Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu

anabuko1 23:31, 20 paź 2014

Gocha napisał(a)
Tarasowe- jesienne

Cudna ta chryzantemka,normalnie oczu od niej nie mogę oderwać
ciekawe czy zimuje ??ale dekoracja suuper!!
Nic dziwnego,że zakochałaś się w zawilcach, bo one takie piękne
Ja mam 2 odmiany.Nie licząc tych małych cebulkowych
I różyczki pięknie jeszcze kwitną, oby ja najdłużej
Gocha 23:35, 20 paź 2014

anabuko1 napisał(a)

Cudna ta chryzantemka,normalnie oczu od niej nie mogę oderwać
ciekawe czy zimuje ??ale dekoracja suuper!!
Nic dziwnego,że zakochałaś się w zawilcach, bo one takie piękne
Ja mam 2 odmiany.Nie licząc tych małych cebulkowych
I różyczki pięknie jeszcze kwitną, oby ja najdłużej

Aniu ja też się zastanawiam czy ta chryzantemka przezimuje, chyba ją tej jesieni włożę do ziemi razem z donicą i na wiosnę zobaczymy czy będzie co przesadzać do ziemi czy wszystko zgnije. Zawilce ubóstwiam od niedawna.W przyszłym roku mus dokupić i to dużo. Buziaki
Ewkakonewka 00:32, 21 paź 2014

Piękne widoki spacerowe i bukiet taki wakacyjny wręcz Fajnie, że pogoda dopisała
Ogród zachwyca, a przy tej wielkości i ilości roślin to moc pracy trzeba wkładać, ale Ty ogarniasz, podziwiam
Ja chryzantemy przesadzam na zimę do gruntu bez donicy i wszystkie przetrwały zawsze. A Twoja ma piękny kolor. I róże jeszcze na całego kwitną? macham, no miałam iść spać, a tu piękności tyle
malgorzata_s... 11:40, 21 paź 2014

Gosiu wcale nie są jednakowe te nasze ogrody Ja już w wielu byłam i każdy inny, niepowtarzalny i piękny. Owszem rośliny mamy podobne ale tylko częściowoWybieramy to co najlepsze i najmniej kłopotliwe a o to właśnie chodzi
Gocha 14:16, 21 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Gosiu wcale nie są jednakowe te nasze ogrody Ja już w wielu byłam i każdy inny, niepowtarzalny i piękny. Owszem rośliny mamy podobne ale tylko częściowoWybieramy to co najlepsze i najmniej kłopotliwe a o to właśnie chodzi

Małgosiu ja się z Tobą zgadzam w 100 % , ja tylko mówiłam , że takie opinie słyszałam. Zresztą każdy ma prawo do swojego własnego zdania i ja to szanuję. Komuś może sie tak wydawać , że jak mamy w ogrodach takie rosliny ogrodowiskowe to te ogrody są podobne i takie powielane . Ale ja tak nie uważam. Każdy ma inny gust, inaczej komponuje rośliny,inne jest też ich otoczenie przez co każdy ogród jest niepowtarzalny. A to , że wybieramy te rośliny popularne na ogrodowisku to tylko z korzyścią dla nas. Korzystamy przy tym z doświadczenia Danusi przede wszystkim ale również innych osób z długim stażem ogrodowym. To te osoby właśnie podpowiadają nam które rośliny sprawdzają się w naszych warunkach, które wygladają pięknie w naszym klimacie, które będą ukwiecać nam ogrody przez cały rok. Ja bardzo się cieszę , że tu trafiłam z wielu powodów- przede wszystkim polubiłam wiele pięknych roślin na które do tej pory nie miałam okazji zwrócić uwagi. Tu przychodzi mi na myśl np. rozchodnik, zawilec, trawy i inne. Znowu się rozpisałam ale tym razem u siebie. Gorąco pozdrawiam Małgosiu
Gocha 14:19, 21 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Piękne widoki spacerowe i bukiet taki wakacyjny wręcz Fajnie, że pogoda dopisała
Ogród zachwyca, a przy tej wielkości i ilości roślin to moc pracy trzeba wkładać, ale Ty ogarniasz, podziwiam
Ja chryzantemy przesadzam na zimę do gruntu bez donicy i wszystkie przetrwały zawsze. A Twoja ma piękny kolor. I róże jeszcze na całego kwitną? macham, no miałam iść spać, a tu piękności tyle

Ewa spróbuję swoją przesadzić do ziemi ale nie wiem czy to nie będzie za póżno już. Ja nie bardzo ogarniam całość działki. Na zdjęciach oczywiście nie pokazuję tych miejsc które wymagają jeszcze dużo pracy. Fotografuję tylko te już w miare wykończone. Buziaki Ewa
malgorzata_s... 15:14, 21 paź 2014

Ja też kocham to forum i ludzi których tu spotykamy, których już poznałam w realu i których jeszcze poznam Jak już napisałam Danusia jest jak magiczny okulista Zakłada nam okulary i zaczynamy widzieć co piękne Ja też pokochałam tu trawy ,hortki, rozchodniki Poznałam nazwy roślin i roślinki których nie znałam Buziaczki
Milka 15:16, 21 paź 2014

Gocha napisał(a)
Takie różne zdjęcia z wczoraj

Piękne zdjęcia a zawilce też mi się marzą, chyba jedyna roślina jaką dokupię, no może jeszcze pluskawicę, a mówiłam, że tylko 4 cisy pozdrawiam Gosia
Gocha 15:23, 21 paź 2014

Milka napisał(a)

Piękne zdjęcia a zawilce też mi się marzą, chyba jedyna roślina jaką dokupię, no może jeszcze pluskawicę, a mówiłam, że tylko 4 cisy pozdrawiam Gosia

Milka ja również pozdrawiam. I sprawdzam od razu co to ta pluskawica
Gocha 15:28, 21 paź 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja też kocham to forum i ludzi których tu spotykamy, których już poznałam w realu i których jeszcze poznam Jak już napisałam Danusia jest jak magiczny okulista Zakłada nam okulary i zaczynamy widzieć co piękne Ja też pokochałam tu trawy ,hortki, rozchodniki Poznałam nazwy roślin i roślinki których nie znałam Buziaczki

Fajne recepty wypisuje ten lekarz okulista.