Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:33, 20 sie 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Pięknie , sielsko
Zazdroszcze (tfu, tfu) zawilza japońskiego , ja 2 sezony go sadziłam ale zawsze padał
Natomiast wilczomlecza białoobrzeżonego mam dość dlugo walczyłam zanim go wypleniłam.
Edytko ja z nim nie walczę wschodzi go tyle ile akurat mi potrzeba, wypełnia mi wolne przestrzenie

W cieniu - zacieniona 12:21, 20 sie 2014

Do góry
Cleome jak zwykle nie zawiodły...
W cieniu - zacieniona 12:15, 20 sie 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Bogusiu bardzo dziękuję za informację dotyczącą host. Jeśli chodzi o zawilce to w przypadku moich to one rozrastają się przez rozłogi, po trzech latach opanowały rabatę. Pozdrawiam cieplutko.
...mam więc powody do radości,będę z niecierpliwością czekać na rozłogi,ładnie wygląda wśród lilii...maskuje nieciekawe łodygi...dziękuję.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:11, 20 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu dzisiejszy

są nawet dzieci

śliczny zostaw dla mnie 1 dziecko bo tu akurat tego nie mam a wilczomlecz na tej cienistej rabatce dobrze się czuje?buziole
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:08, 20 sie 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kondziowy ogrod cz II 12:08, 20 sie 2014

Do góry
Mam problem z tymi miejscami nie wiem czy cos bedzie widać jak nie to postaram sie zrobić nowe zdjecia tych miejsc

Miejsce pierwsze tu rośnie roza larisa mam znia problem ma za mały kwiat i jej nie widać tak myślę nie wiem moze dać jej cos na tył a ja tylko na przód

I miejsce drugie tu pod różami rosły wiosna szafirki posadziłem roze swan ale rosną takie badyle w rożnym kierunku ale posadziłem je wiosna i nie wiem co mam z tym miejscem zrobić chodzi mi o to miejsce na samym dole obok liliowcow

Kosolkowa Pasja 12:04, 20 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
A to... Moje biedne chore, oskubane róże Poobrywalam liście, pocielam pędy,opryskałam.... Niektóre całkowicie łyse są..

Widzę wstrzemięźliwość w zakupach a o róże się nie martw listki odrosnąpozdrówka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:02, 20 sie 2014

Do góry
Pojechałam dziś na nasz ryneczek zobaczyć jakie nowinki przywieźli i nie mogłam oprzeć się temu floksowi, urzekł mnie kolor

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 12:00, 20 sie 2014

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ślazowka i malwy Fajny klimat u Ciebie Pozdrawiam

dziękuję Danusiu ślazówka trzyma się zdrowo, zimowala mi cztery zimy, ale podobno lubi wymarzać, tak straciła ją moja siostra od której ją dostałam ale malwy już podłapały grzyba

pozdrawiam
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:00, 20 sie 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
grzybami jesień się zaczyna...

To już jesień?!

Śliczne ujęcia

Buziaki
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:50, 20 sie 2014

Do góry
Witam baaardzo serdecznie

Czytam Was od ładnych kilku dni, przeczytałam połowę wątku. A jest tego trochę...
Jak wszyscy z nas piszący po raz pierwszy, jestem w trakcie zakładania trawnika z siewu.
Teren z tyłu budynku ma około 600 m2, z czego jakieś 400m2 będzie przeznaczone pod trawnik. Mam projekt ogrodu, który realizujemy z mężem we własnym zakresie. Front budynku został już prawie zagospodarowany, część powierzchni zajmuje oczywiście trawnik. Dzięki Wam dowiedziałam się jakie problemy go trapią i jak sobie z nimi poradzić.

Tył budynku został prawie przygotowany, ale mam mnóstwo wątpliwości.
Pierwsza z nich to jakość ziemi, którą kupiliśmy. Mam obawy, że jest to niestety tzw. martwica glebowa. Ziemia była bardzo zanieczyszczona, ale jakoś daliśmy sobie z tym radę grabiąc, grabiąc, grabiąc całymi dniami i wywożąc dziesiątki taczek kamieni, gruzu, śmieci.
Grunt jest niestety nbiejednorodny. Część to ziemia rodzima po zebraniu humusu, która leżała zhałdowana przez 4 lata, kolejna to moja nieszczęsna szara ziemia i ostatnie 3 dokupione przeze mnie wywroty pochodziły z odkrywki ziemi rolnej. Gleba została zlana trzykrotnie roundupem, co w zasadzie nie przyniosło rezultatu, bo w efekcie przez ostatnie półtora tygodnia pieliłam ręcznie. Efektem są widoczne na zdjęciach worki na śmieci (to tylko część). Mam glebogryzarkę elektryczną, którą wzruszyliśmy ziemię na likla cm przed wyrównaniem.
Grunt wygląda tak:

Planujemy do końca przyszłego tygodnia wysiać trawę, teren zostanie jeszcze przegrabiony i wyrównany do końca. Chciałabym moją glebę wzbogacić. Mam półtora worka obornika bydlęcego. Rozsypać i rozgrabić? Przelecieć glebogryzarką z górną warstwą ziemi?
Czy zostawić i nasypać na wierzch ziemi do trawników? Jeśli tak, to ile na taki teren?
Z góry dziękuję za odpowiedź. Postaram się założyć wątek i pokazać wam nasze zmagania z naturą.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 11:47, 20 sie 2014

Do góry
kochani cóż to za odmiana świerka??
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:43, 20 sie 2014

Do góry
Chęci do pracy są, zobaczymy ile siły mi zostanie po usunięciu chmielu, bo pracy od groma Część korzeni chmielu już usunęłam, ale wczoraj zauważyłam, że z karpy ze zdrewniałych, jeszcze nieusuniętych pędów, wyrastają nowe Dorzucam zdjęcie

Myślę, że zajmę się drugą stroną ogrodu, bo już będzie widać zmiany.
Aneczkowe marzenia 11:26, 20 sie 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)
Dzisiejsze zdjęcia z mojego ogródka, niewiele teraz w nim kwitnie

te białe kwiatuszki to ubiorek wiecznie zielony ?? ale piękną obwódkę z nich zrobiłaś Pozdrawiam właścicielkę z lubuskiego
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:20, 20 sie 2014

Do góry
butterfly napisał(a)

A co masz ostatnio na tapecie? ja maliny i cukinie

Beata, zapomniałam odpisać na to, więc się poprawiam. U mnie teraz śliwki, cukinie, pomidory głównie. Ale są jeszcze ogórki, fasolka, kapusta...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:14, 20 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To zestawienie bardzo mi się podoba. Płożąca odmiana żuraweczki Redstone Falls z runianką

Mimo tej oczodajnej nieplanowanej żółci bylinówka mi się podoba

a pomyśleć, że 4 maja rabata była cała przekopana

co za kolory !!! Bajkowe zestawienie żurawek !! Widzę, że też masz rozwar - w tym roku pierwszy raz nabyłam 4 sztuki, czy one dużo przyrastają ?? Pozdrawiam właściciela pięknego ogrodu
Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:12, 20 sie 2014

Do góry
Karol, Ania bardzo dziękuję za miłe słowa - takie wsparcie i pochwały sa naprawdę bardzo ważne...

a tak magicznie prezentuje sie ogród wieczorowa porą
nie wszystkie lampy sa juz załozone, ale i tak juz jest fajny efekt i co najwazniejsze - widac chodnik...

a jeszcze 2 lata temu było troszkę inaczej

i tu moge sie pochwalić, że te zmiany na lepsze myśmy sami uczynili...
oj dumna jestem z nas
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:11, 20 sie 2014

Do góry

...i właśnie takie nakolanniczki sprawić sobie muszembo wszystkie ogrodowe jeansy z plamami na kolanach mam

Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 11:07, 20 sie 2014

Do góry
czeresniowapomadka napisał(a)

Uwielbiam tulipany
Aniu możesz podać nazwę rośliny ze zdjęcia? Bardzo mi się podoba
Ogród, który ciągle zmieniam 11:07, 20 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Witaj Jagódko!
Nie dziwię się, że Marta boi się wrzosowiska bo ja miałam i po 8 latach zmarzło i mam niedobitki i już nie kupuję bo nie lubię walczyć z wiatrakami. Chyba, że w donicach i traktować to jako jednoroczne
Tak wyglądało kiedyś moje wrzosowisko - później tak się rozrosło, że stanowiło jedną kolorową plamę do momentu kiedy zmarzło

Asiu święta racja ,ja tez kiedyś miałam ładne wrzosowisko i tak jak mówisz do czasu jak przemarzło ale fakt piękne wygląda , na Twoim zdjeciu cudnie teraz mam w innym miejscu bardziej zacisznym ale dopiero 2 rok ,a zima była łagodna to i strat nie ma zobaczymy ten rok ,ale to ciągle gdybanie i na dwoje babka wrózyła i to niestety zniechęca
Asiu buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies