Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 23:10, 13 paź 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, oszałamiasz różami, piwoniami i w ogóle pozostałymi roślinami.
Właśnie wróciłam od córki. U niej w ogrodzie jesień na całego.

Zapewne przywiozłaś zdjęcia, lecę zobaczyć cały wieczór szukam dzisiaj zdjęć i je wklejam a wiesz ile ja tego mam
monteverde 23:12, 13 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Same piękności tutaj widzę Mariatheresia zachwyca mnie od dawna, śliczna jest. Pozdrówka

Agnieszko to mus kupić
Kasya 23:53, 13 paź 2014

monteverde napisał(a)

Kasiu z bodziszkiem Double Jewel

Tak czułam ze to bodziszek ....

Przy peoniach sie rozmarzyłam... Jak skończę sadzić cebulki może Juz być wiosna
monteverde 00:09, 14 paź 2014

Kasya napisał(a)

Tak czułam ze to bodziszek ....

Przy peoniach sie rozmarzyłam... Jak skończę sadzić cebulki może Juz być wiosna

ja też jeszcze nie wszystkie posadziłam,cały czas coś przesadzama peonie nie wszystkie wkleilam, bo szukanie tych zdjęć zajęło mi ponad godzinę wiosną będę wklejać jak zakwitną
Kasya 01:24, 14 paź 2014

No właśnie a ja jestem ciekawa czy moje w tym roku sadzone zakwitną w przyszłym i czy moja drzewiasta ruszy.
Cały rok siedziała z 2 lisciami aż jej kot 1 złamał, ale ma paki wiec może ruszy
Okrywac ją ?
monteverde 01:34, 14 paź 2014

Kasya napisał(a)
No właśnie a ja jestem ciekawa czy moje w tym roku sadzone zakwitną w przyszłym i czy moja drzewiasta ruszy.
Cały rok siedziała z 2 lisciami aż jej kot 1 złamał, ale ma paki wiec może ruszy
Okrywac ją ?

Kasiu jak dobrze posadziłaś to ruszą nie za głęboko nie więcej jak 5 cm pod ziemią maja być kiełkia drzewiastą się sadzi trochę na skos.Piwonie krzewiaste dobrze zimują w naszym klimacie i nie muszą być zabezpieczane przed mrozem. Jedynie młode rośliny w zimniejszych rejonach kraju warto obsypać kopczykami ziemi, które ochronią nasady krzewów. Nawet jeśli wierzchołki pędów przemarzną, wiosną po przycięciu wyrosną nowe.
Kasya 01:45, 14 paź 2014

Te które sadzilam z klaczy to w tej chwil maja liście i kiełkow nie widać. A poza tym dostałam 2 karpy którym po posadzeniu przycielam liście i tutaj widać kiełki bo są ledwo przypruszone ziemia.
Drzewiasta oczywiście posadzona normalnie, bo skąd mogłam wiedzieć...
monteverde 02:36, 14 paź 2014

Kasya napisał(a)
Te które sadzilam z klaczy to w tej chwil maja liście i kiełkow nie widać. A poza tym dostałam 2 karpy którym po posadzeniu przycielam liście i tutaj widać kiełki bo są ledwo przypruszone ziemia.
Drzewiasta oczywiście posadzona normalnie, bo skąd mogłam wiedzieć...

duże byly te karpy? dzieliłaś je?
ewa_k 05:01, 14 paź 2014

monteverde napisał(a)

jestem tylko teraz trochę plamistości złapała, no ale taka pogoda

do wieczorka idę do ogrodu, bo świeci słoneczko

Co to za biały kwiatek?
bardzo mi się podoba.
07_Rene 08:33, 14 paź 2014

monteverde napisał(a)

Kasiu jak dobrze posadziłaś to ruszą nie za głęboko nie więcej jak 5 cm pod ziemią maja być kiełkia drzewiastą się sadzi trochę na skos.Piwonie krzewiaste dobrze zimują w naszym klimacie i nie muszą być zabezpieczane przed mrozem. Jedynie młode rośliny w zimniejszych rejonach kraju warto obsypać kopczykami ziemi, które ochronią nasady krzewów. Nawet jeśli wierzchołki pędów przemarzną, wiosną po przycięciu wyrosną nowe.

o rany. Ja też sadzilam, starałam się nie za głęboko ale niektóre kły wystają lekko nad ziemię. Mam wkopac je głębiej? Wrzucę fotkę do siebie może zerkniesz?