ja też jeszcze nie wszystkie posadziłam,cały czas coś przesadzama peonie nie wszystkie wkleilam, bo szukanie tych zdjęć zajęło mi ponad godzinę wiosną będę wklejać jak zakwitną
No właśnie a ja jestem ciekawa czy moje w tym roku sadzone zakwitną w przyszłym i czy moja drzewiasta ruszy.
Cały rok siedziała z 2 lisciami aż jej kot 1 złamał, ale ma paki wiec może ruszy
Okrywac ją ?
Kasiu jak dobrze posadziłaś to ruszą nie za głęboko nie więcej jak 5 cm pod ziemią maja być kiełkia drzewiastą się sadzi trochę na skos.Piwonie krzewiaste dobrze zimują w naszym klimacie i nie muszą być zabezpieczane przed mrozem. Jedynie młode rośliny w zimniejszych rejonach kraju warto obsypać kopczykami ziemi, które ochronią nasady krzewów. Nawet jeśli wierzchołki pędów przemarzną, wiosną po przycięciu wyrosną nowe.
Te które sadzilam z klaczy to w tej chwil maja liście i kiełkow nie widać. A poza tym dostałam 2 karpy którym po posadzeniu przycielam liście i tutaj widać kiełki bo są ledwo przypruszone ziemia.
Drzewiasta oczywiście posadzona normalnie, bo skąd mogłam wiedzieć...
o rany. Ja też sadzilam, starałam się nie za głęboko ale niektóre kły wystają lekko nad ziemię. Mam wkopac je głębiej? Wrzucę fotkę do siebie może zerkniesz?