Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miejsko & sielsko 08:58, 07 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

siadaj a dla Jolci kocyś w ulubionych kolorowych kolorach

Ewa, piękna własnoręczna robota
Powaliło mnie, nie mogę się napatrzeć
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:56, 07 sie 2014

Do góry
mira napisał(a)
trochę elegancji na koniec
aspiryna z perowskie

...

jedyna nie podziurawiona hosta na wysokości

zachwyca mnie róża z provskią i taka przepiekna, zdrowa hosta
ja nie mam ręki i daru do host, chyba u mnie zbyt duza patelnia; ta tutaj pokazana jest zachwycająca, jej kolorystyka bardzo do mnie trafia: wyrazista, ciemna zieleń i krem na obrzeżach, piekny kształt liści
Ogródek Anity 08:55, 07 sie 2014

Do góry
Bonica

Fairy

Ocalała przed nornicami lilia
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:53, 07 sie 2014

Do góry
safikey napisał(a)
ogród makro:

piękne zdjęcia ogród coraz bardziej nabiera charakteru, widoczki masz super Pozdrawiam
Ogródek Anity 08:47, 07 sie 2014

Do góry
Róża Peace

Charlotte

Novalis

Natasha Richardson
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 08:46, 07 sie 2014

Do góry
Toszka wszystko wiąże się z brakiem czasu, trochę koncepcji, ale w przyszłym roku może o tym pomyślę? wiesz trochę dużo mam tych rabat a pomiędzy wyznaczonymi rabatami rosną bzy i krzewusza i rzeczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby dosadzić kilka roślin, zrobić obrzeża i od żywopłotu z pęcherznic do domu pociągnąc jedną długą rabatę

w przyszłym roku zrobimy to wspólnie - zimą zaplanuję jakies fajne rozwiązanie oczywiście z waszą pomocą

pewnie wyjdzie coś takiego...
ale planowanie dopiero zimą
Toszka jak zwykle niezastapiona

Ogrodowa zachciewajka :) 08:42, 07 sie 2014

Do góry
Asiu, że Ty do mnie mówisz???? Oglądam się za siebie i nikogo nie widzę, więc chyba do mnie
Asiu kochana no może i wiem co chcę, ale nie znam się dokładnie na roślinach i potrzebuję pomocy w dwóch kwestiach. Pierwsza to osłonięcie się od zachodniej strony od sąsiadów, czymś nie za wysokim, zimozielonym najlepiej.
Tuje odpadają, bo urosną za wysokie. A widziałam jak ludzie obcinają dużym tują czubki i wygląda to co najmniej średniawo
A druga sprawa to co mam posadzić chcąc zrobić tło od południowej strony gdzie kiedyś urosną sosny. Sosny mają dopiero około 20 cm. Podobno mają przyrost 50 cm rocznie, czy to prawda?
Jejuuu mam taki mętlik w głowie
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:23, 07 sie 2014

Do góry
Monika, bardzo dziękuję za miłe słowa

ogród to wymagający stwór, codziennie lub przynajmniej co drugi dzień całe popołudnie, coś się upiększa, podcina, przesadza, dosadza, podlewa itd...

ale najfajniejsze są efekty

pozdrawiamy
Ogród u stóp klasztoru 08:14, 07 sie 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Szwędanie weszło mi w krew ....SANOK

hehe dobre napisz coś więcej o tych ogrodnikach
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 08:01, 07 sie 2014

Do góry
Na dzień dobry... Kwiaty z ogródeczka

Ogórecznik lekarski, rudbekia żółta, krwawnica pospolita...

Tytoń ozdobny, kosmosy, kocanki, aksamitki, dziewanna...

Lędzwian szerokolistny

Rudbekia żółta

Smagliczka nadmorska z nemezją

Kocanki

Aksamitki rozpierzchłe..

Malwa

Lawendowy zawrót głowy 07:51, 07 sie 2014

Do góry
Fidek z rana

Ogrodnik Mimo Woli cd 06:59, 07 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wyrzuciłam... mam w innym miejscu i wystarczy.
Juki są piękne, ale nie nadają sie na rabatę... ciężko coś z nimi skomponować. One mogą rosnąć same na rabacie.. wtedy są fajne, a na bylinowej rabacie są tylko utrapieniem.. Ja przynajmniej nie umiałam ich wkomponować.

Jakieś dzisiejsze migawki z ogrodu...

Widzialam ostatnio przy fajnym nowoczesnym domu rząd juk w żwirku. Rewelacyjnie to wygladało ale wkoło było ascetycznie i juki przepięknie wyeksponowane. Masz rację , nie umiałabym ich z niczym połączyć, dlatego nie odważyłam się ich posadzić na przedpłociu
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:55, 07 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Maja odkryła u mnie kilka odmian jeżówek .. o których zapomnialam...
Najbardziej podobały się pomarańczowe... i pomarańczowa rabata, chociaż to nei jej kolory ... decyzja o wyrzuceniu juk była słuszna
Chociaż rabata nieskończona i młoda.. to dostałą swoje 5 minut w TV... i mam pomysła co dołożyć do moich "cycków" z tawułami.. by dopasować je do otoczenia bez wyrzucania... pomarańczowe róże.
Specjalistki różane..co polecacie w tym kolorze???
To się spodobało... ale i tak najbardziej chyba podobałą sie kałuża

jeżówka Secret Pride (chyba )

A tu jest ileś odmian... Lelia, Hot Lava, Harvest Moon, Green Jewel, Supreme Cantalupe (nie kwitnie jeszcze), Maui Sunshine

Tu też znalazła sie jeszcze jedna odmiana.... a ja łażąc po ogrodzie kilka zapomnianych i zrośniętych odnalazłam.. pora je wyciągnąć z zapomnienia.

Ania a moze na tę rabatę trytomy ognisto pomarańczowo-żółte? Mam same żołte - chcesz? Moje trytomy maja prawie 2 m wysokosci.

A z roż polecam żółtą golden celbration, lososiowo różową jubilee celebration lub crown princess margareta, lady Emma hamilton, lady of Shalott. Rosomanes zachwycaja sie również Grace.

Jestem taka madra bo mam swieżutki katalog roż Austina przeczytałam kilka wątków rózanych Z autopsji z czystym sumieniem polecam golden celbration (ciepla żólta).

I pomyśl o takim kolorze jak summer song lub boscobel.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 06:34, 07 sie 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
No i reszta borówki zerwana. W sumie zebrałam 2 takie miski z 12 krzaków 2 letnich. To i tak chyba nieźle.To jest taka miska do miksera więc nawet spora. Mam nowe rosliny i będe sadzić tam gdzie warzywnik tylko muszę przygotować miejsce.

Zaglądając na zdjęcie juz się ciesze na przyszły rok. MAm tylko 9 krzaczków, ale oby cokolwiek było.
Gośka, czy jakieś zabiegi pielęgnacyjne i nawożenia stosowałaś, oprócz wsadzenia do odpowiedniego podłoża?
Mój jesienny ogród 04:36, 07 sie 2014

Do góry
Witajcie.
Moniko, to fakt że cudów nie ma, że Polacy pracują tu od rana do nocy i wielu tu klepie biedę ale do kraju nie wrócą, bo tu państwo ludzi nie okrada tak bezczelnie i po chamsku, jak w Polsce i wie że tu z głodu nie zdechnie a po drugie, już w Polsce nie umiał by żyć. Znam takich co siedzą tu na czarno już 25 lat. Znam też takich co siedzą tu 10 na czarno bez ubezpieczenia, mają ludzie nerwy. Musze też powiedzieć, że żyje się tu dużo łatwiej, kredyty są tanie a na domy to w ogóle jakieś groszowe a jeśli chcesz pracować, to robotę zawsze znajdziesz. Tu się żyje jak u nas za komuny. Ja za komuny żyłem świetnie a teraz nie mam na opłaty. Nie ma tu chamstwa, bandyctwa i złodziejstwa. Wracam z pracy, to rower z całym majdanem przypinam do stojaka i idę sobie i nie martwię się że mi sakwy czy licznik zabiorą. Nie ma zdemolowanych przystanków czy po wywracanych śmietników. Tu za czym by skończył demolować, to by już stały przynajmniej 3 radiowozy, a policja się tu nie ceregieli, już zastrzelili kilka osób, jak tu jestem. W Kanadzie Polaków lubią, nie jest tu łatwo przyjechać a już zostać tym bardziej, więc jeśli już ktoś przyjedzie, to szanuje i nie cwaniakuje jak w Europie, gdzie w siądzie w samochód i wróci do kraju a opinia się ciągnie za wszystkimi. Nie spotkałem się że gdy powiedziałem że jestem z Polski, to ktoś się odwrócił ode mnie czy zrobił kwaśną minę, wręcz odwrotnie. Moniko ja nawet nie patrzyłem w necie na temat Edwarda, trafiłem do niego przypadkowo, ale jak szukasz to wpisz sobie google.ca, prędzej coś znajdziesz. Gdy wpisuje po polsku w G.pl to mało jest wiadomości. Tłumacza mam zawsze otwartego i wszystko sobie tłumaczę i w jedną i drugą stronę. Będę kończył, bo wróciłem po 21 i jestem padnięty, dziś cały dzień szalałem na dworze. Grabiłem po sobocie ,podlewałem i po południu znów kosiłem. Całą przyczepę trawy miałem a sobotnia została w kupkach już nie było czasu zebrać. Jutro jeszcze mam koszenia sporo, pewnie cały dzień się zejdzie.
Marto ciesze się że szczęśliwie wróciłaś i odezwałaś się, tylko szkoda że tak krótko, więcej proszę

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 01:17, 07 sie 2014

Do góry
Luki, ale różową pysznogłówkę chyba z mączniakiem sobie kupiłeś. Lepiej oddaj. Jak ma maczniaka, to będzie już na niego podatna.

Ogród cichy i przytulny 01:10, 07 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
M[/img]
Na ścieżkach i na głównym trawniku woda też stała

ścieżka zaczyna wyglądać jak strumień
Ogród cichy i przytulny 01:07, 07 sie 2014

Do góry
A do kuchni małe co nie co - olej z oliwek do surówek z moimi ziołami
Mam nadzieję, że zioła przełamią zapach oliwy
Ogród cichy i przytulny 00:58, 07 sie 2014

Do góry
Mój mały deszczyk
Trawnik pod wodą - mała sadzawka - dobrze, że mam kaczki

Na ścieżkach i na głównym trawniku woda też stała

Różaneczki napiły się do syta

Na koniec moja magnolia ponowiła kwitnienie
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:49, 07 sie 2014

Do góry
Na dobranoc dla Basi moja gaura z rajskiego

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies