Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 22:56, 08 paź 2014

Bogdzia napisał(a)

Byłam , widziałam , dziękuję. A gdzie te kostki chcesz posadzic?????

U Ciebie wypatrzyłam kostki bukszpanowe Na foto....
Ja już nic nie che sadzić, bo nie mam miejsca i na to co mam..
agniecha973 22:59, 08 paź 2014

Krople na pajęczynie jak piękna kolia dla damy
Mariusz 07:19, 09 paź 2014

Cudowne ptaki te rudziki, pamiętam kilka zim, że został i zimował w szklarni razem ze strzyżykiem, który wlatywał do niej ukradkiem. Ten z kolei okupuje rejony bagnistego stawu, tam zimą żeruje, buszuje w posuszu po pałce. Porusza się dosłownie przy nogach, jak mała kulka.
Pozdrawiam
Bogdzia 09:03, 09 paź 2014

Mariusz napisał(a)
Cudowne ptaki te rudziki, pamiętam kilka zim, że został i zimował w szklarni razem ze strzyżykiem, który wlatywał do niej ukradkiem. Ten z kolei okupuje rejony bagnistego stawu, tam zimą żeruje, buszuje w posuszu po pałce. Porusza się dosłownie przy nogach, jak mała kulka.
Pozdrawiam

U mnie rudziki nie zimują ale bardzo późno odlatują , jak juz ich nie ma tzn że zima na dobre się zaczyna. A strzyżyki fajne ale u mnie ich mało, czasem widzę ale niezbyt często. Miłego dnia.
Bogdzia 09:04, 09 paź 2014

agniecha973 napisał(a)
Krople na pajęczynie jak piękna kolia dla damy

Pięknie faktycznie wyglądaja ale dobre zdjecie zrobic nie jest łatwo szczególnie cyfrówka . Pozdrówka.
Bogdzia 09:06, 09 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

U Ciebie wypatrzyłam kostki bukszpanowe Na foto....
Ja już nic nie che sadzić, bo nie mam miejsca i na to co mam..

To nie kostki choc tak wyglądaja , to ma byc żywopłocik ale na razie nie daje się wyrównac dobrze , niektóre muszą przytyc.U mnie jedynie krokusy moge jeszcze dosadzic ( M poszerzył grzadke w lesie) , na nic wiecej miejsca nie znajde.
Bogdzia 09:08, 09 paź 2014

EPODLAS napisał(a)
Sójki często widzę w niedalekim lesie jak chodzimy na kije. Rudzik bardzo ładny, ale chyba go jeszcze nie widziałam, jak spotkam takiego ptaszka, to już będę wiedziała jak się nazywa. Pozdrawiam.

Rudziki lubią lekko zacienione miejsca, trochę krzaków choc najłatwiej je zobaczyc wczesna wiosna i jesienia , latem bardziej sie ukrywaja. Pozdrówka Bozenko.
anabuko1 09:09, 09 paź 2014

Rosa na pajęczynie wygląda bardzo efektownie.
Fajne zdjęcia rudzika i sójki.Sójkę wczoraj widziałam u mnie, często ja widzę i też różne ptaszki.Niedawno widziałam, nastroszonego dudka.
A z tarasu bokiem mam widok na gniazdo bocianów.Teraz jest puste oczywiści, ale jak one są, klekoczą,jak dbają o małe to jest wspaniały widok.
Bogdzia 09:10, 09 paź 2014

monteverde napisał(a)

sójka juz rządziła w moim ogrodzie ale rudzika nie widzę, może te kocury coś mu zrobiły? Twój ślicznylubię rudziki są takie ciekawskie pozdrawiam Bogdziu

Rudzik porusza sie w niskich strefach a to dla polujących kotów jest dogodne, kto wie czy go nie upolowały. Te koty to też moje wielkie utrapienie.
Bogdzia 09:14, 09 paź 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Rudziki są takie sympatyczne, u mnie też ich pełno. Sójka na Inwersie wygląda przepięknie. Pokaż swoją jesień Bogdziu, czekamy, masz co pokazywać, bo każdego roku jest inaczej. Pozdrówka

Jesień na razie wolno przychodzi. Pokaze takie porównanie , zdjecia z wczoraj i dokładnie z tego samego dnia w tamtym roku, różnica wielka.

To klon palmowy rosnacy nad jeziorkiem . Wczoraj wygladał tak

a dokładnie rok temu tak