Wiuniu, taką trawkę mam w donicy z wrzosami ale kupiłam jako nn i nie jestem pewna na 100% czy to prairie fire. Wysadzę ją na działkę i podsypie na zimę korą, jak nie przeżyje to trudno.
pozdrawiam
..Ty w mięcie,ja przed chwilą w klapku,poszłam zamknąć garaż i włożyłam stopę do klapka,mam je przed drzwiami..możecie sobie wyobrazić mój wrzask ze strachu......podskoczyłam na tej mojej złamanej nie patrząc,że to ta girka
I moje ukochane róże w pełnym, wczorajszym, wrześniowym słońcu. Teraz zaczynają bardziej kwitnąć. Mają po 3, 4 pąki.
Do tej pory zaledwie po jednym. Są młodziutkie, więc na pełny pokaz liczę w przyszłym roku.
Na zdjęciach są dwa gatunki, choć są podobne do siebie.
Wrzesień.....
Czas cebulowych.
Oto połowa zamówienia. Jeszcze nie wsadzam do ziemi, bo za mokro i za ciepło.
A tymczasem Ta, wyprzedzając moje gorączkowe myśli, zakupił róże Poulsena (mus okrywać na zimę porządnie; a co ze zdrotnością?), bo mu się podobały. Wyglądają ponoć tak.
Excellent Cover z serii Town&Cuntry:
Quenn's Palace z serii Palace
I trzecia bez zdjęcia: Avila 2012 z serii Castle.
Napia, Jag_58 muszę pomyśleć o tych falistych liniach rabaty. Juz kolejna osoba o tym mi mówi. A mnie jakoś to nie przeszkadza, tylko wiem, pewnie chodzi o konsekwencję, by wszędzie były katy proste. Hmmm... A mąż mówił, że przesadzam z tymi łuczkami, gdy ronił obrzeża z kostki
Kasial dzięki
Tak właśnie obstawiałam. Super. Teraz już wszystko wiem. Gosiu, dziękuje raz jeszcze.
Od Gosi dostałam gałązki sześciu odmian hortensji. Dla mnie to ogromny prezent.
Na pierwszym zdjęciu widać tylko dwie z nich, a na drugim wszystkie patyczki już w doniczkach.
Ciekawe czy sie ukorzenią. A tak wygląda moja pierwsza proba ukorzenienia hortensji.
Patyczki były maluśkie, a takie fajne sadzoneczki udalo się wyhodować.
System korzeniowy juz bardzo ładnie rozwinięty.
A poniżej moje dwie hortki: limka i nn. Ta druga przepięknie się przebarwia. każdy kwiatostan wygląda inaczej.
Niesamowite te astry! Jak to mozliwe ze masz je na brzegu rabaty a one nie szpeca zaschnietymi listkami u dolu???? I jeszcze polaczenie z werbena miodzio!!!