Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:43, 10 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Anetka.. jestem nie na bieżąco.. coś o kartonach czytam.. i za cholerke nie łapię co..
Ale widoki boskie....
Odłożyłaś czosnki na półkę?? To już niedobrze...
Mówię sobie nie, ale chociaż malutką paczuszkę kupię .. przeciez ja krozwale rabatkę to zniszczę cebule i muszę coś tam posadzić.. stare przed okno forntowe nie przystoi utyka..
Potwierdzam, w białych czosnkach liście zachowują sie przyzwoiciej. Ale piękniejsze fioletowe

aaach przyszło mi zamówienie z benexu, zrobiłam fotkę kartoników, ale nie pomyślałam że dane z kartonu widać mus było usunąć...

Jeśli Ty mówisz że już nie dobrze to coś w tym musi być... pocieszam się jednak, bo tak zupełnie z pustymi rękami nie wyszłam
Wiesz jak sobie pomyślałam o tych dwóch kartonikach to odłożyłam czosnki chociaż przyznam, ze wyglądało to co najmniej śmieszne dla kogoś kto patrzyłby z boku...
Najbardziej lubię fioletowe, według mnie jednak giganteum są ładniejsze niż gladiatory

A tu na dowód że nie wyszłam bez niczego

Moja bajka 08:39, 10 wrz 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
i jeszcze mój najpiękniejszy Kwiatuszek

Piękny kwiatuszek a jakie duże oczęta ma
Miłego dzionka życzę
Zakątek z fioletową ławeczką 08:27, 10 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Moja następna kaczucha

Doniu, no nie gdyby nie ten otwarty dziubek żeklabym , że moja. gdzie swoją nabyłaś? Bo ja kupiłam jeszcze w NRD 19 lat temu - czyli szmat czasu
Uwielbiam je.
Miłego dnia
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:17, 10 wrz 2014

Do góry
Teraz będę miała ciut więcej czasu żeby posiedzieć na forum więc wreszcie powędruję do ogrodów, których już dawno nie odwiedzałam. A jest ich sporo.

A tu moje żuraweczki

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 08:07, 10 wrz 2014

Do góry

Przepięknie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:02, 10 wrz 2014

Do góry
To jest miejsce, w którym rosły sosny. Teraz wsadzę smaragdy i dosadzę borówkę. Od strony kompostownika i garażu.

Dwa ogrody 07:44, 10 wrz 2014

Do góry

[
a takie dalie dopiero zaczynają kwitnąć

Och jak dawno u Ciebie nie byłam więc nadrabiam i zastaję jak zwykle cudne wieści i widoki /spotkania i perspektywa kolejnych ach!!/

Ta dalia mnie poraziła pięknem - jaka to wsadzałaś karpę kiedy ?

Czy Ty w nocy siedziałaś u mnie na huśtawce??? to zmokłaś bo lało
ciszę się że mnie odwiedziłaś pomimo deszczu

pozdrawiam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 07:15, 10 wrz 2014

Do góry
Wrzesień piękny w ogrodzie złudzień i niespodzianek...zielono i soczyście, nie widać jeszcze u Ciebie jesieni, pore roku można poznać u ciebie, tylko po rozchodnikach, marcinkach i przebarwiającej się horti, czy na fotce poniżej to róża czy kalina koralowa już z owockami?
..poproszę focie z bliska
Buziak
Wilcza Góra 06:17, 10 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
mam też takie "słoneczne zdjęcie", które nie bardzo nadaje się do publikacji, bo zbyt jasne, ale pokazuje odległość roślin od brzóz...zobacz...nie ma tej odległości wcale...wszystko rośnie "w nogach"
i widać nawet sosenki "samosiejki"

Ewus, a na środku pomiędzy hostami to co rośnie? I jaki to krzew po lewej w rogu?
Dwa ogrody 02:12, 10 wrz 2014

Do góry
Karolino, kojarzysz nazwę białej nn, mówiłaś mi, ale zapomniałam

pastella wybarwiona na różowo

bonica nadal tłoczy
Wrzosy - Calluna 01:52, 10 wrz 2014

Do góry
Fabiola napisał(a)
Moje wrzosowisko

[/quo

Przepiękne wrzosowisko, ale mam takie pytanie- jak ono wygląda wiosną/latem? I czy ta czerwona trawa to imperata cylindryczna 'red baron'?
Dwa ogrody 01:49, 10 wrz 2014

Do góry
nie pokazywałam tej części, nie ma cegły na łuku naprzeciwko różanki, zastąpiłam ją kostką, przy samym placyku z kolei po lewo rośnie New Dawn i z drugiej jego strony maleńki powojnik Purpurea Plena Elegans, dla nich będzie zrobiona kuta okrągła pergola, zastanawiałam się, czy nie będą miały za ciasno pod brzozami, ale podczas wizji lokalnej łódzkie dziewczyny stwierdziły, że może tak być.

powojnik chociaż maleńki zdecydował się jeszcze zakwitnąć

pamiętacie malutkie siewki jarzmianki? przesadzone wiosną ze starego, pierwsza z nich kwitnie
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 01:24, 10 wrz 2014

Do góry
Pięknie dziękuję za wspaniałą fotorelację hortek
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:23, 10 wrz 2014

Do góry
Pięknie dziękuję za wspaniałą fotorelację hortek
Dwa ogrody 01:13, 10 wrz 2014

Do góry
Kasiu-Luizo mam nadzieję na wizytę u Was
Aniu Monte, póki co listu nie ma, trudno Parole kupiłam dwie z gołym korzeniem i jutro do posadzenia, muszę im znaleźć dobra miejscówkę
Bogdziu, jak zwykle jesteś bardzo kochana liliowce przycięte i oczyszczone, jutro od rana sadzę, bo później zaczynam pracę
renatamama3 cieszę się, że podobają Ci się kute ozdoby zamierzam je wykorzystywać maksymalnie do wspierania wysokich roślin
Margarete, tyle ciepłych słów Danusię pozdrowię

Pokazała kolor ożanka wysiana w tym roku

Zakątek z fioletową ławeczką 00:37, 10 wrz 2014

Do góry
A takiego gościa miałam na tarasie
jak ona wlazła na schody??

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 00:36, 10 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Przybiegłam z wątku Malkul i poczytałam wszystko od początku....wieje pesymizmem, akurat dziś nie planowałam się udzielać, bo smutno mi, ale czując twoje zmagania, jednak uaktywniam się..
...myślę, że nie ma tego złego, coby na dobre nie wyszło, bo po pierwsze, mimo, że pod nosem wam pobudowano, to chociaż są to estetyczne budowle, a nie rozwalające się stodoły czy domostwa, zagrażające otoczeniu i szpecące bardziej lub tak bardzo, że nijak się nie osłonisz przed takimi widokami i sąsiedztwem...znam to z autopsji...
...po drugie, mieszkańcy tych domów, też będą myśleć o jakiejś zieleni w swoich mini ogródkach, więc będzie powstawać zielona enklawa..

Teraz co do tuj i serbów, wiem, że Danusia dobrze radzi, ale ja jednak zostawiłabym te tuje, skoro doskonale rosną i na dodatek można je ciąć, robię to u siebie, jak na razie dzięki cięciu nie widzę tego procesu starzenia, są piękne cały rok, stworzyły doskonały ekran od sąsiada i ulicy i hałasu; w tej chwili są tak olbrzymie i nadal rosną, że pomyślałam o wyrównaniu, zatem zostaw je, a dosadź inne drzewa liściaste, dadzą koronkowy efekt i może to być np śliwowiśnia, rośnie szybko, ma bordowe liście, kwitnie, możesz ją ciąć i formować, jak chcesz, nie jest droga, mocna i wytrzymała, kolejny może być ambrowiec np. kolumnowy, bo też szybko rośnie, pięknie się wybarwia i na tym tle stworzy ciekawy efekt
...na początek tyle, na pewno wszyscy pomogą, inspiracji u nas mnóstwo, najlepiej oglądaj różne wątki na początek, aby odszukać swój styl
intymność w ogrodzie, to przede wszystkim drzewa i dopiero potem niższe tło
zostawiam moje tuje, zobacz jaki szczelny ekran, być może w październiku będą pod linijkę
pozdrawiam, witam i mam nadzieję,że cię Aga nie znudziłam
i to moje tuje, mają 12 lat, sadziłam je, jak miały 20 cm
p.s. budy psie u mnie znikną, bo będą zmiany

Milka, nie zanudziłaś mnie

I obiecuję, że będę się starć, by nie wiało pesymizmem - żale swoje już wylałam.

Jaką wysokość mają Twoje tuje? Piękną ścianę stworzyły - pasowałaby mi taka.

Własnie o śliwowiśni myślałam, ale muszę najpierw wkleić plan działki, żeby można było spróbować coś na papierze, na początek, wrysować.
Zakątek z fioletową ławeczką 00:34, 10 wrz 2014

Do góry
Moja następna kaczucha
Etapy kwitnięcia hortensji bukietowych miesiąc po miesiącu (od czerwca do października) 00:23, 10 wrz 2014

Do góry
Vanille fraise ta jest druga z moich ulubionych

14.07.2014

06.07.2014

08.09.2014

Etapy kwitnięcia hortensji bukietowych miesiąc po miesiącu (od czerwca do października) 00:16, 10 wrz 2014

Do góry
i 10 pażdziernik zeszłego roku.... całą zimę trzyma kwiaty - zasuszone.

17 luty 2014

Chyba o to Ci chodziło
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies