Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:24, 25 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Poczytałam co u Ciebie, a tu kret złapany! no to gratulacje, ogrodu nie będzie niszczył

A gdzie nowa kompozycja??? Może fotki?
.
Na specjalne życzenie Kasiu
Fotki słąbe bo już ciemno się robiło.
I na grzybkach byliśmy
Jesiennie
Rododendronowy ogród II. 21:24, 25 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przeczytaam Twój post juz prawie o zmroku i specjalnie dla Ciebie poleciałam zrobic te zdjecia ale kolory bedą zmienione bo było już prawie ciemno. Nie robie zdjec bo nie chce stale tego samego pokazywac , chce zrobic przerwę , niech ludzie odpoczna od mojego ogrodu zbyt często ogladanego , ale dla Ciebie trochę zdjęc zrobiłam.

Bogdziu, nie wiem co napisać, jestem wzruszona i co tu dużo mówić zachwycona Twoim ogrodem. O zmierzchu kolory są już złamane i nic nie jest oczywiste. Baśniowo, tajemniczo, pięknie.
Bardzo się cieszę, że postanowiłaś sobie zrobić przerwę od przerwy jeżeli o mnie chodzi, to mogłabym oglądać Twój ogród codziennie, bo przecież on się stale zmienia i odkrywa swoje sekrety. Zresztą z przyjemnością wracam do wcześniejszych zdjęć Twojego ogrodu i miło wyłapywać różnice pomiędzy tym, co było i tym, co jest Zdjęciami swojego ogrodu sprawiłaś mi olbrzymią przyjemność.
Dziękuję
Kondziowy ogrod cz II 21:19, 25 sie 2014

Do góry
Chyba ostatnio kupiłam sobie tą trawkę. To nie jest stipa tylko turzyca, czy tak ? Bardzo jest fajna

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:15, 25 sie 2014

Do góry
Pocarol, co proponujesz posadzić pod tymi starymi klonami? Rosną przed płotem i właśnie tamto miejsce muszę doprowadzić do porządku, bo jest szkaradne.
Myślałam o irdze, ale pod klonami sucho i półcień. Chciałabym może jakąś trawę, której nie trzeba kosić. Co myślisz?

A może Ktoś z forumowiczan ma podobny problem i podpowie?

To właśnie tu 21:14, 25 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Mamy takie sameostatnie noce załatwiły mi powojnik Vianettabyło dla niego za zimno i umarł pozdrówka a spotkania zazdroszczęwspaniale dziewczyny we wspaniałym ogrodzie pozdrawiam Wszystkie

Dziękuję za wspaniałe dziewczyny
Nie przeczę, że takie spotkania są bardzo miłe.
I nigdy ich dość

Ty straciłaś Vianette, a ja żałuję za nowo zakupionym Lemon Dream.
Wystarczyło kilka dni, by padł na uwiąd.
Ale pocieszam się, że niedawno kupiony powojnik fusca zakwitł

Kwitnie też powojnik o roboczej nazwie Izabella.

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:08, 25 sie 2014

Do góry
Hortensje przebarwiają się już na różowo , róże natomiast mają zbyt dużo deszczu i nie kwitną już pięknie jak za pierwszym razem ale kwitną.

Na koniec mój najładniejszy skrawek czyli trawka

Ogród cichy i przytulny 21:06, 25 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Kilka fotek z wczorajszego, słonecznego i ciepłego dnia
tylko te chmury tak straszyły

Asiu,przyjmij gratulacje z okazji rozpoczęcia czwartej setki Twój wątek pędzi jak szalony, ale gdy pokazujesz takie piękne zdjęcia, to trudno się dziwić po prostu musiałam je powtórzyć
Pozdrawiam ciepło
Czyje to jajeczka? 21:05, 25 sie 2014

Do góry
Dzień dobry,
po raz pierwszy zaobserwowałem je na klonie palmowym o czerwonych liściach. Następne pojawiły się na czerwonolistnej trawie.
Kilka godzin spędziłem na google i nic. Czy może ktoś z forumowiczów wie czyje to skarby?
Rododendronowy ogród II. 21:01, 25 sie 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:59, 25 sie 2014

Do góry

To właśnie tu 20:58, 25 sie 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:57, 25 sie 2014

Do góry

To właśnie tu 20:57, 25 sie 2014

Do góry
Ewo, ukorzeniam w gruncie. Sadzonki przykrywam kloszem /czytaj słoikiem lub butelką/. Kiedy nadchodzą mrozy obsypuję kompostem albo okrywam choiną.
I to najczęściej wystarcza.

Swoich dużych hortensji nie okrywam. Jedynie nowo zakupione kopczykuję, a jeśli mam, to zarzucę choinę.
Nigdy nie stosowałam mat, ani nie robiłam chochołów.
Kiedyś cudownymi chochołami okrywano hortensje na krakowskich Plantach.
Ale ostatnimi laty przestali.
Poniżej hortensje o których rozmawiałyśmy.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:57, 25 sie 2014

Do góry
dzis byłem na kajakach z rana i w zoo to kilka foto z zoo

Rododendronowy ogród II. 20:56, 25 sie 2014

Do góry

U BusyBee w ogródku... 20:56, 25 sie 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Dla Anetki, w nawiazaniu do rozmowy o kulkach na pniu, wrzucam takie coś:

Napisali Cyprys formowany - cena 115 zł, ale to chyba cyprysik??? A Był ładny i zdrowy- tylko czy nie przemarznie?? No i dziewczyny- to tanio czy drogo?

Cyprys fajny ale cena chyba wysoka wczoraj w Biedrze widziałam tuje po ok 30 zł tylko trochę niskie były ale róznica w cenie spora.Widziałaś u mnie na rabacie przed domem dwie kulki na pniu z tujek zwykłych je zrobiłam

Może trzmielina na pniu byłaby warta rozważenia?
Rododendronowy ogród II. 20:54, 25 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Bogdziu, zostawiam pozdrowienia i życzę wszystkiego, co dobre. Nadrobiłam zaległości, zdjęcie ważki prześliczne Chciałabym tylko prosić o więcej fotek, bo mały niedosyt czuję a Twój ogród jest przepiękny o każdej porze roku

Przeczytaam Twój post juz prawie o zmroku i specjalnie dla Ciebie poleciałam zrobic te zdjecia ale kolory bedą zmienione bo było już prawie ciemno. Nie robie zdjec bo nie chce stale tego samego pokazywac , chce zrobic przerwę , niech ludzie odpoczna od mojego ogrodu zbyt często ogladanego , ale dla Ciebie trochę zdjęc zrobiłam.

Ogród cichy i przytulny 20:53, 25 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
może kilka wyciętych fotek z całego ogrodu

uwielbiam go oglądać
Ogród cichy i przytulny 20:50, 25 sie 2014

Do góry
może kilka wyciętych fotek z całego ogrodu

Rododendronowy ogród II. 20:46, 25 sie 2014

Do góry
Chciałam jeszcze kupic Limkę bo hortensje były prześliczne ale Krysia powiedziała ze dostanę w prezencie i to samo powtórzyło sie przy Red Baronie i Hibiskusie , no i dostałam wielkie i piękne okazy.

Hortka miał kwiat olbrzymi ale obcięłam by nie obciążac rośliny , niech sie skupi na ukorzenianiu a nie na kwitnięciu.Drugi mniejszy , rozwijajacy sie dopiero pozostał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies