Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:12, 14 paź 2014

Do góry
Maliny również tnę jesienią. Staram się większość prac wykonać przed chłodami. Różne są metody przycinania malin-u mnie się sprawdza taka.
Lawendy też nie zdążyłam ciąć. Ale tę przytnę mocno wiosną.

Miłego dnia
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:12, 14 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Dawno mnie tu nie było (i nie tylko tu).... wiec obrazki oglądam. Tu mnie zatkało Wyszło pięknie

Rozchodniki też mnie zauroczyły
Moja działka na Dębowym Lesie 08:04, 14 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Witaj w tej cyberprzestrzeni
Miajałyśmy sie u Rosomanes na FO
Bedę wpadać z pytaniami dot. powojników i host gdyż widzę, że masz w tym względzie ogromną wiedze

A witaj Marzenko i w tej przestrzeni I oczywiście wpadaj ile tylko chcesz, jak będę wiedziała, to odpowiem na twoje pytania.Powojników,już chyba ok. 18- 20 mi się uzbierało.

Mala_Mi napisał(a)
NIE CYTOWAĆ FOTO BO DO USUNIĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TYLKO NA POKAZ WRZUCONE

Patrzę na avatar i myślę co za jedna... jakaś nowa

Taki psikus zrobiłaś

REINE des VIOLETTES - mam i nie podoba mi sie .. taki krzaczor.. wiosną zetnę na nisko, niech sie trzyma kupy
ELMSHORN - moja ulubiona, kwitnie najdłużej, aż do przymrozków, a jak słąbe to do śniegu Ale potrafi rosnąć wielka, nawet po wielkich mrozach jak wymarzła do koczyka to na drugi rok.. była do nieba..

NIE CYTOWAĆ FOTO BO DO USUNIĘCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie łądnie wrzucać swoje fotki na czyimś wątku.. ale pokażę ci archiwalne foto (w zeszłym roku przesadziłam i nie są takie zjawiskowe), u mnie sie nie dogrzebiesz niczego... jutro fotki usunę, a jak nie padnę to i dziś .. Wysokość ponad 2 metry Ja swoich nie kopczykuję, wiec potrafią czasami się zmrozić.. ale żyją

A to w tym roku... łagodna zima pomogła zadomowić sie na nowym miejscu

Wybacz ,ale zacytuję.I bardzo proszę o pozostawienie tych pięknych zdjęć. TAk!!Będę sobie zaglądać i marzyć,żeby moje takie duże krzaczorki porosły
Avatar był już stary,więc coś nowego czasami milej.
Aniu , czy to są krzaczki REINE des VIOLETTES ??Dla mnie piękne.Kolorek REINE bardzo mi się spodobał.Jej i ELMSHORN szykuję inne miejsca, także moga się rozrastać.Będą tam miały miejsca sporo.
Cudne te twoje róże , normalnie nie mogę oderwać od nich oczu
A ile krzaczków masz tam posadzone,że taki piękny szpaler tworzą ??

Moja działka na Dębowym Lesie 07:49, 14 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jednym tchem przejrzałam cały wątek...robisz bardzo interesujące fotki,piękne zbliżenia.Pozdrawiam.

Dzxiękuję
Lubię i zbliżenia czasami więcej i lepiej na nich widać.To co gołym okiem czasami niewidoczne, tak zobaczymy
Bogdzia napisał(a)
Piekne zdjecia pajączka.Pozdrówka.

Pajączki w ogrodzie juz przeróżne widziałam .Takie też
Moja działka na Dębowym Lesie 07:43, 14 paź 2014

Do góry
Na całe szczęście,że jesteśmy różni a nasze ogrody są odzwierciadleniem naszych charakterów i widzenia świata.Ja czasami myślę,że widzę więcej, głębiej, bardziej,,a roślinki ,ogrody szczególnie.Ale i patrzenie na świat ,ludzi jakoś bardziej wrażliwsze mam ,( czasami z tym trudniej) ot tak to moja natura.I to dzięki dzięki temu każdy ogród ma inny i wiele mówi zaglądającym o jego gospodarzu.

yolka napisał(a)
Alez energetyczne kolory, nawet pająk ma kolor

Fajnie,że jeszcze takie kolorki są, one wbrew pozorom bardzo oddziałują na nasze samopoczucie.

Napia napisał(a)
Piękne róże

Chciałabym mieć ich jeszcze więcej,ale brak już miejsca na nie

GosiaJoanna napisał(a)
Oj jak pięknie...witaj Aniu. Chełm blisko mnie ale byłam zaledwie 2 razy na rekrutacji do SG z kuzynką Ona się dostała a ja dostałam etat Matki Polki hehehe. Zaznaczam i będę zaglądać na działkę na dębowym lesie Pozdrawiam

A wiec witaj sąsiadko !To fajnie,że mamy nie daleko.Matki Polki wbrew pozorom, jest najważniejszą i najpiękniejsza karierą, bo wychowujesz, kształtujesz swoje życie rodzinne, dzieci.Na zawodową jeszcze przyjdzie czas. Pozdrawiam i oczywiście zapraszam częściej

ka1sia napisał(a)
Witaj, Aniu ależ u Ciebie pięknie i kolorowo! a hosty zjawiskowe!
Będę do Ciebie zaglądać, bo śliczne widoczki pokazujesz

Dziękuję za miłe słowo.
Lubię kolory, hosty i całe mnóstwo roślin.Jak ogród ma kolorki, zmieniające się roślinki to znaczy,że żyje.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 06:38, 14 paź 2014

Do góry
Danusiu, spóźnione ale szczere GRATULACJE!!!!!!

Zdjęcia widziane "nowym oczkiem" powalają na kolana......wyziera z nich magia i niesamowite piękno!!!

Np tutaj

Teraz i jesienne ujęcia czarują swoim pięknem

Pozdrawiam gorąco
Mój mały skrawek ziemi 06:14, 14 paź 2014

Do góry

Zdjęcie pierwsze z lata i jest faktycznie jaśniejsza im bardziej przekwita kwiat nawet to widać na moich kiepskich fotkach

To zdjęcie z jesieni

A trzecia też xxx o większych kwiatach mieniących się w różo pomarańczu jest też piękna

te dwie odmiany warto zachować i dokupić , nie są podatne bardzo na choroby grzybowe , mają co chwilkę pąki nowe i kilka tłoczeń w roku.

Jedyny minus i najważniejszy brak nazwy
Kwiatowy ogródek Monteverde 05:01, 14 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

jestem tylko teraz trochę plamistości złapała, no ale taka pogoda

do wieczorka idę do ogrodu, bo świeci słoneczko

Co to za biały kwiatek?
bardzo mi się podoba.
Kwiatowy ogródek Monteverde 02:36, 14 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Te które sadzilam z klaczy to w tej chwil maja liście i kiełkow nie widać. A poza tym dostałam 2 karpy którym po posadzeniu przycielam liście i tutaj widać kiełki bo są ledwo przypruszone ziemia.
Drzewiasta oczywiście posadzona normalnie, bo skąd mogłam wiedzieć...

duże byly te karpy? dzieliłaś je?
Ogród Sylwii od początku cz.II 02:32, 14 paź 2014

Do góry
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:16, 14 paź 2014

Do góry
Tradycyjnie na koniec prezentacji ogrodu kilka ujęć w szerszym planie

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:12, 14 paź 2014

Do góry
I jeszcze troche kolorów........

To furtka i kolory przy furtce:

A za furtką jest ich jeszcze więcej....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 02:05, 14 paź 2014

Do góry
Jesiennego ogrodu ciąg dalszy.......dookoła widac opadłe liście z mojego lasu za płotem......

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:58, 14 paź 2014

Do góry
I takie tam.........jesienne obrazki.......

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:54, 14 paź 2014

Do góry
I jeszcze kolejne trawki...........

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:48, 14 paź 2014

Do góry
Trawki i trawy.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:44, 14 paź 2014

Do góry
Jesiennie już .........ale za to kolorowo.........

To ten klonik którego wypatrzyły mi i wytargowały nasze łodzkie ogrodowiskowe dziewczyny w tym roku na wystawie w Piotrkowie w maju...był śliczny zieloniutki a teraz uwodzi liścmi w ostrym karminowym kolorze, normalnie świeci na tle trawnika
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:40, 14 paź 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek piękne zdjęcia kupuj róże bo tylko jedną widziałampowodzenia na studiachpozdrówka
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 01:36, 14 paź 2014

Do góry
Hortensjowo...........

Vanilki niektóre jeszcze próbują rozkwitnąc a niektóre juz brązowieją...

A oto cała rabata z vanilkami, kulkami, grackami i żurawkami wte i wewte....

Kwiatowy ogródek Monteverde 01:34, 14 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
No właśnie a ja jestem ciekawa czy moje w tym roku sadzone zakwitną w przyszłym i czy moja drzewiasta ruszy.
Cały rok siedziała z 2 lisciami aż jej kot 1 złamał, ale ma paki wiec może ruszy
Okrywac ją ?

Kasiu jak dobrze posadziłaś to ruszą nie za głęboko nie więcej jak 5 cm pod ziemią maja być kiełkia drzewiastą się sadzi trochę na skos.Piwonie krzewiaste dobrze zimują w naszym klimacie i nie muszą być zabezpieczane przed mrozem. Jedynie młode rośliny w zimniejszych rejonach kraju warto obsypać kopczykami ziemi, które ochronią nasady krzewów. Nawet jeśli wierzchołki pędów przemarzną, wiosną po przycięciu wyrosną nowe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies