Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 11 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to pierwsze tłoczenie, mieniące się odcienie czerwonego w róz i z pośwatą jaśniejszą na końcach płatków.

ooo tak
to jest to co Wilczki lubią najbardziej
za taką to mogę nawet gdzieś pojechać ...ale gdzie ją nabyć jak nn?
cza się nastawić na tzw. fart ...gdzieś, kiedyś, może...
buziaki z Wilczej
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:45, 11 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to pierwsze tłoczenie, mieniące się odcienie czerwonego w róz i z pośwatą jaśniejszą na końcach płatków.

Piękna ... szkoda, że NN... w zeszłym roku chyba też właśnie ta najbardziej mi się u Ciebie podobała.
Wilcza Góra 10:39, 11 paź 2014

Do góry
wczorajsze spotkanie: Rudzik (Erithacus rubecula)
taki zamyślony...chyba filozof

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 10:36, 11 paź 2014

Do góry
nieszka napisał(a)
Wczorajsze zdjęcia z placu boju. Delikatne przymiarki. Te dwie duże donice za ławką to hortensje. Obok ławki chyba za mało miejsca na nie..

Jakie hortensje planujesz posadzić za ławką?
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:23, 11 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

grzyb w każdym sezonie powolnie mi go niszczył...pożegnaliśmy się, a u Ciebie całkiem, całkiem

był większy ale trzonek od łopaty spadł mi na niego i połamał mam łodyżki w wazonie
Ogród z łezką 10:22, 11 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

No widzisz Kasieńko- zbierają się, może na wiosnę dadzą radę. trzymam kciuki.

Buziaki dla wszystkich.

A Figulicjan rośnie jak na drożdżach, niedługo nie będzie go można odróżnić od naszego.
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:21, 11 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Tez piękny niepospolity kolor

Było słoneczko i aparat nie uchwycił prawdziwego koloru, spróbuję gdy go nie będzie wczorajszy Chopin
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:09, 11 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

grzyb w każdym sezonie powolnie mi go niszczył...pożegnaliśmy się, a u Ciebie całkiem, całkiem
Wilcza Góra 10:09, 11 paź 2014

Do góry
Waderko ja sobie kupiłam też pięknego niebieskiego astra ale w kwiaciarni czy myślisz, że to "Dauerblau", wkleję zdjęcie popatrz, aha mój jest pełny

znalazłam mój jest Aster novi-belgii 'Marie Ballard', nie będę zabierała, żeby nie było pustego postu
Najlepsza tuja (Thuja) na żywopłot 10:01, 11 paź 2014

Do góry
Witam serdecznie,
Przejrzałam wątek o żywopłotach iglastych w poszukiwaniu pomysłu na obsadzenie mojego ogródka. Na pewno zdecyduję się na tuję szmaragd od ulicy. Bardzo podoba mi się ten iglak z powodu pięknej soczystej zieleni, ładnego pokroju i braku konieczności cięcia (możre oprócz niewielkiego wyrównania wierzchołków)., Chciałabym, aby żywopłot był nieco bardziej zróżnicowany. Planuję każdą ścianę ogródka obsadzić innymi roślinami/ odmianami. Na ścięciu ogróka (mniej więcej między latarnią a altanką śmietnikową myślałam o złotej odmianie tui, chciałabym, aby nie tworzyła aż tak gęstego żywopłotu, ale żeby było widać jej stożkowy pokrój. Te żółte tuje mogłyby być wyższe od szmaragdów, w prześwitach między nimi mogłąbym posadzić kolumnowe czerwone berberysy. Tylko... jakie te tuje? Wyczytałam, że aureospicata nadaje się bardziej do formowania,jako niestrzyżona nie prezentuje się z tego co zrozumiałam najlepiej więc tu odpada... Aurescens? Czy on ma stożkowy pokrój - może jest coś lepszego? Boję się szyszkowania. Proszę o Wasze pomysły

Kwiatowy ogródek Monteverde 09:58, 11 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aniu zastosuję Twoją instrukcję sadzenia róż. Od wczoraj wieczorem się moczą .

Wiesz za co kocham róże? Za to że teraz dają czadu, gdy reszta ogrodu przechodzi już w fazę spoczynku

Masz rację Marzenko, pierwsze co robię po przebudzeniu to idę na balkon i patrzę na ogród a one mnie pięknie witają swymi cudnymi kwiatami, od razu dzień jest radosny
Circo de Mayo
jej kolor to kolor wpadający w brąz jakby ceglany ciemniejszy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:55, 11 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ana a czy "polubiasz" (udostępniasz) także Ogrodowisko? i jego aktualności? - mamy nawet więcej fanów niż Maja
Masz w polubionych- sprawdziłam hahaha

a widzisz polubiam! ba nawet naklejkę na aucie wożę, tzn woziłam bo auto zmieniłam a naklejki nie da się oderwać... żeby nie być gołosłowną, fotka po zakupach gdzieś tam koło stolicy
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:50, 11 paź 2014

Do góry

A Reneta Landsberska już dojrzewa i prezentuje się coraz bardziej okazale. Dzisiaj "straciła" kolejne cztery jsbłka do drożdżowca. Ciasto już rośnie, kruszonka się chłodzi, za około 1 godzinę zapach rozejdzie się po całym domu - uwielbiam to!
Jak ciasto wyjdzie (nie zawsze się udaje i nie wiem dlaczego, mimo że zawsze robię wg jednego przepisu), to nieomieszkam się pochwalić. A jak nie wyjdzie, to i tak zjemy!
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:41, 11 paź 2014

Do góry

Resztki naszych dyniowych zbiorów - Jesień pełną gębą. Dzisiaj przyjeżdża moja wnuczka Ola i jutro na śniadanie będzie zupa mleczna z dynią i zacierkami - mniam!
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:34, 11 paź 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:34, 11 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
A czy z liatrami coś sie robi na zimę ?
Zauważyłam ze karpy lekko wystają
Trzeba poobrywac zaschniete liście ?

Aniu, zajrzyj jeszcze do mnie, może coś doradzisz na obwodke tej wyniesionej rabatki, na słońce i żeby nie przemarzlo

odpowiem u Ciebie Kasiu już idę
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:33, 11 paź 2014

Do góry
waldek727 napisał(a)

Aniu.
Nie myśl, że jesteś na ,,Ogrodowisku" sama. Teraz są długie noce i można się wyspać do woli. W dzień wątki tak szybko się przemieszczają do góry, iż nie sposób jest nieraz za nimi nadążyć. W nocy to co innego.
Miłych snów.

Szkoda, że nie wiedzialam, że jesteś byśmy pogadali masz rację w nocy można spokojnie poczytać i pobuszować po wielu wątkach na spokojnie
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:23, 11 paź 2014

Do góry

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:19, 11 paź 2014

Do góry

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 09:15, 11 paź 2014

Do góry
I troche mojej jesieni.

Pod tymi trzema brzozami już wczoraj zaczęłam wydzierać trawę...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies