Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Urszulla 19:14, 10 paź 2014

Kasiek napisał(a)
Jak patrze na Twoja runianke to sie zastanawiam co mojej dolega Mam ja 2 lata, sadzonke dostalam juz z korzonkami i...tak jak wygladala 2 lata temu tak i dzisiaj wyglada. Zyje ale...nie rosnie; ani tyci tyciMiejsce tez jej zmienilam bo myslalam ze moze jest beee

MarekW napisał(a)
Aniu pozdrawiam i podczytuję. Tyle interesujących wiadomości to tylko u Ciebie zainteresowały mnie runianki, bo moje to szału nie ma, raczej stoją w miejscu - co prawda mają tam cień i raczej sucho, ale nie ma czym się pochwalić

Ja też przyłączam się do tej grupy runianki długo rosnącej
u Ani wszystko rośnie na suchym i mokrym, u nas trzeba chuchać i dmuchać i nawozić i miejsce dobierać i nie wiadomo co jeszcze żeby ruszyło ha,ha
Madzenka 19:22, 10 paź 2014

Piekne mamy lato tej jesieni
U mnie nie widać w ogole jesieni, dopiero pierwsze buki się wybarwiają
Dasz wiarę, że pozbyłam sie mszycy na bukach? Stosowałam Confidor, dziala systemowo i chyba im listki nie smakowały...
paniprzyroda 20:25, 10 paź 2014

Dawno śladu nie zostawiałam, co nie oznacza, że nie jestem na bieżąco Wszystkie runianki pozyskiwane z czubków pędów wiosną ukorzeniły się i dawno siedzą na docelowym miejscu, piszę, bo pytałam u Ciebie.
Ale trzeba rok, dwa, aby się ruszyły, faktycznie idą w korzenie, ale dzięki temu w pewnym momencie krzewią się błyskawicznie. Ty wiesz, ale widzę dyskusję
Posadziłam w tym roku osiem buków, wcześniej rósł jeden i problemów z mszycą nie było.
Pozdrawiam Aniu, jutro akcja różana u mnie
kitek81 22:53, 10 paź 2014

zaglądam i ja, tak w biegu, bo jutro z pewnością nie będę miała czasu-imprezka rodzinna
miłego weekendu
Mathildis 10:45, 11 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

A to pierwsze tłoczenie, mieniące się odcienie czerwonego w róz i z pośwatą jaśniejszą na końcach płatków.

Piękna ... szkoda, że NN... w zeszłym roku chyba też właśnie ta najbardziej mi się u Ciebie podobała.
WilczaGora 11:03, 11 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

A to pierwsze tłoczenie, mieniące się odcienie czerwonego w róz i z pośwatą jaśniejszą na końcach płatków.

ooo tak
to jest to co Wilczki lubią najbardziej
za taką to mogę nawet gdzieś pojechać ...ale gdzie ją nabyć jak nn?
cza się nastawić na tzw. fart ...gdzieś, kiedyś, może...
buziaki z Wilczej
Bogdzia 20:40, 11 paź 2014

Róze mnie wkurzaja ale gdybys wiedziała co za jedne te nn to pewnie bym je kupiła , cudne są.Buziaki.
Konstancja30 20:42, 11 paź 2014

Marzena2007 napisał(a)
Piekne mamy lato tej jesieni
U mnie nie widać w ogole jesieni, dopiero pierwsze buki się wybarwiają
Dasz wiarę, że pozbyłam sie mszycy na bukach? Stosowałam Confidor, dziala systemowo i chyba im listki nie smakowały...

też stosowałam Confidor i też z dobrym skutkiem ...

Ania ta NN jest niesamowita !!! ...
ewsyg 20:57, 11 paź 2014

Cudne zdjęcie

Mala_Mi 21:54, 11 paź 2014

Marzena , Iza - wiem, że mszyce zwalcza sie chemicznie dość skutecznie... i nie tylko Confidor. Ale ja pisałam o bukach dla Pszczółki, która zastanawiała sie czy lepiej buka czy klona posadzić. Buki lubią mszyce. Okres karencji dla pszczół (nie Pszczółki) w przypadku Confidoru to 21 dni!!!!!!!!!!!!! Zamknąć ule na prawie miesiąc???? Podobne działanie ma Mospilan, i jak podają jest selektywny dla pszczół i innych zapylających, byle nie pryskać w okresie pracy bzyczków.

Trawa Carex dolichostachya Gold Fountains, wniosek .. przesadzić na bardziej mokre stanowisko... pod brzozą ma za sucho Nie powala po roku na kolana, a powinna ..

Trawa Carex oshimensis Everest - wniosek jak wyżej.. tylko co w zamian... i gdzie to teraz posadzić... podlewać regularnie... pod brzozą bez szans