pozwolisz będę Cię męczyła od czasu do czasu pytaniami o odmiany roślin, bo na dzień dziesiejszy jestem w tym temacie zieloniutka

witaj

jeśli tylko będę mogła pomóc to chętnie to zrobię. Pytaj śmiało
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, pod domem masz dwa rodzaje miskantów ze względu na wysokość. Możesz przypomnieć, jakie to są? Czy różnica wysokości razi?
Dzięki, że pamiętasz W sprawie vanilek napiszę na pv

szczerze to czasami mnie razi wysokość
tam jest Variegatus i Gracilimus
Jedyne co pamiętam to ten baron dla Ciebie, dlatego prosiłam by dziewczyny pisały do mnie jeśli im coś obiecałam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:09, 26 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)

Witaj. Piękny ogród. Dopieszczony pod każdym względem.
Te hortensje mnie zachwyciły, jaka to odmiana?
hortensja to limelight gdzieś w okolicach sierpnia jest w takim kolorze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:08, 25 lut 2015

Do góry
grembosia napisał(a)
i kawa...sypana.
kawa sypana to i teraz jest ale herbaty Madras i Indyjskiej to nie widziałam
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:37, 25 lut 2015

Do góry
a to jeszcze dla mnie samej info coby mi nie uciekło:
ana_art napisał(a)

Ci którzy u mnie byli mogą potwierdzić że to malutki skrawek ziemi
obelisk kupowany na allegro taki zwyczajny zielony (tylko przemalowany na biało) myślę że on ma ze 150cm wysokości i jakieś 30 cm średnicy. Jest stanowczo za mały niestety, w tym roku na pewno go nie użyje bo jest za mały, róża jest w nim ściśnięta. Muszę myśleć o czymś innym
pd hortensjami są żurawki georgia peach, trawa red baron i carex Prairie Fire, z drugiej strony jest carex frosted curls, wysoka to gracilimus

zdjęcia z wątku Ani:

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:35, 25 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Symbol PRL-u to goździk i tulipan
i perfumy 'być może' oraz rajstopy na dzień kobiet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies