Początkowo przy studni zrobiłam ten dziubek, ale zweryfikowałam jej położenie i przysunęłam bliżej płotu i pomniejszyłam. Ten dziubas wyszedł mi wtedy wielki. Przed studnią dałabym maliny.
Basiu jak nie rysuję tego co Ty narysowałaś, to nie znaczy że to ignoruję, tylko upieram się przy swoim lub nie jestem przekonana do konkretnej zmiany i myślę. Na 5 stronie przedstawiłam moją pierwsza koncepcję właśnie linii rabat i lokalizacji drzew i jest zmiana. Wydaje mi się że na korzyść. Wyglądało to tak:
Takie u mnie poplątanie, ale chyba jaka natura taki ogród
dzięki
u nas już sucho, tak około 25-27, więc idealnie...robota się posuwa, tylko ja mam lenia do prac ogrodowych, no niebywałe
Aniu dzięki
dziś chyba nie dam radę dłużej na forum, jutro sobie u was ja pospaceruję, Ula z urlopu już wróciła, luknęłam na jej cudne roślinki, na twoje fotki, wodę pokazałaś, ale pisac będę jutro...u Ani Maja była, wszędzie tyle nowości
i moja aktualna miłość,,,,albizja...w duecie z budlejami białymi
Sebciu, do małych ogrodów ona zbędna, ale u mnie w cieniste miejsca, gdzie chcę ograniczyć chwasty idealna i naprawdę ją lubię
ja też ale stwierdzam, ze nie jest tak prosta w obsłudze, jak te duże rozplenice
tiu mi jeżówki wyłożyły się w rozplenicach, niech leżą, jak im dobrze
zobacz na bukszpan, chory...już mam też topsin, może dziś się uda oprysk zrobić, bo mi inne zaraża, albo sama zaraziłam, nie odkaziłam narzędzie
Jest już nieco nieaktualna, ale od drogi zaplanowałam żywopłot. I tak się miał zawijać by zasłonić prąd i śmietnik, więc może się zawinąć wokół placyka.
Chcę żeby placyk był w oddali, bo mam duży taras i miejsce na jedzenie blisko jest. A to byłoby drugie, by posiedzieć przy ognisku No i można wtedy przespacerować się przez cały ogród, ukryć się tam w zakątku.
Może później cięłaś, ja tak je stale ciachałam, jeszcze górą wyrównam, żeby nadać kształt, jakoś z tymi złotymi idzie mi lepiej; planuję kupić 3 wsadzić do jednej dziury i wyciąć w kulkę, może się uda...w pobliżu mam cisowy stożek i 3 różnej wielkości kulki bukszpanowe
na twoim miejscu posadziłabym białą ketmię i białą piwonię z czerwonymi lub różowymi plamkami, bo ta ketmia też ma w środku takie bordowe oczko, rośliny bezproblemowe, ja jestem na etapie takiej selekcji
moja ulubiona żurawka Electra chyba
ściskam, muszę iść do ciebie i szukać miejsca