A może przesadzić stąd kalinę i derenie a zamiast nich pociągnąć różaneczniki,horti i ..............hmmmmmmmmmm
Dodam jeszcze , że trochę przyciachałam tę koreankę w stożek bo jakaś nierówna była
Witajcie dziś, przymusowo jestem ewakuowana do domu z pracy, bo wyło mi i spać ludziom nie dawało, to i musiałam wrócić
Z ogrodu z lustrem zdjęć nie wkleję z powyższych powodów
LImelight aby się zagęściła do dołu - musi być cięta mocno wiosną. Ja ją prowadzę w drzewko, aby na kulach bukszpanowych nie leżała.
Listki jednorocznych są zielone, bo to już kolejne nasadzenia, całkiem niedawno je zrobiłam (2 tyg. ??) Ale trzymają się ogólnie zawsze ładnie, po podlewam nawozami do roślin balkonowych kwitnących. Petunie można ścinać jak są brzydkie - wtedy odbiją ładnie.
Pszczelarnia - donice na ulicy mają dziury, woda się leje czasem, ale murem się nie przejmuję.
Witajcie dziś, przymusowo jestem ewakuowana do domu z pracy, bo wyło mi i spać ludziom nie dawało, to i musiałam wrócić
Z ogrodu z lustrem zdjęć nie wkleję z powyższych powodów
LImelight aby się zagęściła do dołu - musi być cięta mocno wiosną. Ja ją prowadzę w drzewko, aby na kulach bukszpanowych nie leżała.
Listki jednorocznych są zielone, bo to już kolejne nasadzenia, całkiem niedawno je zrobiłam (2 tyg. ??) Ale trzymają się ogólnie zawsze ładnie, po podlewam nawozami do roślin balkonowych kwitnących. Petunie można ścinać jak są brzydkie - wtedy odbiją ładnie.
Pszczelarnia - donice na ulicy mają dziury, woda się leje czasem, ale murem się nie przejmuję.
Cudna rabata
ja też plewię Danusiu jak ty, z korzeniami, ale firma któa u mnie plewi, skubie tak z wierzchu, i jest łądnie tydzień, a potem tak samo
No to wręcz im widełki albo pazurki i niech pokażą worki z chwastami, wysyp i obejrzyj czy maja korzenie, powiedz że byłoby Ci miło gdyby wyrywali z korzeniami, będą mieli mniej pracy nast, razem
Tylko czy nie uciekną po takim tekście ??
Pytanie z innej beczki:
Danusiu, masz u siebie na murze przed furtką od strony ulicy takie terakotowe 2 zawieszone donice. Z tego co wiem, one nie mają otworów (gdyż woda by się lała po murze/ścianie). Masz drenaż w środku? Jak te donice trzymają wilgoć - jak często je podlewasz? Oraz 2. pytanie: czy nie przepuszczają wody tak, że brudzą mur wykwitami?
Nie dość, że wspaniała wycieczka, to jeszcze taaaakie zakupy
Oglądając wstecz Twoje nowe rabaty muszę powiedzieć, że widać projekt Danusi! Rabaty takie ogrodowiskowe, jak z realizacji Gardenarium! Wszystko masz tak ładnie gęsto posadzone - choć to już Twoja zasługa Szacun!
P.S. Jak mistrzowsko przycięty żywopłocik z krzaczorów wrocławskich ! Podwójny szacun
koszyk... ale zwykły nie jest, jak on starannie z tych paseczków sklecony i słońcem wyblakły...
ps dziękuję za opinię eksperta na temat orzechów ; )
Chcialabym mieć tyle listków do wyrzucenia po przechadzce Wczoraj po dwutygodniowym urlopie zebrałam chyba z 10 wiader chwastów a jeszcze mi z 30% ogrodu do wypielenia zostało....
Ale dzielnie walczę bez agro