Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:23, 09 sie 2014

Do góry
Dla Karoliny - Popcarol mój "naprawiony" trawnik, fotka nieostra ale jakośc trawnika widac
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:22, 09 sie 2014

Do góry
A to dla Zielonej Marty moje liriope variegata, mam 2 sztuki,sadzone w ubiegłym sezonie, jeszcze nie zakwitło w tym roku ale ma sie doskonale, mimo ze nie ma za duzo słonca i jest niewłasciwie posadzone bo zdominowały je sasiednie rosliny :

Ogród cichy i przytulny 00:14, 09 sie 2014

Do góry
Póżniej i ja się dosiadłam Ławka cała a na dowód, że siedziałam - zdjęcia z niej zrobione
To co mozna zobaczyć siedząc an niej Tylko ta późna pora trochę przeszkodziła

Lampa poszła w ruch - z minuty na minutę robiło się ciemno

Później przestawiliśmy ławeczkę w inne miejsce - ławka migrująca

I znowu dosiadłam się
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:14, 09 sie 2014

Do góry
Tak na szybko Ci narysowałam to o czym pisałam, możesz kwiatami w oknach zmieniać wygląd elewacji - np jak dasz kompozycję kwiatów o kolorystyce kwiatów w rabacie a nie tylko jedną roślinę w skrzynce będzie wyglądać bardziej swojsko ale nadal elegancko z tą rabatą.

A z tujami postępowałabym ostrożnie, jak zaczną się robić wielgaśne wykopałabym je zaraz (albo koparka) a już teraz zaczęłabym chodowa gdzieś w ogrodzie dwa ładne stośki oczywiście z cisa albo bukszpana hihi najlepiej z cisa
Cis - Taxus 00:09, 09 sie 2014

Do góry
Mam problem bardzo proszę o pomoc. Wczoraj usunęłam jednego cisa (z zakupionych 23). Podsumuję informacje:
- kupiony w kwietniu;
- kopany z gruntu;
- dostał dobrej ziemi (nie kwaśnej)
- podlewany regularnie;
- zasilany Florovitem (dolistnie i doglebowo);
- wiosną miał dużo fajnych przyrostów na całej wysokości;
- w zeszłym roku miał misecznika, w tym raczej nie (obserwowałam codziennie, nie zauważyłam);
- w tym roku miał zaawansowanego sadzaka (igiełki pokryte czarnym nalotem)
- dwa razy pryskany Topsinem na sadzaka i na wszelki wypadek Mospilanem przeciw misecznikowi(na początku lipca)
- cały zbrązowiał ok. 3 tyg temu dość gwałtownie (wydaje mi się, że zbiegło się to z opryskiem Mospilanem - przypadek?)
- po wykopaniu zauważyłam, że korzenie w ogóle nic nie rosły, nie było białych korzonków, a stare się kruszyły;
- z miejscu rośnięcia cisa wykopałam tyle ziemi, ile się dało i wyrzuciłam poza ogród;
- zauważyłam turkucie w tym miejscu na rabacie;
- inne cisy wyglądają OK, ale martwię się, że za jakiś czas jeszcze inny wypadnie.
Czy coś powinnam teraz zrobić, żeby nie było "powtórki z rozrywki"?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 00:08, 09 sie 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Mam kolejne rysunki po korektach zrezygnowałam z tawułek na rzecz hortensji bo będzie dłużej efektowna. Więc pozwólcie że jeszcze pomeczę moją rabata, może tym razem uda się coś wybrać. Pomóżcie

Wersja 7 bukszpan/trzmielina, Horensje bobo, żurawki, tuja na pniu

Stawiam na tą wersję, tylko bez kulki po lewej i obwódka z żurawek dojeżdża do kulek bukszpanowych, czyli krótsza

trochę się te hortensje mogą później wylewać z tej rabaty, bo jest wąska, a one rozrastają i z czasem może zabraknąć miejsca dla żurawek
Ogród cioci czyli ciociogród :) 00:06, 09 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj odwiedziłam mojego najbliższego sąsiada ogrodowiskowegoŁukasz z Ogrodu na wsi mieszka tylko 4 kilometry od mojego domu
Spotkałam fantastyczną rodzinkę, miłą, gościnną i uśmiechniętą Ogród piękny, zadbany, pełen urokliwych miejscA widok bossski
Zobaczcie sami

Chyba się zaczerwienie Gosiu bosko było. Do następnego i dziękuje za super słowa. Ide spać bo o 5 do pracy trzeba wstać. Super fotki na pamiątkę. Dziękuje
Ogród cichy i przytulny 00:06, 09 sie 2014

Do góry
I gdzie moje postanowienie 24.oo a ja dopiero zasiadłam do kompa.

Ale mam a właściwie Jaruś ma swój prezent
Późno wrócił z pracy, późno obiad i automatycznie późno została składana
Juz jest wygląda bardzo dobrze i jest bardzo ale to bardzo wytrzymała
A wygląda tak

Jaruś na ławeczce

Olu jeszcze raz dziękuję za namiary
Dwa ogrody 00:04, 09 sie 2014

Do góry
Pastelle

Jasmina

Pirouette

Mrs John Laing

mam nadzieję, że nie pomyliłam nazw i fotek
Ogród Loczka 00:02, 09 sie 2014

Do góry
Łukasz super to wygląda Nastrój stworzony cudny
Dzięki wielkie za cudowne popołudnie, jesteście wspaniałą rodzinką
Mili, gościnni, otwarci Wspaniale się gadałoOgród zadbany i piękny nie mówiąc o domu Na pamiątkę

Pięknie dziękuję Gosiu. Pa
Ogrodowa symfonia 00:02, 09 sie 2014

Do góry
Dzisiejsza Polar Bear

Malinkowo - zdobyczne od sąsiada

Moje Polesie o bardzo duzych owocach. W zeszłym roku sadzone.

Koneser zapachu Powąchać tak, ale zjeść niekoniecznie

Dwa ogrody 23:39, 08 sie 2014

Do góry
Aniu, chodzi Ci o strony świata? Rosną pod południe, żurawki niestety coś mi podejrzanie wypadają co jakiś czas i chociaż nie dojrzałam opuchlaków, to nie mogę zidentyfikować, co im dolega. Na wszelki wypadek nastawiłam już wrotycz.
Aganiu, moje hortki młode, pierwsze limki sadziłam wiosną 2013
świeżo przesadzane trawki

taki biały maluszek zagościł w trawie , zaprosiłam go do ogrodu, skoro już rósł przed furtką

nowe róże
Laguna

Pomponelle

Kosolkowa Pasja 23:34, 08 sie 2014

Do góry
I kolejna.... O rajuśku
http://www.taylorsclematis.co.uk/clematis-princess-diana.html
Kosolkowa Pasja 23:29, 08 sie 2014

Do góry
Tak popędzam "wycinacza"

Miłość od pierwszego wejrzenia:
http://pracowniaogrodnicza.pl/powojnik-(clematis)-rooguchi.html
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:24, 08 sie 2014

Do góry
I jeszcze fajne ciurkadełko i bonzai

i jaki trawniczek wymuskany
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:22, 08 sie 2014

Do góry
I jeszcze fajne ciurkadełko i bonzai
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:20, 08 sie 2014

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:18, 08 sie 2014

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:16, 08 sie 2014

Do góry
Dzięki serdecznie za odpowiedź popcarol. Tak mi się też wydaje jak napisałaś brak koloru, monotonia. Chciałam to uzupełnić kwiatami w lecie ponieważ i tak liściaste zrzucą na zimę liscie i dalej będzie monotonia, to ciekawie może być tylko w lato - więc wymyśliłam że będę poprostu dostawiać kwiaty.
Jeśli chodzi o odgradzanie się - od drogi nie chcemy bo mamy biuro mojego szwagra na terenie posesji i chcemy żeby od drogi teren wyglądał na przyjazny, otwarty dla klienta. A z lewej strony nie mamy sąsiadów tylko pole sąsiedzi są trzy działki dalej, nie ma od kogo się odgradzać. Jedyne gdzie z drogi można do nas "luknąć" to właśnie przez tą siatkę. A chciałam żeby właśnie rabata przyciągała wzrok z ulicy. Miejsce do naszego odpoczynku gdzie przebywamy jest z tyłu domu (poszerzyliśmy działkę) ta rabata pełni typowo rolę przedogródka.
Zaglądam na ogrodowisko bardzo często i zachwyciły mnie te regularne stożki i kulki, nie chcę zrobić na tej rabacie bałaganu dlatego tak się trzymam tych form chociaż przyznam że główną przyczyną jest brak pomysłu.
Dom mamy raczej w stylu nowoczesnym i chcę żeby rabata oddawala ten klimat. nie mam innego zdjęcia o tej porze ale chciałam to zobrazować.
Masz/macie może jakieś pomysły bo u mnie w głowie huczą tylko kulki stożki bukszpan i cis
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:16, 08 sie 2014

Do góry
Dzisiaj odwiedziłam mojego najbliższego sąsiada ogrodowiskowegoŁukasz z Ogrodu na wsi mieszka tylko 4 kilometry od mojego domu
Spotkałam fantastyczną rodzinkę, miłą, gościnną i uśmiechniętą Ogród piękny, zadbany, pełen urokliwych miejscA widok bossski
Zobaczcie sami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies