Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród na Cedrowej 23:09, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Całość z boku :

Żeby zwalało z nóg? To tylko hortensje Limelight i to w kilku sztuakch co najmniej Rozświetli zakątek i nie musisz myśleć co jeszcze. Na dole żurawki moga byc jeszcze na deser

A może przesadzić stąd kalinę i derenie a zamiast nich pociągnąć różaneczniki,horti i ..............hmmmmmmmmmm
Dodam jeszcze , że trochę przyciachałam tę koreankę w stożek bo jakaś nierówna była
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:04, 02 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Hortensje wielkie, cudnie Kasiu na rabatach, a powoja rwij ile się da.

Dziękuję Danusiu! miło mi bardzo choć jeszcze wiele muszę się nauczyć ) powoja rwę i wykopuję zawzięcie ) może chemią też go potraktuję na próbę

Dzisiaj poszły w ruch nożyce szpalerowe JB, rewelacja tnie się niezwykle wygodnie

Serdecznie pozdrawiam

A gdzie efekty ??? Fotki , fotki

Zaraz będą i fotki wyselekcjonowane )
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:17, 02 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Dziękuję Danusiu! miło mi bardzo choć jeszcze wiele muszę się nauczyć ) powoja rwę i wykopuję zawzięcie ) może chemią też go potraktuję na próbę

Dzisiaj poszły w ruch nożyce szpalerowe JB, rewelacja tnie się niezwykle wygodnie

Serdecznie pozdrawiam

A gdzie efekty ??? Fotki , fotki
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:01, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Serdecznie pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:35, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

Ja nie wiem jak Ty to robisz ale u Ciebie Danusiu nawet koszyczek z "suchymi badylami " wygląda cudnie..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:07, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witajcie dziś, przymusowo jestem ewakuowana do domu z pracy, bo wyło mi i spać ludziom nie dawało, to i musiałam wrócić

Z ogrodu z lustrem zdjęć nie wkleję z powyższych powodów

LImelight aby się zagęściła do dołu - musi być cięta mocno wiosną. Ja ją prowadzę w drzewko, aby na kulach bukszpanowych nie leżała.

Listki jednorocznych są zielone, bo to już kolejne nasadzenia, całkiem niedawno je zrobiłam (2 tyg. ??) Ale trzymają się ogólnie zawsze ładnie, po podlewam nawozami do roślin balkonowych kwitnących. Petunie można ścinać jak są brzydkie - wtedy odbiją ładnie.

Pszczelarnia - donice na ulicy mają dziury, woda się leje czasem, ale murem się nie przejmuję.

a może jednak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:32, 02 sie 2012

Do góry
lenka napisał(a)

A w przyszłym roku i ja sobie takie narzędzia zafunduję

Danusiu a co to za trawka ta żółta?

Pozdrawiam serdecznie

Danusiu, czy trawka, o którą pytała Lenka to może carex testacea? Mnie ona także się bardzo podoba.

A ogród niezmiennie zachwycający! Każdy zakątek, szczegół, roślinka inspirują. Wspaniale się go ogląda.

Szkoda tylko, że nie będzie zdjęć z ogrodu z lustrem , ale rozumiem siła wyższa.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:06, 02 sie 2012

Do góry
Witamy Bożeno i zapraszamy do pochwalenia się swoim ogrodem, wątki ogrodowe zakłada się tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/new?forum_id=3

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:57, 02 sie 2012

Do góry
Witajcie dziś, przymusowo jestem ewakuowana do domu z pracy, bo wyło mi i spać ludziom nie dawało, to i musiałam wrócić

Z ogrodu z lustrem zdjęć nie wkleję z powyższych powodów

LImelight aby się zagęściła do dołu - musi być cięta mocno wiosną. Ja ją prowadzę w drzewko, aby na kulach bukszpanowych nie leżała.

Listki jednorocznych są zielone, bo to już kolejne nasadzenia, całkiem niedawno je zrobiłam (2 tyg. ??) Ale trzymają się ogólnie zawsze ładnie, po podlewam nawozami do roślin balkonowych kwitnących. Petunie można ścinać jak są brzydkie - wtedy odbiją ładnie.

Pszczelarnia - donice na ulicy mają dziury, woda się leje czasem, ale murem się nie przejmuję.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:37, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu jak to robisz, że oprócz pięknych kwiatów, Twoje jednoroczne roślinki mają tak zielony kolor liści o tej porze lata, przycinasz je?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:07, 02 sie 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)

Danusiu pytanie do eksperta w sprawie orzechówki... próbuję ją zrobić 1 raz w życiu i nie wiem ma teraz taki " jadowity kolorek" czy to normalne?

Może orzechy były za późno zerwane? To chyba ma znaczenie że wtedy co Witek zrywał było dobrze.
Zapytam eksperta, aktualnie nie ma go w domu.

O zapytałam, powiedział że dobrze jest

uffff ! bo nasza taka sama

Moja tez tak wygląda, ale tego chyba nie da sie pić.
Powąchałam, to piołun
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 11:28, 02 sie 2012

Do góry
Witaj Grembosiu, zainteresowała mnie ta cegła i już nie mogę doczekać się zdjęć z realizacji wymarzonego nowego ogrodu Pozdrawiamy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:53, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo

No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem

Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??

Pytanie z innej beczki:
Danusiu, masz u siebie na murze przed furtką od strony ulicy takie terakotowe 2 zawieszone donice. Z tego co wiem, one nie mają otworów (gdyż woda by się lała po murze/ścianie). Masz drenaż w środku? Jak te donice trzymają wilgoć - jak często je podlewasz? Oraz 2. pytanie: czy nie przepuszczają wody tak, że brudzą mur wykwitami?

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:41, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu pytanie do eksperta w sprawie orzechówki... próbuję ją zrobić 1 raz w życiu i nie wiem ma teraz taki " jadowity kolorek" czy to normalne?

Może orzechy były za późno zerwane? To chyba ma znaczenie że wtedy co Witek zrywał było dobrze.
Zapytam eksperta, aktualnie nie ma go w domu.

O zapytałam, powiedział że dobrze jest

uffff ! bo nasza taka sama
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:24, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Psiaczek.. Fajniusi!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:21, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kondziu, aj nie dołuję, ja pobudzam

Czuję się dostatecznie pobudzona, aczkolwiek jest jeszcze pewien niedosyt....
Mogłabym oglądąć bez końca!...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:16, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Oj cudnie Danusiu , cudnie Teraz to u ciebie prawdziwe Święto hortensji
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:06, 02 sie 2012

Do góry
Nie dość, że wspaniała wycieczka, to jeszcze taaaakie zakupy
Oglądając wstecz Twoje nowe rabaty muszę powiedzieć, że widać projekt Danusi! Rabaty takie ogrodowiskowe, jak z realizacji Gardenarium! Wszystko masz tak ładnie gęsto posadzone - choć to już Twoja zasługa Szacun!
P.S. Jak mistrzowsko przycięty żywopłocik z krzaczorów wrocławskich ! Podwójny szacun
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:03, 02 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Angielskie róże

Niesamowita
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 07:00, 02 sie 2012

Do góry
Przetacznik napisał(a)

Koszyk z suchymi badylami poskubanymi tu i ówdzie

koszyk... ale zwykły nie jest, jak on starannie z tych paseczków sklecony i słońcem wyblakły...

ps dziękuję za opinię eksperta na temat orzechów ; )

Chcialabym mieć tyle listków do wyrzucenia po przechadzce Wczoraj po dwutygodniowym urlopie zebrałam chyba z 10 wiader chwastów a jeszcze mi z 30% ogrodu do wypielenia zostało....
Ale dzielnie walczę bez agro
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies