Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 10:19, 10 paź 2014

malgra napisał(a)

Pięknie!!!
Cudne połączenie faktur i kolorów !!!
chcę zapytać jeszcze co to za trawki na 3 zdjęciu w tle? Ale odpowiedz, kiedy będziesz miała więcej czasu. Pozdrawiam

To miskanty Morning Light, sadzone w zeszłym roku malusieńkie. Sporo urosły Są piękne, warto je sadzić. Zresztą to rośliny polecane przez naszą Szefową

Bardzo dziękuję za miłe słowa I też serdecznie pozdrawiam
Kindzia 10:20, 10 paź 2014

JulkAd napisał(a)

I dwa tygodnie "chłopa" nie widziałam, a on się długaśny jakis zrobił...czyżby znowu urósł?

Rośnie, już pod 11 kilo waży...chudy ciągle..."jak pies"
Kindzia 10:22, 10 paź 2014

JulkAd napisał(a)

Pomijam wszystkie pozostałe fotki, które wrzuciłaś...wszędzie pięknie, ale tutaj WOW!

Buziskam moooocno

Fajnie, że Ci się podoba Juleczko, to Twoja rabata łezkowa przecież. I Ani rzeszowskiej. To Wy pomogłyście mi tak bardzo, jak jeszcze zupełnie zielona byłam...to teraz wygląda

Och...spotkałabym się znowu z Tobą...
Kindzia 10:28, 10 paź 2014

ewsyg napisał(a)
Kasiu, jak tylko jestem na działce to patrzę i patrzę na Chippendale. Wiesz ona w lato nie była tak piękna. Chodzi mi zwłaszcza o jej kolor, zresztą pokrój kwiatu też cudny.
Kasia masz cudne róże i jak widzę to będzie ich więcej. Dzięki nim jesień jest piękna Pozdrawiam Ciebie i tego małego rudziaszka Ucałuj go w ten śliczny, mokry nosek.

Ja ją lubię przy każdym kwitnieniu. Za każdym razem inna, każdy kwiat inny. Warto ją mieć. I obficie kwitnie, krzak ma przyzwoity pokrój...same zalety. I zdrowa na dodatek!
Nawet nie ekscytuję się tymi austinkami jeszcze...byle się przyjęły. Jutro wielka akcja wysadzania starych i sadzenia nowych.
Figo biega z psem sąsiadów na rabacie pod siatką...paskudnik jeden. Nie do opanowania jak na razie...latanie między turzycami palmowymi też mu się bardzo podoba...ale nie kopie przynajmniej dziur w ogrodzie...chociaż tyle. Mam nadzieję, że przez zimę trochę wydorośleje (czytaj : zmądrzeje).

Dziękuję za pozdrowienia i całuski Też macham
Agania 10:30, 10 paź 2014

Figulicjan coraz większy i jaki grzeczny..........co jedna roża u Ciebie to ładniejsza i nowe różyczki już moczą nóżeczki, mam być w weekend tak pięknie i ciepło, to będzie sadzenie...i każdy w ogrodzie

Miłego wypoczynku przy sadzeniu Kasiu
Pszczelarnia 10:43, 10 paź 2014

Kindzia napisał(a)
I dubelek mi wyszedł...

To może Figuś niedzielny

Figuś - . A jeszcze niedzielny - . !
Kindzia 11:26, 10 paź 2014

Agania napisał(a)
Figulicjan coraz większy i jaki grzeczny..........co jedna roża u Ciebie to ładniejsza i nowe różyczki już moczą nóżeczki, mam być w weekend tak pięknie i ciepło, to będzie sadzenie...i każdy w ogrodzie

Miłego wypoczynku przy sadzeniu Kasiu

Wcale taki grzeczny nie jest...on tylko tak wygląda niewinnie

Boję się tych moczących nóżki, nigdy takich nie sadziłam...oby się udało. Róże ładnie kwitną w tym roku i w miarę zdrowe nawet. Tylko parę złapała czarna ospa...

Dziękuję Agatko i wzajemnie
Kindzia 11:26, 10 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Figuś - . A jeszcze niedzielny - . !

Dzięki Pszczółko za odwiedziny
malgra 11:42, 10 paź 2014

Kindzia napisał(a)

To miskanty Morning Light, sadzone w zeszłym roku malusieńkie. Sporo urosły Są piękne, warto je sadzić. Zresztą to rośliny polecane przez naszą Szefową

Bardzo dziękuję za miłe słowa I też serdecznie pozdrawiam

Wielkie dzięki Kindziu,
niby też je mam w swoim ogrodzie, ale wyglądają inaczej. Pewnie pomyłka w opisie traw ( jak to czasami bywa). Wyślę zdjęcie to może uda Ci się pomóc w identyfikacji.
Z pochmurnego, acz ciepłego Wrocka pozdrowionka dla Ciebie!
Kindzia 11:52, 10 paź 2014

malgra napisał(a)

Wielkie dzięki Kindziu,
niby też je mam w swoim ogrodzie, ale wyglądają inaczej. Pewnie pomyłka w opisie traw ( jak to czasami bywa). Wyślę zdjęcie to może uda Ci się pomóc w identyfikacji.
Z pochmurnego, acz ciepłego Wrocka pozdrowionka dla Ciebie!

ML mają cieniutkie listki i nie rozłażą się, powiększa się tylko ich obwód. U mnie nawet w ciemnawym miejscu rosną...tylko nieco niższe są.

Pochmurnie u Was??? U nas bardzo ciepło i pełne słoneczko...chcesz trochę? Wyślę

Miłego weekendu Ci życzę, niekoniecznie pracowitego