Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:58, 09 sie 2014

Do góry
największą niespodzianką jest układ carex amazon mist ... zupełnie niezaplanowany ... a cieszy mnie jak wielki projekt

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:57, 09 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Dziękuję Aniu, tak łatwiej, jak podałaś Trochę pogooglowałam, przepiękna jest, historyczna. Kapuściana jak lubię
Przy okazji na tą - tym razem współczesną- ale centifolię (ponoć jedyna wspólczesna) się napatoczyłam: Parkjuwel (http://www.roses.webhost.pl/2008/05/parkjuwel/)

Też w tym roku nie mam cynii nie przepikowałam w porę od mamy

tylko one tak krótko kwitną Bullata tylko miesiąc a w sierpniu ma już owoce
Moje cynie dopiero teraz wzięły się za rośnięcie jak wsadziłam myślałam, że nic z nich nie będzie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:56, 09 sie 2014

Do góry
obrzeże bez kilku roślinek, które mam nadzieję nabyć na wrześniowych targach ... ale już widzę to co widzieć chciałam ... kolory się uzupełniają zgodnie z wizją:

- pas lawendy - widać jedną w lewym rogu ma kontynuację w plamie kostrzewy w prawym rogu

- red baron dodaje pazura pod horti PB ... a soczysta zieleń host i amazon mist ożywia ...

- żurawka okazał się mieć odpowiedni kolor i bordem ożywia a srebrem konweniuje z lawendą i kostrzewą - potrzebuję jeszcze wobec tego kilka sztuk ...

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:48, 09 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
i jakies widoczki na lewą rabatke po obwodzie

piękna ta rabatka po obwodzie a te duże ogórki ,możesz wykorzystać w occie do słoików, obierasz,przekrajasz, wycinasz pestki, gotujesz zalewę 4:1 z wody i octu, do tego trochę soli, cukier, ziele angielskie, cebulka, trochę gorczycy i zalewasz ogórki w słoikach a potem pasteryzujesz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:44, 09 sie 2014

Do góry
nie mogę zalec na tarasie i gapić się w gwiazdy ... (a nuż znaki bym zobaczyła ) bo taras sobie oglądam zza szybki ... piękny tarasik z kfiatkami zrobiłam dla komarów ... wściekły się od wczoraj ... atakują zbiorowo i bezlitośnie ...

a tak bardzo chciała po pracowicie spędzonym dniu ... tylko ta żerta banda krwiopijców ma w poważaniu co ja bym chciała ...

dobrze, że Adamo reprezentuje stanowisko od nich odmienne i zaangażował się w ten upalny dzień w dopieszczenie "brzozowej " na froncie ...

w zasadzie zmian jest niewiele ... a oraliśmy sobie z radością i ku uciesze ulicy całe popołudnie ... uciecha ulicy stąd, że projektantka i wykonawca czasami musieli sobie poudowadniać kto tu w tym tandemie rządzi ...

zacząć trzeba było od początku ... czyli od zrobienia ziemi z brei ziemią nie będącą a zakupioną od uczciwego pana co sam sobie taką podobno posesję nawiózł ... ja bardzo panu współczuję bo o wielkim terenie mówił, że pan sobie tą łąką rabaty wymościł ... sobie też współczuję ... tym bardziej, ze ja panu zapłaciłam za te łąkę jałową ...

bezcenny skarb wywieziony w lwiej części ... próchnica + ziemia + kompost nawieziona i wymieszana ... no niech mi teraz nie rośnie !!!

w rzucie z góry 2/3 rabaty wygląda mniej więcej tak

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:43, 09 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Kasiu dziękuję

wlasnie strasznie zaluje ze nie mam cyni
ale nasionka juz kupione na przyszly rok
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:41, 09 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Dziękuję Bogdziu wzajemnie

Piekna ta dalia , wiec nie tylko róże jak napisała Kasya.
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:40, 09 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

i nie tylko roze
Kasiu dziękuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:40, 09 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

U nas bezdeszczowo, ale już co rano, rosa...dziś może kolejne pokropię
a trawki fajne i bezproblemowe, no może nie wszystkie
futro niedźwiedzie też fajne

Irenko ja moje futro wyskubałam i mam tylko zielone
takie ciemne rozchodniki kupiłam w ubiegłym roku ...śliczne są
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:37, 09 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miłej niedzieli Aniu. Róże masz same slicznotki.

Dziękuję Bogdziu wzajemnie
Co z tym ogródeczkiem począć 23:30, 09 sie 2014

Do góry
Marzenko o 40 cm jest szansa powiększyć rabatkę ..tylko wiąże się to ze zmianą wszystkich rabat czyli kwadratu pod garazem i psiowej bo one wszystkie w jednnej lini zrobione

widzisz ten uskok przy tarasie
Nie wiem dlaczego tak zrobiłam ale to jest to potrzebne nam 40 cm

Nasz przydomowy ogródek 23:30, 09 sie 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

jakos przegapilam ze to na dole to to samo co na gorze

cudny ogromny krzak !
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:23, 09 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Iza, normalnie oczom nie wierze jak wygladaja Twoje kacze dzioby!!!! Tez mam od Ani, ale moje jakos srednio, ani sie nie rozrastaja, ani nie sa tak pieknie zielone jak Twoje. Nooooo, bedzie dyzcyplinowanie, oj bedzie

Na temat roz siem nie wypowiadam, so popacze

Tradycyjne buziole dla Ciem i uklony dla Towarzysza Malzonka Adamo

Bociuś moja ma trzeci roczek i gdzie ją nie wetknę rośnie jak goopia ... ba ... wyrosła z niewidocznych kłączy (tzn dla oka ogrodniczki przekonanej, że wykopana została całość) całkiem pokaźna kępa i tak ... choć tojeści na rabacie być nie miało jest ... wywalczyła to sobie ... bardzo się na tę niesubordynację nie uniosłam albowiem a niech tam rabata czasami sobie od mojej lenijki odpocznie ... i pożyje zgodnie z zieloną fantazją ... choć mix kostrzewy - róży aspirynki i tojeści nie powala

JulkAd napisał(a)
Iza jak dobrze, że choć raz na jakiś czas bywasz w swoim wątku...od razu mnie się humor poprawia

Jula ja nie wiem o co chodzi z uciekającym czasem ... ja go jakby zawsze miałam więcej ... teraz nie ogarniam ... chyba mi potrzebne dyscyplinowanie jak tojeści Boćka

Marzena2007 napisał(a)
Iza próba generalna kolorów była. Biję się z myślami, maluję deseczki, M szlifuje, mieszam proporcje maluję, M szlifuje i tak w kólko....

to co powyżej plus aktualizacja równa się absolutnie idealna elewacja ... pink będzie z nią wyjątkowo dobrze konweniował ... mozolne ... ale warto !!!

Danutka napisał(a)
Iza mam prywatnego zajączka i mnóstwo z nim problemów

Danutka mam nadzieję, że z króliczkiem siem dogadałaś choć on nie tildowy ... buziak

Syla napisał(a)
Dla Ciebie !!!
wydanie specjalne 1/2014 "mój piękny ogród" - daj znać jak sobie obejrzysz - wykasuję

Sylwia bardzo dziękuję ... i proszę nie usuwaj ... zresztą już się i tak chiba nie da
Starorzecze na górce 23:17, 09 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
A to co? Chwast sprzedany jako ostrogowiec, czy może jednak gaura?:

kwiatek podobny do gaury ale jakiś lichy no i te listki? może w następnym roku pokaże co potrafi tylko okryj na zimęte słoneczka to rudbekia podobna do Becky dynia urośnie u mnie na kompostowniku też urosła, a Ty nie wiesz, że Anna jesienna panna i nieuchronnie po niej wszystko do jesieni goni
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:17, 09 sie 2014

Do góry
mój tamaryszek jeszcze kwitnie...

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:07, 09 sie 2014

Do góry
pewien czas temu byłam u Bożenki w rododendronowym ogrodzie i kupiłam wtedy w szkółce miniaturowe hosty, śliczne są, dopiero teraz mi zakwitły

Starorzecze na górce 23:04, 09 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
A to co? Chwast sprzedany jako ostrogowiec, czy może jednak gaura?:

to nie wyglada jak gaura....
ale nie wiem co to
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:03, 09 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Aniu pozdrawiam i miłej niedzieli życzę

Wzajemnie Bogusiu buziole
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:01, 09 sie 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Dobre pytanie... Nie wiem jaki...

listki wyglądają jak sanguineum czyli czerwony,nie jest wysoki, powinno być 2 kwitnienie słabsze u mnie teraz zaczynają no i kwiatek malwy moschaty miałam w rajskim całą kępę a tu nie mam
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:59, 09 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiejsza kartka

ale piękna!!!!!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies