RH przesadzałam samiuteńka, może taki wielki to nie jest , ale biedny, warunki mu nie służą zbytnio, za dużo wody z rynny, glina i południowa wystawa. Miał bardzo małą bryłę korzeniową, jakby korzenie w ogóle nie przyrastały. To ten z lewej, prawy też przesadzę, może dzisiaj. I znalazłam w korzeniach mnóstwo pędraków i mrówek.
Tę część zrobioną oddzieliłam ekobordem i tu gdzie rh będą kamienie i kulki lub stożki bukszpanowe, jeszcze nie wiem jak to ustawię.
Na razie podaję ci propozycje kształtu rabat.Potem można będzie pomysleć nad nasadzeniami.Ale myślę że do tego będzie więcej podpowiedzi od innych.
Możesz też zrobić tak:
Mam pytanie odnośnie hosty.
Kupiłam całkiem przypadkiem (jadąc do urzędu marszałkowskiego) dwie hosty w promocji po 5 zł za sztukę.
Czy to co ja podjadło, prócz ślimaków, to jest jakiś robal? Ma takie małe dziurki, nie za dużo ale kilka jest. Wolę się upewnić zanim przyniosę do ogrodu jakiś zwierze.
Jeszcze jeden pomysł z nieco zróżnicowanym terenem.Mogłoby się trochę więcej dziać w tym ogrodzie.
Stopień mógłby mieć wysokość 10-15cm. Zależnie jak nas teren puszcza.
Kondziu gratuluję rocznicy i niech się Wam wiedzie na 50 następnych lat a kompozycja kwiatowa bardzo ladna i zastawa też i obrusik z haftem angielskim i richelieu wszystko z gustem, ślicznie prezent też bardzo fajny, a buty pogubili z wrażenia czy zbytniej ilości procentów?