Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W kamiennym kręgu od początku

W kamiennym kręgu od początku

GorAna 22:10, 07 paź 2014

Iwa napisał(a)
Aniu, dziękuję za specjalny "kawałek domu" w pięknej, jesiennej scenerii,
to kolejny miły upominek od Ciebie, z niezliczonych...
Zauważyłam, że rośnie u Ciebie Fotinia (a może się pomyliłam?).
To drzewo posadziłam jako pierwsze, własnoręcznie, w pierwszym ogrodzie - ma delikatnej zieleni liście wiosną i piękny kolor, gdy przebarwiają się jesienią, i cudnie filtrują świtło słoneczne latem. Moja odmiana jest bezkolcowa,to drzewo do dużych ogrodów.
Dobrego dnia!

Iwonko, to glediczja Sunburst..piękna wiosną i jesienią....nistety ma kolce i kruche więzadła....łatwo się odłamują dosyć spore przyrosty....myślałam, że będzie silniejsza....ale jest dobrym akcentem przy czrwonym buku

AgnieszkaW 08:02, 08 paź 2014

Aniu, byłam (wirtualnioe) w Kamiennym, pooglądałam piekną jesień i buziaki zostawiam
kitek81 14:07, 08 paź 2014

glediczje Sunburst brałam pod uwagę u siebie w ogrodzie koło piaskownicy, jako fajne żółte drzewko, a potem doczytałam, że jest kolczasta więc odpada! a jakie inne żółte drzewko można dać jako zamiennik?
pozdrawiam
GorAna 14:19, 08 paź 2014

Kasiu, może jakiś klon o kólistej koronie np Golden Globe, żeby był ładny cień....katalpa też ładna jest....ale nie żółta
kitek81 22:46, 08 paź 2014

też myślałam o tym klonie, ale bardziej chyba podoba mi się klon brilliantissimum, też może być ciekawy katalpę albo robinię chcę dać na drugi koniec tej rabaty
cieszę się, bo kolejna osoba potwierdza to co mam w planach, czyli może coś ze mnie będzie i z moim ogrodem
Marta7 07:20, 09 paź 2014

GorAna napisał(a)

Matruś, lubię siedzieć na kamieniu pod brzozą i opierać się plecami o jej pień....nie zważam nawet na chodzęce po nim mrówki....a jak jeszcze ciurka woda z dzbana to można się zadumać
broza dla Ciebie

Aniu ślicznota zdjęcie- od samego patrzenia na brzózkę przestaje głowa boleć.
A brzózka plus ciurkadeło to moje marzenie
A Tobie życzę żeby Twoje dumanie w tak pieknym otoczeniu było zawsze optymistyczne:
Pozdrawiam serdecznie
GorAna 10:00, 09 paź 2014

kitek81 napisał(a)
też myślałam o tym klonie, ale bardziej chyba podoba mi się klon brilliantissimum, też może być ciekawy katalpę albo robinię chcę dać na drugi koniec tej rabaty
cieszę się, bo kolejna osoba potwierdza to co mam w planach, czyli może coś ze mnie będzie i z moim ogrodem

Kasiu, Robinia też ma kolce....Brilliantisismum ładny....widzałam w katalogu...niestety nie na żywo
Pozdrawiam....ogród nabierze piękna już w przyszłym roku....odwdzięczy Ci się za starania....będzie rosł razem z dziećmi.....dzieci wyfruną a on zostanie....będzie Ci wierny
GorAna 10:02, 09 paź 2014

Zostawiam trzmielinę i idę sadzić tulipanki
Miłego dnia....wpadnę wieczorkiem, by odpowiedzieć na resztę wpisów

ANIA 15:03, 09 paź 2014

Przepięknie wybarwiona jesien u Ciebie. Ale wiadomo - w pięknie zaprojektowanym i zadbanym ogrodzie każda pora roku wspaniale się prezentuje. Zdjęcie trzmieliny na tle krzaczka w czerwieni bardzo mi się podoba.
Oby ta polska złota jesień trwała jak najdłużej.
jola54 16:57, 09 paź 2014

Jaka piękna kompozycja kolorów! Pozdrawiam Aniu!