Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 22:56, 13 sie 2014

Do góry
Przyszły dzis do mnie zakupione powojniki : Arabella, Jackmani, Betty Corning, Summer Snow, Rogucki i montana rubens. Połowa posadzona , ciekawe jak bedą rosły bo clematisy u mnie rosna podobnie do róż-byle jak.Za to cała działkę ma zamiar mi zarosnąc rudbekia lśniąca, włazi wszedzie i nie zważa na inne rośliny.

Tu własnie zajmuje nowe stanowisko .

Zakochana w ogrodach 22:51, 13 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Aniu, bardzo, bardzo dziękuję. Doszły w doskonały stanie. A może chciałabyś coś ode mnie?

Nooo... i poczytać jest co

Widzisz, ja to straszna maruda jestem. Żurawki mi się podobały. Kupiłam sobie takie, to zaczęłam marudzić i pojechały do Ciebie.
Ja to chętnie bym się zaopiekowała trawkami co lubią słońce. Kupiłam sobie turzyce Ice Dane i głupia nie doczytałam, że ona do cienia. I teraz marnieją.
Ostatnio też robię podchody do przetaczników.
Ale wiesz, te żurawki to zupełnie bezinteresownie były
Mam nadzieje, że na przyszły rok będą już ładnymi kępkami.
Do raju daleko - u Ewy 22:48, 13 sie 2014

Do góry
Dziś kupiłam śliczną hortensję w OBI. Niestety bez nazwy. Podejrzewam, że to może być Fantazia. I jak tu znać nazwy roślin???

Oprócz niej kupiłam też żurawki (też bez nazwy)

(
Dwa światy 22:47, 13 sie 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Haniu pięknie i elegancko w Twoim ogrodzie o każdej porze roku. Również pozdrawiam.

Rysiu dziękuję za odwiedzinki,nie omieszkam wpaść do Ciebie

hortensje już się przebarwiają,niektóre kwiaty podpaliło słońce

Dwa ogrody 22:45, 13 sie 2014

Do góry
Karolino, dzięki w szkółce byłam, kupiłam buki i cisy. Jeżówek nie widziałam. Za to były varelle, ale cena poza moimi możliwościami. Klona nie wybrałam za niskie, ten mój jest szczepiony na wys. 2.10.
Białą lawendę wyrzucam, bo słabo przezimowała i nie odbiła po cięciu i przesadzeniu.
Bogdziu, dziękuję za pamięć
Mirella w detalach może i ładnie, a ogólnie to jeszcze... łapię się na tym, że po całym dniu w nowym ogrodzie wracam do starego i tu łapię oddech, zapach drzew, lasu, tego długo nie będzie w nowym... jeszcze wygwizdów jest...
yolka vanilki szybko w tym roku nabrały purpury, limki lada moment zaczną się przebarwiać. Róże powtarzają... jeszcze kilka z listy zakupów różanych jesienią i więcej ich nie upchnę

Ogród do odświeżenia 22:44, 13 sie 2014

Do góry

gierczusia napisał(a)
W nawiązaniu do dyskusji o rabacie różowo-bordowej

Róza z Chelsea ...

I tu w towarzystwie heucherelii tapestry

Może akurat Ci w oko wpadnie .. Moja nie miała takich ślicznych czerwonawych przyrostów.....

No do żółtego ni hu, hu...nie pasuje....ale wygląda pięknie, wyguglałam...tam na jednej się nie skończy...tylko muszę odpowiednio dobrać kolory, bo blady róż, blademu różowi nie zawsze pasuje
Kondziowy ogrod cz II 22:42, 13 sie 2014

Do góry
Pokaze przed i po

Lewa strona przed

I po

I z drugiej strony ta sama rabata

Co się stało kwiatom ... 22:41, 13 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Witaj Mirella!
Twój powrót wiąże się z ciekawymi zdjęciami - ująciami
Dziękuję za fotki z Alp - urlop wspaniały
Dobrze, że już wróciłaś Ale widzę, że ogród trzymał fason tak aby jego właścicielka tuż po urlopie nie musiała się zbytnio napracować (no ta trawka trochę urosła ale reszta jak zwykle wspaniała)
Pozdrawiam ciepło

Asia , dziękuję, ogród sobie radzi bez mojej opieki,tylko dywaniki koszę i mam luzik trochę tęsknię do tej pracy w ogrodzie bo bardzo ją lubię, z Miskantem to żaden kłopot,ścinam w lutym, a w tym czasie tęsknię do prac ogrodniczych i jest to dla mnie ogromna przyjemność kiedy sekator jest w zasięgu wzroku.
Widoczek dla Ciebie.

Ogród prawie romantyczny 22:39, 13 sie 2014

Do góry
Naparstnica

Tytoń ozdobny
Ogród do odświeżenia 22:38, 13 sie 2014

Do góry
W nawiązaniu do dyskusji o rabacie różowo-bordowej

Róza z Chelsea ...

I tu w towarzystwie heucherelii tapestry

Może akurat Ci w oko wpadnie .. Moja nie miała takich ślicznych czerwonawych przyrostów.....

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:37, 13 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Przychodze z informacjami o liliowcach. W tym roku Pan Emil nie usostępnił pola z i ogrodu z liliowcami do zwiedzania z braku czasu nad czym ubolewam, ale może uda się w przyszłym roku Na maila wysłałem za to ciekawszą rzecz.. radze się śpieszyć bo chętnych mnóstwo

Łukasz dziękuję, jestem trochę poza wszelkimi radościami, bo mi kręgosłup siadł, na urlopie...to tak poza nawiasem mówiąc, ale liliowcowego pana nie opuszczę

Mój jeden z ostatnich kwiatów
Ogród prawie romantyczny 22:37, 13 sie 2014

Do góry
Długo mnie nie było
Po powrocie, jak to zwykle bywa, mnóstwo spraw do załatwienia na wczoraj, dom, który prosi się o generalne porządki i ogród przypominający nieco zarośnięty busz, słowem wiele pracy Ogarniam powoli całość, ale nie jest to łatwemam wrażenie, że z każdą chwilą pracy przybywa
W ogrodzie zrobiło się kolorowo, nie mam zdjęć z dzisiaj, ale pokażę sprzed 10 dni za wiele się nie zmieniło (nie dotyczy chwastów)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Moja działka. 22:33, 13 sie 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu patrz gdzie rośnie tykwa

Świetne zdjecie. Pomidorki też piękne. Pozdrawiam.
Kondziowy ogrod cz II 22:32, 13 sie 2014
Do góry
Kondzio napisał(a)

Jestem pod ogromnym wrażeniem w jaki sposób masz zaaranżowane rabaty,coś niesamowitego
Bardzo podobają mi się te zwiewne trawy na brzegu rabaty.Czy to może turzyce 'The Beatles'?
A w jaki sposób dbasz o trawnik? Jest śliczny
Dobrej nocy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:31, 13 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś ja też miałam być twarda Wytrzymałam trzy dniBuziolki

Jak tutaj wytrzymać....patrzę na kwiaty i myślę sobie jak długo wytrzymam

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 22:31, 13 sie 2014

Do góry
I dalej wdłuż skarpy tarasowej...

do... sedna
czyli zamknięcie ogródka i schowanie za kratami suszarni ... po drodze wspomniany wcześniej bajzlownik dziecięcy.
Ogród z widokiem na jezioro 22:31, 13 sie 2014

Do góry
yolka napisał(a)
trawy od Joasi

Jak się to cudo (trawka) nazywa, ale mi się podobaja.Pozdrawiam.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:24, 13 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)
Aniu, bardzo. Coż on ma za kolor! Czy on naprawdę jest aż tak czarny? Czy to światło?

jest taki a jak jest w świetle to wygląda jaśniejzdjęcia z rajskiego bo tu dopiero zaczyna kwitnienie
o różnych porach robione zdjęcia
Moja bajka 22:21, 13 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

jesień po cichutku wkrada się do ogrodu. Ale za to z jakim wdziękiem

Ta szałwia omszona jest niesamowita. Kupiłam ją początkiem maja, a ona wciąż kwitnie . Genialna jest

Piękna jesień Kasiu u Ciebie

Pozdrawiam
Kondziowy ogrod cz II 22:17, 13 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

Kondziu, pozwoliłam sobie powtórzyć zdjęcia, które mi się szczeólnie podobają, ale wybór nie był łatwy.
Masz pięknie - z jednej strony się zachwycam, a z drugiej popadam w smutek i chandra mnie łapie... Nigdy niczego takiego nie uda mi sie stworzyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies