Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:33, 08 lis 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Zaglądam i pozdrawiam

Bogusiu również pozdrawiam.
Bogdzia 21:35, 08 lis 2014

anka_ napisał(a)

Ale jak tu w innym celu. Chciałam zapytać co to za drzewo tak cudnie przebarwione?

Pozdrawiam serdecznie.

To klon palmowy Atropurpureum.
Bogdzia 21:37, 08 lis 2014

Luki napisał(a)
Bożenko to ja pod dedykacje z liliowcami się podczepie też z ogromną przyjemnością pooglądałem. Może i ja w końcu swoje też za jednym zamachem pokaże
Ide popatrzeć jeszcze raz.

Widziałam u Ciebie przegląd liliowców , imponujący.
Bogdzia 21:41, 08 lis 2014

Na dobranoc jeszcze trzy zdjęcia.

Nallar 21:49, 08 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

To najtańszy z klonów palmowych , zielony latem a jesienia płonie.

Mam jednego zielonego "kurdupla" NN ale tak pięknie się nie przebarwia. Może kiedy będzie starszy? Poczekam, mam czas,
Bogdzia 22:16, 08 lis 2014

Nallar napisał(a)

Mam jednego zielonego "kurdupla" NN ale tak pięknie się nie przebarwia. Może kiedy będzie starszy? Poczekam, mam czas,

Przejrzłam po 40 str z przodu i z tyłu w Twoim wątku i klona nie spotkałam. Myslę ze one przebarwiaja sie jednak jak juz są nieco większe choc bywaja wyjątki ale wpływ na przebarwianie moim zdaniem ma równiez suche stanowisko i słoneczne miejsce, więc jeśli np nie rośnie w takim miejscu to moze warto go przesadzic a jesli rośnie to poczekac bo w tym roku z przebarwianiem były jednak problemy.
Zielona 22:16, 08 lis 2014

Bogdziu - dziękuję za rady Wyspa liliowcowa Wilczycy, Twoje liliowce i Lukiego wyglądają tak... schludnie że jednak o nich pomyślę, ale chyba w drugiej, "dzikiej" części ogrodu.
Dobrej Nocy
Nallar 22:52, 08 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

Przejrzłam po 40 str z przodu i z tyłu w Twoim wątku i klona nie spotkałam. Myslę ze one przebarwiaja sie jednak jak juz są nieco większe choc bywaja wyjątki ale wpływ na przebarwianie moim zdaniem ma równiez suche stanowisko i słoneczne miejsce, więc jeśli np nie rośnie w takim miejscu to moze warto go przesadzic a jesli rośnie to poczekac bo w tym roku z przebarwianiem były jednak problemy.

Tyle stron z powodu mojego klona?
Bożenko wstawiłam zjęcie tego kurdupelka na str. 158 jak bedziesz miała czas to podejrzyj(nic na siłę, wiem że masz problem z oczkami)
Rośnie w wilgotnym podłożu bo u mnie raczej glina, ale słoneczka mu nie brakuje, więc może poprostu jest zbyt młody.Zdjecie robione ok. miesiaca temu.
AgnieszkaW 23:03, 08 lis 2014

Bogdziu, a jednak byłaś u mnie Piekną jesień pokazujesz na dobranoc, uwielbiam takie widoki Dobrej nocy życzę
eda 23:43, 08 lis 2014

Bogdzia napisał(a)

To nie ten który nie przebarwia sie , ten będzie miał kolorki jesienią, chociaz muszę Ci powiedziec że mój zacząl sie przebarwiac chyba dopiero po ok 5 latach.

Oj to jeszcze się naczekam do kolekcji tulipanowca czekam na kwiaty już przeszło 10 latek buziaki spokojnej nocki