Asiu wspaniały masz charakter, z taką pokorą a zarazem poczuciem humoru przyjęłaś tę sytuację.
Cudownie jest pospacerować po twoim ogrodzie i naładować baterie.
Pozdrawiam
Weroniko, u ciebie bardzo bujnie, masz bajkowy ogród u mnie różnie jest, ale jakoś dają radę
będę robić nasadzenia z tyłu domu, zmieniłam koncepcję, będą 3 róże pnące, cisy, hortensje i trawytak, wydaje mi się, że wisteria, ta sama
moja już tak daleko po drucie poszła, 2 razy już cięliśmy
i od ciebie marcinki już zaczynają
a jasnota tak wygląda, sprawdza się w cienistych zakątkach, tam jest najładniejsza, bo jak słońce, to ciut przypala, w zupełnym cieniu u mnie jest piękna i mam mniej plewienia
weźmiesz, jak wpadniecie....tu w towarzystwie hakone
Małgosiu, to pewnie rozplenica rubrum; mnie Vertigo też kwitło, ale nie pomyślałam, o zbieraniu nasion
w razie co, co rok zakupy
za to ta, ma kolejne pąki, kwitnie i cudnie pachnie, w pierwszym kwitnieniu był jeden pąk....nazwę gdzieś mam
Bo już popracowałam nad nimi, a to co się nie udało, na razie nie pokazuję
O rany, czyli z kłosków zbierać nasiona i w lutym siać, zobaczę, może i ja się pobawię
wykopywać też nie będę, Vertigo 2 razy podmarzłą, ale jednak od korzeni wypuściła nowe, więc pobawię się z nią doświadczalnie
Nostalgia
Witaj Agam. Podoba mi się rabatka na tym zdjęciu.
Czy na obwódce masz trzmielinę?
Możesz pokazać tę rabatę z innej perspektywy?A na tarasie jest donica? Co w niej rośnie?
Podoba mi się twój ogródek. I zieloną trawkę masz, oh, ah, ...
Te dalie mają piękny kolor, takie sobie sprawię w następnym roku zamiast jednej hosty ...przechowałaś karpę czy kupiłaś w tym roku?....niezawodne te dalie jednak, tylko ciut kłopotliwe jak dla mnie...za leniwa jestem na nie....
...miłego popołudnia....duchota nadal doskwiera...to kiedy do Pszczyny na weekend jedziecie? Jutro czy już dzisiaj?
...i jeszcze coś co nie daj mi spokoju...o tej porze roku szczególnie...
...brzoskwiniowe drzewo które z roku na rok rodzi coraz więcej i smaczniej, nie ma go w projekcie ale rodzina upiera się żeby zostało...decyzję musimy podjąc do dwóch tygodni...takie daje teraz słodkie owoce...