Czy ja dobrze rozpoznaję, że to powojnik rurowaty?
Dostałam kawałek sadzonki, liście zwiędły... ma szansę się przyjąć? Bo Twoje to widzę, że chyba tez z podziałów. Co najlepiej lubi?
Nie mam gdzie sadzić, ale lubię niebieskie kwiaty.. i w dodatku on pięknie pachnie.
Właśnie, właśnie Gość od murka miał go robić w ub. roku jesienią, miał wytynkować i pomalować. Ale twierdził, że jest ryzyko przymrozków i lepiej robić wiosną. A tu kolejna jesień się robi i nic. Całkiem możliwe, że za rok już nie będzie potrzebny Pozdrowienia Madziu, dzisiejsza lariska dla Ciebie
Pomimo mało zachęcającej pogody, wybrałam się dziś na działeczkę posadzić cebule.
Przywitały mnie mgły i rosa na wszystkim. I rozplenice jesienne Mam tylko 3, ale chyba jakieś rozmnożenia zaplanuję na wiosnę
Brzydko wygląda ten murek od ogrodzenia za cisami, coś musimy z nim zrobić bo mnie wkurza taki.
Irenko to moze byc grzyb Volutella buxii. ... W walce z tą chorobą można stosować środki grzybobójcze (Bravo, Sarfun, Topsin), a także usuwać i palić porażone pędy.
Z maczniakiem dalam sobie rade proszkiem. 1 opakowanie na pol litra letniej wody i pryskamy dokladnie przez kolejne 3 dni.
Bardzo mi miło, że ogród budzi sympatię
To jest odmiana Aureola, dokładnie, jak na tych inspiracjach, co się Tobie tak podobają, mnie też
zrobiłam zbliżenia
ona świeci dosłownie na rabacie, ta akurat lubi wilgoć, mam w tym miejscu dość mokro
to jest Albostriata
to All Gold, nowe nabytki, za rok już będzie ładniejsza
Weroniko, ich kolor jest obłędnyjeszcze raz dzięki
Leczy się dalej, niestety nadal na zwolnieniu, wszystko z pracami zastopowane...
natomiast ja przesadzam te moje patyki limek i inne, co źle posadzone
Szykuję się tylko na Vanilki, no może zawilce i pluskawice dokupię, jak będą
Hortensje wsadź do gruntu, a wiosną przeniesiesz w docelowe miejsce, w ten sposób najlepiej przetrwają
co do oferty, hym...nie wiemmoże kupimy, a jak nie, to chociaż frajda ze spotkania
tu hakone mi szaleją, mają rok i są wielkie