Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem

Sonka 19:02, 08 paź 2014

To Vanille Fraise.
Malgosik 08:12, 09 paź 2014

Sonka napisał(a)
To Vanille Fraise.

no właśnie, takie różowe jak one
Janina 08:55, 09 paź 2014

Muszę powiedzieć że masz bardzo ładne rośliny. Troszkę poprzesadzałaś i dosadziłaś i teraz jest świetnie, rośliny sie rozrosły i stworzyły fajny klimat w ogrodzie. Piękne zestawienia kolorystyczne i gatunkowe widzę na wyżej zamieszczonych zdjęciach.
Pozdrawiam.
Viola 09:14, 09 paź 2014

nie daję się jesieni

To moje ulubione inspiracje w Twoim ogrodzie - będę zapisywać roślinki i kopiować na wiosnę. Cudownie A te różyczki Krysiu to LOUIS ? Pozdrawiam
Sonka 07:37, 10 paź 2014

Violu Janinko dziękuję za wizyty. Ta różyczka to The Fairy róża okrywowa,niska, ma malutkie kwiatuszki, ale jest niezniszczalna, liście też ma piękne. Louis teraz już nie kwitnie - to róża parkowa, krzaczasta, kwiaty ma spore, obłędnie pachnie, śliczna.

Słuchajcie te moje powyższe niebieskie kolorki- tojad mocny i kłosowiec , warto je mieć, wysokie ok 1,20 cm, no zawsze gdzieś z tyłu się zmieszczą.
adom1206 13:08, 19 paź 2014

Pytałaś w innym wątku o trawy. Zajrzyj w mój wątek i zobacz rabatkę jaką założyłam z pomocą Mariusza. Zwróć uwagę co się dzieje wiosną.Jutro wrzucę zdjęcia z dzisiaj.
gardney 14:02, 21 paź 2014

Witaj Sonko! Troszkę przejrzałam twój wątek widać tu wielka miłość do roślin zazdroszcze Ci tarasu to będzie chyba moje niespełnione ogrodowe marzenie, bo u mnie wychodzilby na północ... Pięknie masz i te twoje hortensje... Ach kiedy moje tak urosną... Rozmarzzylam się. Wpadaj do mnie poradIc coś jak będę wklejać pomysły nasadzen zapraszam. Zapraszam również i bez powodu jeśli coś Cię zainteresuje w moim dobytku roslinnympisz, służę a do OOL wpadnij na kawę kiedys buziaki
FrancoPolo 20:43, 21 paź 2014

Witam. dwa lata i już taki ogród?. Piękny i widać ciągle rozwijający się. Najważniejsze że tworzysz go sama potpatrując innych. Nikt tego za Ciebie nie zrobi. Nie ma większej satysfakcji jak mieć poczucie że "zrobiłam sama". Dużo inspiracji twórczych i ciekawych roślin tego życzę. Powodzenia.
gardney 22:29, 27 paź 2014

Sonko kochana! Dziękuję za propozycje, możliwe że wpadnę do Ciebie ponieważ będę niebawem pracować w Opolu. Może na wiosnę po kalifornijki przybędę bo nie wiem czy mi przezimują Pozdrawiam serdecznie !
Sonka 06:56, 28 paź 2014

Dziękuję za wizyty, swój ogród tworzę małymi kroczkami, kupuję rośliny małe, bo tanie, wcześniej kupowałam niemal wyłącznie internetowo, bo nie miałam jak, kiedy jeździć po szkółkach, ze względu na to, że opiekowałam się chorą mamą i ostatnie kilka lat to była praca i dom, wyłącznie.
Rośliny trochę podrosły ale z utęsknieniem czekam na wielkie drzewa. Aktualnie jestem w trakcie uzyskiwania zgody na ścięcie modrzewia i w to miejsce chciałabym posadzić kilka brzóz, czy ją otrzymam? zobaczymy.
W ogrodzie wszystko robię sama, tyle, że mąż kosi trawę.
Ogród cieszy mnie i to bardzo, chciałabym móc wydawać więcej pieniędzy na ogród ale niestety, muszę się ograniczać.