Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 19:10, 14 paź 2014

No, ja nie wiem, kto to słońce po drodze przechwytuje???
Ewa777 19:15, 14 paź 2014

Długo z mężem myśleliśmy nad oświetleniem ogrodu. Do tej pory szukaliśmy jakiegoś rozwiązania z lampami elektrycznymi. Dopiero gdy dotarłam na Ogrodowisko zachwyciły mnie lampiony. I znalazłam taki oto lampion, który mnie zachwycił. Kupiłam 6 i zastanawiam się, czy nie za mało.

Teraz muszę zamówić wieszaki i rozstawić na ogrodzie. Ciekawa jestem efektu.
Viola 19:23, 14 paź 2014

Przepiękny lampion, nigdy takiego nie widziałam a jaki kolor
Ewa777 20:14, 14 paź 2014

Tu wyszedł różowo, ale jest ciemno czerwony
Malgosik 21:35, 14 paź 2014

Ewa współczuję opuchlaków.
Gnojówkę z wrotyczu leje się w korzenie bez rozcieńczania, a na liście pryska się rozcieńczoną, wtedy i dorosłe pozdychają.
Podobno na dorosłe osobniki działają też opryski przeciw szkodnikom.

Powodzenia

Mi też ślimaczki zjadają kwitnące prymulki.
I jeszcze owoce poziomek. Muszę je pozbierać.
Ewa777 22:16, 14 paź 2014

Dziś kupiłam w ogrodniczym cebulki lilii double Magic Star. Na zdjęciu wygląda obłędnie. Ciekawe jak wyrosną? I widziałam piękne Skimmie. Nie kupiłam, ale cały wieczór o nich myślę

GosiaJoanna 22:32, 14 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Dziś kupiłam w ogrodniczym cebulki lilii double Magic Star. Na zdjęciu wygląda obłędnie. Ciekawe jak wyrosną? I widziałam piękne Skimmie. Nie kupiłam, ale cały wieczór o nich myślę

Lampion super, skimmia piekna jest ale ma trujące owoce, póki Mlody nie podrosnie to sobie ją daruję
Ewa777 08:38, 15 paź 2014

Muszę o tej Skimmii jeszcze poczytać. Trująca jest cała, nie tylko owoce. Ale jeszcze nie wiem jakie warunki uprawy potrzebuje i... gdzie znaleźć jej miejsce w ogrodzie Miejsca mam jeszcze dużo, ale w jakim towarzystwie ją posadzić (w tym znaczeniu). Jeżeli ktoś ma pomysł, to doradźcie
bql3 09:00, 15 paź 2014

Ewa777 napisał(a)
Długo z mężem myśleliśmy nad oświetleniem ogrodu. Do tej pory szukaliśmy jakiegoś rozwiązania z lampami elektrycznymi. Dopiero gdy dotarłam na Ogrodowisko zachwyciły mnie lampiony. I znalazłam taki oto lampion, który mnie zachwycił. Kupiłam 6 i zastanawiam się, czy nie za mało.

Teraz muszę zamówić wieszaki i rozstawić na ogrodzie. Ciekawa jestem efektu.

..lampion intrygujący i jeśli ich masz sześć sztuk to można poszaleć w aranżacji ( i jeśli mam doradzać ) to ja bym się ukierunkował nad ich lokalizacją w bliskości Twojej altany lub jej pobliżu aby wykorzystać potencjał tej budowli w ogrodzie.
A potem zaś zobaczysz przy użytkowaniu lampionów czy na wkłady będą świecić czy też ( może ) nie warto przerobić na zasilanie elektryczne.
No a jak tam plany odnośnie pokrycia gontem altany - już coś wspólnie z mężem podjęliście już jakąś decyzję czy też cały projekt jest w fazie tzw. "burzy mózgów"?

pozdrawiam
Jan
BusyBee 16:39, 15 paź 2014

Przyszłam pochwalić lampiony jestem bardzo ciekawa ich miejsca w ogrodzie Rozwijasz się ogrodowo Ewcia

Buziak- jeszcze do pracy zmykam do wieczora